Dolar 32,3237
Euro 35,0903
Altın 2.300,90
BİST 9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 25°C
Pts 24°C

Antalya’da 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Antalya’da 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
REKLAM ALANI
20 Mayıs 2022 17:47 | Son Güncellenme: 20 Mayıs 2022 18:19
276
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı dolu dolu kutladı. Düzenlenen Fener Alayına katılan binlerce Antalyalı 400 metrelik dev bayrağı omuzlarda taşıdı. Ünlü sanatçı Burcu Güneş ve Emircan İğrek Cumhuriyet Meydanı’nda, Serpil Efe’de Serik’te muhteşem bir konser verdi. 19 Mayıs’a Çıralı Olympos’tan Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren gençlik koşusu düzenledi.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı ve Kurtuluş Savaşı’nın başladığı gün olan 19 Mayıs 1919’un 103’üncü yıldönümünü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşku ile kutladı. Sabah erken saatlerde başlayan kutlamalarda ilk olarak Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Çıralı Olympos’tan -Cumhuriyet Meydanı’na gençlik koşusu düzenledi. Gençler, Olympos Yanartaş’ın sönmeyen ateşini meşale ile alarak koşuya başladı. Meşaleyi taşıyan gençler, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Çıralı’dan koşarak Kemer’e, Kemer’den de Konyaaltı Varyanta koştu. 19 Mayıs kapsamında düzenlenen Fener Alayı’na katılan gençler meşale ile en önden yürüdü.

Binler Fener Alayında Yürüdü

19 Mayıs kutlamaları akşamda binlerce Antalyalının katıldığı fener alayı coşkusu ile devam etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet için Antalya El Ele Platformu tarafından, düzenlenen fener alayı Konyaaltı Varyant’tan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.  Fener alayına katılan on binlerce Antalyalı 400 metrelik dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıyarak meşaleler eşliğinde yürüdü. Fener alayına Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Dirgen Özdemir, CHP Antalya Milletvekilleri Rafet Zeybek, Cavit Arı, Aydın Özer, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Cumhuriyet İçin Antalya Elele Platformu sözcüsü İbrahim Daş, STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Samsun’da Yanan Meşale İlelebet Yolumuzu Aydınlatacak 

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin okunmasının ardından sahneye çıkan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Dirgen Özdemir, 19 Mayıs 1919’un 103’üncü yıldönümünü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Ey Türk Gençliği, Karanlıkları aydınlatan Atatürk’ün çocukları, Cumhuriyetin çocukları

umudunuzu kaybetmeyin, inancınızı yitirmeyin. Bu güzel vatan için mücadele etmekten sakın vazgeçmeyin. Ata’mızın emanetine durmadan, yılmadan sahip çıkın. 2019’da Mart’ın sonunda baharı Antalya’mıza Muhittin Böcek başkanımızla nasıl getirdiysek Antalya’mızı gençlik şehri, özgürlükler şehri haline getirdiysek en yakın zamanda da Türkiye’ye yazı hep beraber getireceğiz. Ata’mızın bugün benim doğum günümdür dediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı bir kez daha kutluyor size Başkanımız Muhittin Böcek’in sözleriyle Sevgiyle kalın Cumhuriyetle kalın Atatürk’le kalın” diye konuştu.

Burcu Güneş ve Emir Can İğrek Konseri

Kutlamalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konserde Burcu Güneş Antalyalı hayranlarıyla buluştu. Pop müziğinin ünlü ismi Burcu Güneş, birbirinden hareketli şarkılarını seslendirdi. Ünlü sanatçı elinde Türk bayrağıyla 10. Yıl Marşını seslendirdi ve meydanı dolduran binlerce kişi eşlik etti.  Gecenin devamında son dönemin genç ve popüler şarkıcılarından Emir Can İğrek sahne aldı. Sevilen şarkılarını seslendiren genç sanatçı, Cumhuriyet Meydanı’nda unutulmaz bir gece yaşattı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Dirgen Özdemir, günün anısına Burcu Güneş ve Emir Can İğrek’e Atatürk tablosu ve çiçek takdim etti.

Serikliler Serpil Efe Konseri İle Coştu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde tam bağımsız Türkiye gayesiyle Samsun’a ayak basmasının ardından başlayan milli mücadelenin 103. yıl dönümü kutlamaları, Serik’te de coşkuyla kutlandı. 19 Mayıs kutlamaları kapsamında Serik’te de ünlü sanatçı Serpil Efe konser verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde gençlik ruhu 7’den 70’e tüm Serik’i sardı. Serik Çınaraltı Meydanı’nda düzenlenen kutlamalara genç yaşlı demeden çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi. Serikliler Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Serpil Efe konseri ile unutulmaz bir gece yaşadı. Sanatçı, en güzel parçalarını Serikliler için seslendirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.