Dolar 32,3733
Euro 34,9924
Altın 2.326,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 23°C

6 Bin Öğrenci Aspendos’ta AHENK İle Kitap Okudu

6 Bin Öğrenci Aspendos’ta AHENK İle Kitap Okudu
REKLAM ALANI
28 Ekim 2022 16:55
225
A+
A-
AHENK Projesi kapsamında Aspendos Antik Tiyatrosu’nda 6000 öğrencinin katılımı ile düzenlenen, kitap okuma etkinliğine katıldı.
Vali Ersin Yazıcı, AHENK Projesini tüm Antalyalı çocuklara anlatmak istediğini ve bu yüzden de Antalya’nın tüm ilçelerini gezerek çocuklarla buluştuğunu ifade etti. Aspendos Antik Tiyatrosu’nda 6000 öğrencinin katılımı ile gerçekleşen kitap okuma etkinliğinde Vali Yazıcı, okuyan bir Antalya hedeflediklerini belirtti.
Aspendos Antik Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinliğe Vali Ersin Yazıcı; Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Valisi Ersin Yazıcı tarafından başlatılan ‘Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma’ (AHENK) Projesi kapsamında Aspendos Antik Tiyatrosu’nda düzenlenen kitap okuma etkinliğine, kent merkezi ve ilçelerden 6 bin öğrenci katıldı. Öğrencilerin ellerindeki Türk bayraklarıyla görsel şölen oluşturduğu etkinlik, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başladı.
Güzel Bir Görüntü Oluşturduk
Aspendos Antik Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Yazıcı; “Bu özel ve tarihi yapıda kitap okuma etkinliğimizi hep birlikte gerçekleştireceğiz. Ben katılım gösterdiğiniz için size ve öğretmenlerinize sonsuz teşekkür ediyorum. Burada güzel bir an ve güzel bir görüntü oluşturduk. Belki de şu an bir ilki gerçekleştirmiş olduk. 6 bin öğrenci böyle görkemli bir yapıda kitap okuyacak. Hepinizin enerjisi şahane bunu hissedebiliyorum. Adeta ışık saçıyorsunuz. Bildiğiniz gibi yarın Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 99’uncu yıl dönümü, şimdiden hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizi, yurdumuzu ve cumhuriyetimizi emanet ettiği çok kıymetli gençlerimize sonsuz bir şekilde güveniyoruz. Biliyoruz ki büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizin sayenizde dünyanın süper gücü olacak. Ülkemizi yükseltecek olan sizlersiniz. Bizim size olan inancımız tam.” şeklinde konuştu.
Okuyan Bir Antalya İstiyoruz
Kitap okumayan bir neslin ülkeyi ileriye taşırken çok zorlanacağını vurgulayan Vali Yazıcı; “Okumayan bir toplum, kitap okuma alışkanlığı kazanamamış bir nesil, bu güzel yolculukta zorlanır. Gerçek ve doğru bilginin sosyal medya da bir iki saniye de ulaşılan bilgi olmadığını hepimiz biliyoruz. AHENK Projesi adı altında şehrimizin her noktasında okuyan bir Antalya istiyoruz. Herkesin yılda en az 12 kitap okuduğu hatta tüm Türkiye’ye örnek gösterildiği bir şehir olmak istiyoruz. Bu noktada tüm öğretmen arkadaşlarıma güveniyorum. Onların bir yıldır bu konudaki katkılarını biliyorum. Sevgili öğrencilerimiz bir yıl gibi kısa bir sürede okuma alışkanlığı kazandı ve okunan kitap sayısını da 4 katına çıkardı. Sevgili öğrenciler gelecek sizin, biz bu devleti size emanet ediyoruz. Okuyan gençlik olarak bütün Türkiye’ye, Aspendos’tan sesleniyoruz. Bizler bu kültürel mirastan tüm Türkiye’ye haykırmak istiyoruz. Lütfen dostlarınızdan biri kitap olsun. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmasının ardından öz çekim yapan Vali Ersin Yazıcı, sonrasında 6 bin öğrenci ile birlikte kitap okudu. Etkinliğinin ardından Antalya İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından Kültürel Kültürel Miras Koruyucuları Projesi kapsamında öğrencilere eğitim verildi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.