Dolar 32,3168
Euro 35,0223
Altın 2.308,02
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 24°C

Antalya ASAT Hatay’a İçme Suyu Verecek.!

Antalya ASAT Hatay’a İçme Suyu Verecek.!
REKLAM ALANI
8 Şubat 2023 18:27
218
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ait 2 su üretim tesisi ve 1 içme suyu arıtma tesisinin devreye alınması için makine, ekipman ve teknik destek sağladı.

 

ASAT ekipleri, Hatay’da yarın sabah saatlerinde kontrollü olarak şebekeye kullanma suyu verilmesi planlanıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ekipleri deprem bölgesinde 46 araç ve 80 personel ile çalışmalarını sürdürüyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Hatsu Genel Müdürlüğü’ne ait 2 su üretim tesisi ve 1 içme suyu arıtma tesisinin devreye alınması için makina ekipman ve teknik destek sağlayan ASAT ekipleri, Hatay’da yarın sabah saatlerinde kontrollü olarak şebekeye kullanma suyu verilmesini planlıyor.

3 Tır İçme Suyu Dağıtıldı

Uzman ekipler, Hatsu tesislerinin elektromekanik onarımlarını da gerçekleştiriyor. ASAT kaçak arama ekipleri ise İtfaiye Daire Başkanlığı ile koordineli, göçük altında kalan vatandaşların çıkartılması için çalışıyor. ASAT, Antalya’dan dün yola çıkan 3 tır içme suyunun dağıtımını Hatay il merkezi ve çevre mahallelerinde bugün gerçekleştirdi. ASAT, bölgedeki arazözler ile kaynak ve sondajlardan elde edilen temiz içme suyunu afetzedelere ulaştırıyor. Hatay’da içme suyu ile ilgili çalışan tek ekip olan ASAT, su ve kanalizasyon ile ilgili sorunlar çözüldüğünde depremin etkilediği diğer illerde çalışmalarını sürdürecek.  Öte yandan 10 adet Led projektör hazırlanarak deprem bölgesine gönderildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.