Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 27°C

Akdeniz Üniversitesi Antalya’ya Çok Şey Kattı

Akdeniz Üniversitesi Antalya’ya Çok Şey Kattı
REKLAM ALANI
31 Ekim 2022 17:31
194
A+
A-

Vali Ersin Yazıcı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Akdeniz Üniversitesi’nin 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.


Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen Akademik Yıl Açılış Töreni’ne Vali Yazıcı’nın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, Dışişleri Bakanlığı Antalya temsilcisi Büyükelçi Deha Erpek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı SG. Albay Dr. Murat Sezgin, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katılan Çavuşoğlu’na fahri doktora unvanı verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan tarafından diploması takdim edilen ve cübbesini giyen Çavuşoğlu, hem gururlandığını hem de duygulandığını söyledi.

Antalya Öğrenci Kenti Olma Yolunda İlerliyor
Antalya’nın eğitim şehri olduğunu dile getiren Vali Ersin Yazıcı; “Antalya binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan tam bir öğrenci kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Akdeniz Üniversite’mizin kurulduğu 1982 yılından bugüne kadar Antalya’nın gelişmesine çok şey kattı. Şanslısınız bir dünya şehrinde ömrünüzün en kıymetli zamanlarını geçireceksiniz. Ben 2022-2023 Akademik Yılı’nızı kutluyor ve hayırla geçmesini diliyorum.” dedi.

Bakan Çavuşoğlu’ndan Öğrencilere İlk Ders
Törende “Belirsizlikler Çağında Çok Yönlü, Vizyoner Diplomasi: Türkiye Örneği” konusunda konuşma yaparak, ilk dersi veren Bakan Çavuşoğlu, yurt dışında ve yurt içinde üniversitelerle, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek, dış politika teori ve pratiklerini paylaştığını belirtti. Küresel sistemin tarihte örneği olmayan sınamalarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Bakan Çavuşoğlu, küresel salgının uluslararası sistemin zaaflarını ortaya çıkardığını hem arz hem talep hem de tedarik zincirleri kaynaklı örneği görülmemiş bir ekonomik krize yol açtığını kaydetti.

Akdeniz Üniversitesi Bilimsel Çalışmalarda Çığır Açıyor
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan da 24 fakülte, 7 enstitü, bir yüksekokul, bir konservatuvar, 12 meslek yüksekokulu, 51 araştırma uygulama merkezi ile büyük bir aile olduklarını belirtti. Bölgesel bir vizyonla kurulan, başarılarıyla adını dünyanın dört bir tarafına ulaştırmış bir üniversite olduklarını dile getiren Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesinin evrensel standartlarda eğitimi, çığır açmış bilimsel çalışmaları, topluma hizmeti, öncü uygulamaları ile 40’ıncı yılında bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.