Dolar 32,3178
Euro 34,6290
Altın 2.410,37
BİST 10.094,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Az Bulutlu
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 26°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Geleceğin Bilim Kadınları Antalya’da Bir Araya Geldi

Geleceğin Bilim Kadınları Antalya’da Bir Araya Geldi
REKLAM ALANI
23 Ekim 2022 08:11
213
A+
A-

Antalya valisi Ersin Yazıcı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile birlikte TÜBİTAK’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2’nci Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatları Ödül Töreni’ne katıldı.


Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) ev sahipliğinde 16-23 Ekim tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı’na 44 ülkeden 160 kız öğrenci ve eğitmenleri katıldı.
Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde düzenlenen Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatları Ödül Töreni’ne Vali Ersin Yazıcı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Antalya Milletvekili Kemal Çelik, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim Yavuz ve 44 ülkeden 300 kişi katıldı.
Amacımız Kızlarımızı Bilgisayar Bilimine Yönlendirmek
Teknolojiye ve bilgisayar bilimine ilgi duyan gençler yetiştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Bakan Varank; “Geçen yıl, bu olimpiyat ilk olarak İsviçre tarafından çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Bu yıl bu organizasyonu yerinde ağırladık ve hepsini bir arada yaşamaktan büyük heyecan duyduk. Farklı yetenek, kültür ve kimliğin bu organizasyonu daha güçlü hale getirdiğine inanıyoruz. Bu olimpiyat sayesinde amacımız daha fazla kızımızı, bilgisayar bilimlerini keşfetmeye teşvik etmek, onlara benzer düşünen kızlardan oluşan bir ağ kurma fırsatı vermek, sosyal ve kültürel alışverişi desteklemek ve diğer kızlar için rol modeller yaratmak. Kızları sadece iş gücüne katılmaya hazırlamıyoruz, onları liderlik etmeye, gelişmeye ve dönüşmeye hazırlıyoruz. Teknoloji konusunda bilgili gençlerin bilgisayar bilimlerine olan ilgilerini derinleştirmeleri ve onları eğlendirmeleri için bir platform sağlıyoruz. Umarım bu olimpiyat gençler ve dünya için faydalı sonuçlar verir.” diye konuştu.
Hepinizi Yeniden Antalya’ya Bekliyoruz
Kızlar Bilgisayar Olimpiyatları’nın yeni başlayan bir kategori olduğunu belirten Bakan Varank, “Biz bu kategoriye 2’nci yılında ev sahipliği yaptık. Misafirlerimizi burada en güzel şekilde ağırlamaya çalıştık. Öğrencilerimizin bu yarışmanın 2’nci senesinde 1 altın ve 1 bronz madalya almış olmaları, bayrağımızın burada temsil edilmiş olması bizi gerçekten memnun etti. İlk defa bu kategoride altın madalya kazanıyoruz. Öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. TÜBİTAK başta olmak üzere bütün arkadaşlarımız çok güzel iş çıkardı. Çok teşekkürler. Biz herkesi tekrar Antalya’ya, Türkiye’ye bekliyoruz.” dedi.
Uluslararası olimpiyatta Türkiye’yi 8 öğrenciden oluşan milli takım temsil etti. Törende Türkiye’nin 1 altın 1 de bronz madalya aldı. Vali Ersin Yazıcı birinci olan Duru Özer’i ve dereceye giren bütün öğrencileri tebrik etti. Türk halk oyunları gösterilerinin de yer aldığı, ‘Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı’ ödül töreninde öğrenciler, ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden aldı.
Programın sonunda Avrupa Kızlar Bilgisayar Olimpiyatı’nın 2023 yılında İsveç’te düzenlenmesi için bayrak teslim töreni yapıldı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.