Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 26°C

42 Yıllık Cinayet DNA Sayesinde Çözüldü

42 Yıllık Cinayet DNA Sayesinde Çözüldü
REKLAM ALANI
30 Kasım 2021 21:21
278
A+
A-

ABD’de 42 yıl önce işlenen bir cinayet gelişmiş DNA teknolojisiyle çözüldü. 16 yaşındaki Kim Bryant’ı 1979 yılında öldüren kişinin kimliği tespit edildi.

DUVAR’IN haberine göre ABD’nin Las Vegas kentinde 1979 yılında işlenen bir cinayette katil, 42 sene sonra DNA teknolojisi sayesinde bulundu. Polis, katilin DNA incelemesi öncesinde hiç şüphelenilmeyen bir kişi olduğunu açıkladı.

Las Vegas’ta yaşayan Kim Bryant, 16 yaşında olduğu 1979’da cinsel saldırıya uğradıktan sonra öldürülmüştü. Bryant’ın kaybolduğu, erkek arkadaşıyla buluşmasına gitmemesi sonrasında tespit edilmiş, cesediyse üç hafta sonra terk edilmiş bir alanda bulunmuştu. Ancak katil hiçbir zaman yakalanamıştı.

Gelişen DNA teknolojisi sayesindeyse, katilin o dönemde 19 yaşında olan ve 1993’te ölen Johnny Peterson olduğu anlaşıldı. 1979 yılında Kim Bryant’ın üzerinde bulunan DNA üzerindeki testlerin ve Peterson’ın bir akrabasının DNA örneği vermeyi kabul etmesi sayesinde katil 42 sene sonra bulunmuş oldu.

Las Vegas Emniyeti’nden yapılan açıklamada Peterson için “Bir şüpheli olarak radarımıza hiçbir zaman girmedi” denildi. Peterson’ın 1980 yılında bir cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltına alınıp serbest bırakıldığı da açıklandı.

Kim Bryant’ın babası Edward Elliott ise katilin bulunması sonrasında yaptığı yazılı açıklamada polise teşekkür ederek, “Kim parlak bir geleceği olan güzel bir kızdı ve onunki gibi davaların çözülmesi için bir şeyler yapılması beni mutlu ediyor” dedi.(duvar)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.