Dolar 32,6082
Euro 34,7866
Altın 2.492,14
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

AHENK Projesi Tanıtıldı.!

AHENK Projesi Tanıtıldı.!
REKLAM ALANI
4 Kasım 2021 21:19
297
A+
A-

AHENK Projesi Okul Müdürleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı, Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleşti. Projenin konusu, gerekçesi ve amaçları hakkında katılımcılara bilgi veren Vali Yazıcı, ülkemizin geleceği olan gençlere insana karşı sevgi ve saygıyı aşılayıp onları iyi birer insan olarak yetiştirmenin önemine vurgu yaptı.

Vali Ersin Yazıcı başkanlığında AHENK Projesi Okul Müdürleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Yazıcı’nın projenin konusu, gerekçesi ve amacı hakkında bilgi verdiği toplantıya Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Döşemealtı Kaymakamı Nuri Özder, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, İlçe Milli Eğitim Müdürleri Ve Okul Müdürleri Katıldı.

Gelin Bunu Hep Birlikte Yapalım
Konuşmasına projenin amaçlarını anlatarak başlayan Vali Yazıcı; “Bugün AHENK projemiz için bir araya geldik. Bu dünyadaki en değerli varlığımız olan çocuklarımız, evlatlarımız için buradayız. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz bizlere emanet. Onların iyi bir eğitim almaları, bizim başlıca görevimiz ve sorumluluğumuz. Bizim için bu kadar değerli gençlerimiz için yaptıklarımız asla yeterli olamaz. Onlar için çok çalışmaya devam etmeliyiz. İşte bu proje ile gençlerimize değerler eğitimi verirken okuma alışkanlığını da kazandırmak istiyoruz. Gelin bunu hep birlikte yapalım. Gençlerimizi değerlerimizle ve kültürümüzle yoğurarak onları ilk önce iyi bir insan haline gelmelerini sağlayalım.” ifadelerini kullandı.

AHENK ile Okullarımızı Harekete Geçireceğiz
Proje ile ilimizdeki gençlerin sosyokültürel yapısına uygun, milli, manevi ve evrensel değerlere bağdaşır nitelikte, yeniliğe ve öğrenmeye açık, topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmek istediklerini dile getiren Vali Yazıcı sözlerine şöyle devam etti: “AHENK Projemizde gördüğünüz her şey aslında bildiğimiz şeyler. Ama bunları uygulama noktasında bazı sıkıntılar mevcut. AHENK Projesi ile bu uygulamaları tekrardan harekete geçirmek istiyoruz. Bu konuda en önemli görev değerli öğretmenlerimize düşüyor. Ben öğretmen arkadaşlarıma güveniyorum. Benim öğretmenim bunu rahatlıkla başarabilir.”


Bütün Gençleri Kazanmak Asli Görevimiz
Vali Yazıcı, yaramazıyla, haylazıyla, uslusuyla bütün çocukların bizim çocuklarımız olduğunu belirterek; “Hep beraber bu ülkeye şehrimize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Projeyle ülkemizin geleceği gençlerimize dokunacağız. Proje kapsamında bütün gençleri topluma yararlı, çağın becerileri ve insani değerlerle donanmış, yaratıcı ve girişimci çalışmalar ile fark yaratarak bilime, kültüre meraklı bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Şehrimizdeki bütün paydaşlarımızın dikkatini eğitim kurumlarımıza çevireceğiz. Hep birlikte harekete geçeceğiz. Eğitimi hep birlikte ilk sıralara çıkaracağız. İnanıyorum ki bu kampanya ile bütün okullarımız eğitimde yukarı yönlü eğilimler gösterecek. Okullarımıza sık sık misafir olacağız. Çocuklarımızla ilgileneceğiz. Onlarla kitap okuyup sohbet edeceğiz. Şunu unutmayalım ki; vazgeçemeyeceğimiz bir insan kitlesiyle haşır neşir oluyoruz. Onların iyi bir eğitim almaları için daha çok çalışmalıyız. Hedefleri olan bir ülkeyiz. Bu hedeflere ulaşmada eğitim olmazsa olmazımız. Bu okullarımızı daha sık ziyaret ederek buralara daha sık dokunarak üzerlerindeki ölü toprağı silkeleyeceğiz. Hiçbir çocuğumuzdan vazgeçme lüksümüz yok. Bu şehrin çocukları hepsi bizim evlatlarımız.  Çocuklarımızı yetenekleri ve becerilerine göre hayata hazırlayacağız. Çünkü bütün çocuklarımızı kazanmak asli görevimiz.” şeklinde konuştu.

Gençlerimizi İyi İnsan Olarak Yetiştirmek İstiyoruz
Her şeyin bir neden sonuç ilişkisi içerisinde geliştiğini belirterek günümüz sorunlarına çözümün başta eğitimden geçtiğine değinen Vali Yazıcı; “Her şeyin başı eğitimden geçiyor. Akademik başarı tabi ki önemli. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Ama gençlerimize değerlerimizi ve kültürümüzü de aşılayacağız. Bu gençler bizim. Onlara iyi insan olmayı öğretmeliyiz. Bunu kendimiz için şehirde yaşayanlar için yapmalıyız. Bu kampanyayı sahiplenmezsek hiçbir sonuç alamayız. Bu proje ile akademik başarının yanında kültür, sanat ve değerler eğitimini gençlerimize kazandıracağız. Biz gençlerimizi iyi bir insan yapabilirsek ileride ne suçlu olurlar ne de kötü bir esnaf. Bu da iyi bir eğitim ile olur. Bu sebeple bu işi hep birlikte sahiplenmemizi istiyorum. İlk önce okul müdürlerimizin proje kapsamında harekete geçmelerini istiyorum. AHENK Projesi ile bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Eğer biz bu işe değer vermezsek, gençlerimize insana sevgiyi ve saygıyı, bir takım değerleri aşılayamazsak hiçbir şeyin önemi yok. Bu sebeple yarının gençleri olacak çocuklarımıza bir takım değerleri aşılamalıyız. Şunu çok iyi biliyoruz ki; iyi insan değilse iyi tesisatçı olmuyor, iyi insan değilse iyi bir öğretmen olmuyor. Bu sebeple gençlerimizi iyi insan olarak yetiştirmek zorundayız.” dedi.

Toplantının ardından Vali Yazıcı, 4 Kasım Uluslararası Okul Dışarıda Günü münasebetiyle Dokuma Park’ta Ersoy İlkokulu öğrencileriyle bir araya gelerek çocuklarla kitap okuyup resim yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.