Dolar 32,5644
Euro 34,6957
Altın 2.487,66
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

15 Temmuz Ne Olmustu.!

15 Temmuz Ne Olmustu.!
REKLAM ALANI
15 Temmuz 2021 11:46 | Son Güncellenme: 15 Temmuz 2021 15:44
294
A+
A-

15 Temmuz darbe teşebbüsü  bugün gerçekleşmişti. Bugün, Türkiye siyasi tarihinin en ağır saldırısına maruz kaldı. Milletimiz bin yılı boyunca Anadolu topraklarında böylesine alçak bir ihanete hiç tanık olmamıştı. İçeriden ve dışarıdan kuşatılmaya ve parçalanmaya çalışan Türk düşmanı güçler hain ve kalleş eylemlerinde de başarılı olamamış ve bundan sonrada olamayacaklardır.

 

15 TEMMUZ’da Ne Oldu?

Çok açık bir ifadeyle, Türk milletinin düşmanları açık bir saldırıda bulunmuştur. Türkiye içinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üzerinden ülkemize saldıranlar halkın müthiş bir direnişiyle birlikte geri püskürtülmüştür. Elli yıl boyunca bazı güçler tarafından devlet içine yerleştirilen ihanet şebekeleri Türkiye Cumhuriyeti’ni rehin almaya çalışmıştı.

15 Temmuz nedir?

15 Temmuz darbe girişimi, Fethullahçı Terör Örgütü’ne bağlı olan askerlerin kalkıştığı bir darbe girişimidir. 15 Temmuz Darbe Girişimi halkın ve güvenlik güçlerinin büyük direnişi sonucu engellenmiştir. 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan bu hain darbe girişiminde başta İstanbul olmak üzere toplamda 48 saat içinde 248 şehit verilmişti. Yine 2196 vatandaş ise yaralanmıştı. 15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki FETÖ mensubu bazı generallerin ve askeri personelin içinde olduğu darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. İhanet girişimi halkın sokağa çıkmasıyla, TSK içindeki çoğunluğun destek vermemesi üzerine akamete uğradı.

15 Temmuz Gecede ne oldu?

Halkın birlik ve beraberlik ruhu ile hareketiyle birlikte 15 Temmuz’da darbe girişimi bertaraf edildi. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir, 15 Temmuz darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanlığı‘nı ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi’yi vurarak darbe teşebbüsünün seyrini değiştirdi. Sosyal devlet anlayışını yok etmeye çalışanlar, tarihinde ilk kez Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombaladılar.

 

Diğer taraftan, Türkiye Tarihi’ndeki darbeler arasında bir ilk olarak millete doğrudan ağır silahlarla ateş edildi. Buna rağmen, Türkiye’nin belli yerlerinde Ankara ve İstanbul gibi büyükşehirlerinde ordudaki sızma ve süzme teröristler, millete rağmen darbe yapmak isteyince milletin hışmına uğramışlardır. Millet, tanklar, silahlar, helikopterler ve jetlerin önüne geçerek bu hain kalkışmayı durdurmuştur. Anında teşkilatlanan milletimiz, cesaretini, marifetini birkez daha tüm dünyaya göstermiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşmasında şöyle konuştu:

Bu millet FETÖ eliyle Türkiye’nin hizaya sokulmasına izin vermemiştir. Bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum. 15 Temmuz Türk milletinin yeniden dirilişinin, şahlanışının, kendisine yönelen saldırı karşısında tekrar kıyama kalkmasının adıdır. 15 Temmuz tüm Türkiye’nin zaferidir. 15 Temmuz bizimle beraber dünyanın dört bir yanından adalet özgürlük mücadelesi veren tüm mazlumların zaferidir.”

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.