Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 23°C

Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda Dereceye Giren Belediyeler Ödüllendirildi.!

Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda Dereceye Giren Belediyeler Ödüllendirildi.!
REKLAM ALANI
21 Nisan 2022 16:51
258
A+
A-

Akdeniz Belediyeler Birliği(AKBB) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda dereceye giren belediyeler ödüllendirildi.  Belediyelerin ‘EN’lerinin seçildiği yarışmaya 5 kategoride, 23 üye belediye 54 proje ile katılım gösterdi.

Yerel yönetim anlayışının geliştirilmesi, belediye hizmetlerinin niteliğinin artırılması, kentlilik bilincinin güçlendirilmesi, belediye projelerinin desteklenmesi ve başarılı belediye başkanlarının da teşvik edilmesini sağlayan 7. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nın ‘EN’leri ödüllendirildi. Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çok sayıda il ve ilçe belediye başkanı katıldı. AKBB tanıtım filminin izlenmesinin ardından törenin açılış konuşmasını yapan Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bu yıl belediyecilik ödüllerimiz 7 yaşını kutluyor. Bu sürdürülebilirliği hep birlikte yakalamış olmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Zira Türkiye’de böylesi proje yarışmaları yapan ve bu proje yarışmaları ile birlikte belediyelerin yaptığı güzel işleri takdir eden, dahası onları kayıtlara geçiren ama bütün bunlarla birlikte esas amacı bu güzel çalışmaları belediyelere örnek gösteren birlik sayısı yok denecek kadar az.  Bizde bunlardan biriyiz. Bundan 7 yıl evvel bu yarışmaya başlarken amacımız elbette ki iyi uygulamaları takdir etmekti. Takdir etmekle kalmamayı hedefledik. Esas hedefimiz, o güzel uygulamaların, örnek uygulamaların, değerli uygulamaların belediyecilikte ön plana çıkartılması, takdim edilmesi, sunulması diğer belediyeci arkadaşlarımız açısından da bir ufuk turuna malzeme kılınması çok çok önemliydi.” dedi.

BELEDİYELERİN TÜM ÇALIŞMALARI 7 YILDIR KAYIT ALTINDA

Belediye başkanlığı döneminde en çok önemsediği konuların başında başkalarının ortaya koyduğu güzel örnekler geldiğine değinen Başkan Tütüncü, “Bir belediye başkanı diğer şehirlerde ortaya konan güzel eserleri, güzel çalışmaları takip etmeli, tecrübelerden faydalanmasını bilmeli, eğer bunu kendisi için bir yol haritasına dönüştürebilirse işte orada yeni başarı hikayeleri yazılıyordur. O bakımdan Akdeniz Belediyeler Birliği’nde bundan 7 yıl evvel aslında proje yarışmasına başlarken temel yaklaşımımız, temel bakış açımız, temel felsefemiz tamda buydu. Bugün geldiğimiz noktada büyük bir memnuniyetle ifade etmeliyim ki; artık belediyecilik ödülleri kurumsal bir hafızanın nüvesini oluşturabilecek duruma geldi. Kurumsal bir yaklaşımla bu yarışmalar tertip ediliyor ve bu yarışmaların her aşaması kayıt altına alınıyor. Neticeleri de bir kitap haline getirilip, bütün belediyelerimize, kütüphanelerimize, bilgi merkezlerimize armağan ediliyor. Aslında Akdeniz Belediyeler Birliği çatısı altındaki belediyelerin bütün çalışmaları 7 yıldır bu şekilde bir kayıt altına alınıp, milli belleğe de yerleştirilmiş oluyor.” diye konuştu.

BU YARIŞMA 7 YIL BOYUNCA SİYASET GÖLGESİNDE KALMADI 

“Biz bu yola çıkarken 7 yıl önce belediyecilik ödüllerini ilk kez telaffuz ettiğimiz de birçok kişi bize şunu söyledi.”  diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Belediyelerin siyasi yerler olduğu ve bu tarz yarışmalara da ister istemez siyasetin karışabileceği ve bu nedenle hedeflenen amaçlara ulaşmanın mümkün olmadığı söylenmişti. Çok şükür geldiğimiz noktada 7 yıl boyunca herhangi bir siyasi noktaya çıkabilecek bir değerlendirmenin ya da bir gölgenin bu ödül programlarında bulunmaması dahi bir mutluluk vesilesidir. jürisi değerli olan her yarışma kıymetlidir. Yarışmamızın ilk yıllarından itibaren jürimizi çok kıymetli kişilerden oluşturmaya gayret ettik. Üniversitelerimiz, meslek odalarımız, yetkin uzmanlar tarafından projelerimizin incelenmesi çok önemliydi. Çok şükür, 7 yıllık zaman zarfında çok jüriler geldi, geçti. Ama bütün jüri üyelerimiz çok kıymetliydi. Varlıklarıyla belediyeler birliğimize kıymet kattılar. 7 yıldır ciddi bir hayalin peşinde koşuyoruz. Geriye dönüp baktığımızda yaptıklarımızla birlikte belediyecilik müktesebatına, Türk belediyecilik tarihine önemli bir iz bıraktığımız kanaatindeyim. Ben bugüne kadar 7. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışmasına, gönlünü vermiş, katkı sunmuş, alın teri akıtmış bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Ödül alan belediyelerimizi tebrik ediyorum. Belediyelerimizin her yıl artan ilgiyle proje yarışmalarına karşılık vermeleri işte bu bizi çok sevindiren bir husus. Biz birbirimize ufuk çizmeye, birbirimiz için vizyon olmaya, Akdeniz’de belediyecilik anlamında güzel bir değere ikame etmeye bugüne kadar devam ettik, neticelerini gördük, bugünden sonra da bunları daha artan heyecanla devam ettireceğiz.” ifadelerinde bulundu.

İYİ ÖRNEKLERİ ÖN PLANA ÇIKARTAN BİR YARIŞMA

Ödül töreninde jüri adına Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Jüri Başkanı Funda Yörük söz aldı. Bu yarışmanın kentleri korumak, yaşanabilir kılmak, belediye hizmetlerinin teşvik edilmesi amacıyla iyi
örneklerin ön plana çıkarılması bakımından çok önemli olduğunu belirten Jüri Başkanı Yörük, “Yarışma sonucuna ulaşırken belediyelerin proje özgünlüğü, ekonomik bütçe kaynaklarından faydalanma şekilleri, devamlılığının sağlanabilirliği, belediyelerin kendi güçlerine göre kazanımları, başka kurumlara örnek projeler özelliği taşıması gibi ilkesel esaslar ile şartname koşulları göz önünde bulundurulmuştur. Ayrıca değerlendirmelerimizde belediyelerin nüfusu, yerleşim yapısı, yüz ölçümü, teknik ve uzman personel durumlarının projelere yansımaları önemsenmiş olup, küçük belediyelerinde büyük işler başarabileceği hususuna dikkat çekilmek istenmiştir. “ dedi

Konuşmalarından ardından ödüle layık görülen belediyelere ödülleri takdim edildi.  Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde daha sonra AKBB’nin Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. AKBB üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi.

7.AKDENİZ BELEDİYECİLİK PROJE YARIŞMASI ÖDÜL ALAN LİSTESİ

İYİ YÖNETİŞİM VE HALKLA İLİŞKİLER ÇALIŞMALARI KATEGORİSİ;
KEPEZBELEDİYESİ (Kepez İletişim Merkezi)
BUCAK BELEDİYESİ (Eleştiri Meclisi Projesi)
PAMUKKALE BELEDİYESİ (Akut İle İşbirliği Çerçevesinde Pakut Kurulması)

ÇEVRE KORUMA VE ALT YAPI ÇALIŞMALARI
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (Kurakçıl Çim ve Bitki Türlerinin Üretimi İle Kurakçıl Peyzaj Düzenlemelerinin Yaygınlaştırılması)
ALANYA BELEDİYESİ (Doğaya Sihirli Dokunuşlar Projesi)
MANAVGAT BELEDİYESİ (Temizlik Araçlarımız Çocukların Hayalleri İle Renkleniyor)

ÜST YAPI ÇALIŞMALARI
PAMUKKALE BELEDİYESİ (Belenardıç Cami Projesi)
BURDUR BELEDİYESİ (Gümüş Ali Bey Değirmeni Restorasyon ve Yeniden İşlevlendirme Projesi)
ALANYA BELEDİYESİ (Bedesten Projesi)

PEYZAJ,PLANLAMA,TASARIM VE UYGULAMA PROJELERİ
ACIPAYAM BELEDİYESİ (Acıpayam Kanyonu B Tipi Mesire Yeri Projesi)
KONYAALTI BELEDİYESİ (Hayatpark Projesi)
ISPARTA BELEDİYESİ (Kirazlıdere Projesi)

SOSYO VE KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK UYGULAMALARI
ELMALI BELEDİYESİ (Sedir Katranı Projesi)
YENİŞARBADEMLİ BELEDİYESİ (Yenişarbademli Melikler Yaylası 2019 Yılı Karanlık Gökyüzü Gözlem Şenliği Projesi)
ÇAMELİ BELEDİYESİ (Çameli’li Kadınlar Gelişiyor Projesi)
DR.BURHANETTİN ONAT ANI ÖDÜLÜ:KEPEZBELEDİYESİ (Kütüphaneler Şehri Kepez)
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ:KIZILKAYABELEDİYESİ (Şehit Muhittin Talha Çalışkan Lojmanın Yenileme Çalışmaları)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.