Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 23°C

Alanya Aşevi’nde Her Gün 2 Öğün 3 Çeşit Yemek

Alanya Aşevi’nde Her Gün 2 Öğün 3 Çeşit Yemek
REKLAM ALANI
5 Nisan 2022 14:57
417
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yalnız yaşayan ve yemek yapmakta zorlanan yaşlı vatandaşların evlerine her gün sıcak yemek götürerek hayatlarını kolaylaştırıyor. Büyükşehir’in yemek ikramı ile yaşlı vatandaşların ‘akşam ne yiyeceğim’ sorunu ortadan kalkıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Aşevi’nde her gün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kazanlar dolusu yemek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere hazırlanıyor. Tek tek paketlenen yemekler, yalnız yaşayan çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle yemek pişirmekte zorlanan yaşlı vatandaşların evlerine teslim ediliyor. Her gün 2 öğün olmak üzere 3 çeşit yemek, sıcak bir şekilde sofralara geliyor.

Büyük Kolaylık

Alanya’nın kırsal bölgelerinde yaşayan yaşlı vatandaşlar her gün sıcak yemek getiren Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını görünce büyük mutluluk duyuyor. Alışverişe çıkamayan, evlerinde yemek yapmakta zorlanan yaşlı vatandaşların hayatları, kapılarına getirilen yemeklerle hayatları kolaylaştırılıyor. Büyükşehir ekipleri, birçoğu çeşitli hastalıklar nedeniyle ilaç kullanan vatandaşların evlerinde yemeklerini hazır ederek, ilaçlarını saatinde almalarını sağlıyor.

Vatandaşlar Çok Memnun

80 yaşındaki Zeynep ve Ömer Tufan çifti, yemek yapmakta zorlandıklarını gelen yemeklerin kendileri için çok iyi olduğunu söyledi.

Ayşe Sevindi isimli vatandaş ise “Her gün sıcak yemeğim geliyor, rahat ediyorum. Benim gözlerim biraz az görüyor. Yemek yapamıyorum, çok memnunum” dedi.

87 yaşındaki Fatma Avşaroğlu ise “Yemeği hazırlayıp gönderenden Allah razı olsun. Kendim yapmakta zorlanıyorum. Hazır yemek geliyor. Akşama ısıtıp yiyorum. İlacımı alıyorum. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Alanya Bademağacı Muhtarı Yaşar Göde de, evlerinde yemek yapmakta zorlanan yalnız yaşayan vatandaşlara her gün yemek geldiğini belirterek, böyle bir hizmetten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti.

‘Akşam Ne Yiyeceğim’ Sorunu Ortadan Kalktı

Tuncay Ekşi isimli vatandaş “Daha önce kendim peynir-zeytin ile öğün geçiştiriyordum. Bazen komşular yemek veriyordu. Tek oda bir yerde yatıp kalkıyorum. Yemek yapma sıkıntım ortadan kalktı” dedi.

Yalnız yaşayan Eyüp Kıycı ise yalnız yaşadığı için yemek yapmakta zorlandığını, her gün yemeğinin düzenli olarak geldiğini söyleyerek, artık yemek yapma derdinin kalmadığını, rahat ve huzurlu olduğunu kaydetti.

Sıcak Yemekleri Kapılarına Kadar Ulaştırılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Aşevi sorumlusu Emine Keyaoğlu, her gün yaklaşık 400 vatandaşa sıcak yemek servisinde bulunduklarını belirterek, “Ana yemek, pilav, tatlı veya meyvesi ile her gün 3 çeşit, 2 öğün yemeğimiz vatandaşlarımızın evlerine teslim ediliyor. Özellikle yalnız yaşayan, yaşlı ve yemek yapmakta zorluk çeken vatandaşlarımızı tespit ederek, evlerine sıcak yemeklerini ulaştırıyoruz. Çok güzel ve olumlu tepkiler alıyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.