Dolar 32,5782
Euro 34,7958
Altın 2.507,60
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 25°C
Sal 25°C

12. Uluslararası Resort Turizm Kongresi Gerçekleştirildi

12. Uluslararası Resort Turizm Kongresi Gerçekleştirildi
REKLAM ALANI
24 Kasım 2022 16:34 | Son Güncellenme: 24 Kasım 2022 16:35
210
A+
A-
Vali Ersin Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte AKTOB tarafından “Turizmin Geleceği, Geleceğin Turizmi” mottosuyla düzenlenen 12. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’ne katıldı.
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenen “12. Uluslararası Resort Turizm Kongresi” bu yıl da sektör temsilcilerini bir araya getirdi. 12’nci kez 23-24 Kasım tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen kongreye Vali Ersin Yazıcı ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.
Bu yıl “Turizmin Geleceği, Geleceğin Turizmi” mottosuyla düzenlenen kongre, Antalya, Türkiye ve Dünya seyahat endüstrisinin temsilcilerini ve turizmle ilişkili sektör temsilcilerini bir araya getirdi.
Türkiye Olarak Artık ‘Süper Lig’deyiz
Konuşmasına turizmde Türkiye’nin artık önemli bir yerde olduğunu söyleyerek başlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy; “Turizmde önemli başarılara imza attık. Türkiye olarak artık turizm de süper ligdeyiz.” dedi. Geçen yıl söz konusu kongrede, 2021 yılı ziyaretçi ve gelir hedeflerini revize ettiklerini açıkladığını hatırlatan Kültür ve Turizm Baka Ersoy, 2022’ye başlarken 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir hedefiyle yola çıktıklarını, bu hedefi ilk olarak Temmuz da 47 milyon turist ve 37 milyar dolar olarak revize ettiklerini ifade etti.
Turizm Gelirimizde De Önemli Bir Sıçrama Gerçekleştirdik
Turizm gelirlerinde önemli sıçramalar yaptıklarını ancak bunun yetmediğini ve son olarak Ekimde yeni bir revize yaptıklarını bildiren Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy şunları söyledi: “Artık yeni hedefimiz 50 milyon turist, 44 milyar dolar gelir. İnşallah 2022 sona erdiğinde bu rakamları da geçtiğimizi hep birlikte göreceğiz. Ağırladığımız ziyaretçi sayısında olduğu gibi turizm gelirimizde de önemli bir sıçrama gerçekleştirdik. Kişi başı gecelik ortalama harcamanın da bu yıl sonu itibarıyla 90 dolara yükseleceğini öngörüyoruz. 2022 rakamlarımızı 2019 ile kıyasladığımızda, pandemi sürecini çok iyi yönettiğimizi ve rakiplerimize fark attığımızı net şekilde görmekteyiz.”
Hedeflerimize Uygun Bir Şekilde İlerliyoruz
Türkiye olarak turizm gelirlerinde 2019’a oranla yüzde 14 artış göstermeyi başardıklarının altını çizen Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy şöyle konuştu: “Eğer yıl sonu tahminlerimiz gerçekleşirse ziyaretçi sayısında 2019’la farkı neredeyse kapatmış olacağız. Turizm gelirlerinde ise 2019’un çok üzerinde bir artış yakalayacağız. Tüm bu rakamlar bize şunu gösteriyor, biz turizmde Türkiye olarak artık ‘Süper Lig’deyiz. Bu işi en üst seviyede yapan ülkeleri rakip olarak görüyor ve hedeflerimize uygun bir şekilde ilerliyoruz.”
Antalya’yı Lider Konumda Tutmaya Devam Edeceğiz
Kongrenin sektör temsilcilerini buluşturması ve sektöre yeni ufuklar kazandırma noktasında önemine değinen Vali Yazıcı; “Turizmin geleceğinin, geleceğin turizminin konuşulacağı bu önemli kongreye hepiniz hoş geldiniz. Turizmin başkenti Antalya’mızda hem sektör temsilcilerini hem de sektörle ilişkili temsilcileri bir araya getiren bu önemli kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Türk turizminin Antalya sayesinde nasıl yükseldiğini tüm paydaşlarımızla birlikte ortaya koyduk. Turizm çalışanları ile ilgili olarak biz elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmek için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Ahenk Projemizle eğitimin niteliğini artırarak gençlerimizi sektöre hazırlamaya devam ediyoruz. Antalya’yı turizmde lider konumda tutup, dünyaya örnek göstermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.