Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
BİST 8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cum 26°C
Cts 27°C
Paz 25°C
Pts 24°C

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Finike ve Kumluca dan Esnaflardan Bir Ay Su Faturası Alınmayacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Finike ve Kumluca dan Esnaflardan Bir Ay Su Faturası Alınmayacak
REKLAM ALANI
18 Aralık 2022 19:01
251
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sel felaketi yaşanan Kumluca ve Finike’de esnaftan 1 ay süreyle su ücreti alınmayacağını açıkladı. Böcek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 22 Aralık’ta afet bölgesini ziyaret edeceğini söyledi.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sel yaşanan Kumluca ve Finike’de incelemelerde bulundu. Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, meclis üyeleri, oda başkanları, muhtarlar ile birlikte esnafı ziyaret eden Başkan Muhittin Böcek, belediye çalışmalarını yerinde denetledi, zarar gören seralarda incelemelerde bulundu. Üreticileri dinleyen Başkan Böcek, Kumluca’nın Göksu Mahallesi’nde selden evi zarar gören 90 yaşındaki Dudu Demirel’i ziyaret etti. Başkan Böcek, Finike’de de selin vurduğu mahallelerde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Seferber Olduk

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin selin yaşandığı 12 Aralık gecesinden itibaren tüm personeli ve birim amirleriyle afet bölgesinde olduğunu ifade eden Başkan Muhittin Böcek, “Hasar büyük. Kumluca’da 10’na yakın köprü zarar gördü. 12 bin 500 narenciye bahçesi ve örtü altı sera sular altında kaldı. 501 personelimiz ve 170’e yakın aracımızla afet bölgesinde olduk. Arkadaşlarımızı seferber ettik. Aşevimizle 3 öğün sıcak yemek veriyoruz. Afet siyaset üstü bir durumdur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Esnaftan 1 Ay Su Ücreti Alınmaacak

 

Evi zarar gören vatandaşların belirlenmesi için tespitlerin devam ettiğini belirten Başkan Böcek, şu ana kadar 737 vatandaş tespit ettiklerini açıkladı. Başkan Böcek, vatandaşlara halı, yatak, oturma grubu, giysi yardımlarına başladıklarını söyledi. Vatandaşların dertlerine derman olacaklarını, yaralarını el birliği ile saracaklarını ifade eden Başkan Muhittin Böcek, Kumluca ve Finike’de selden zarar gören esnafın suyunu 1 ay süreyle ücretsiz karşılayacaklarını açıkladı.

 

Kılıçdaroğlu Geliyor

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 22 Aralık’ta afet bölgesini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geleceğini söyledi.

 

Büyükşehir Afetzedeleri Yalnız Bırakmıyor

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca ve Finike’de yaşanan sel afetinin ardından bölgede yardım çalışmalarına hız kesmeden sürdürüyor. Kumluca Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde oluşturduğu koordinasyon merkezinde selden zarar gören vatandaşların talep, istek ve önerileri ivedilikle yerine getiriliyor.

 

Deprem Oluyor Sandım

 

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Kumluca’da evleri zarar gören vatandaşlara eşya ve gıda yardımı yapılıyor. Ekipler mahalle mahalle gezerek afetzedelere halı, battaniye, havlu, giysi, iç çamaşırı ve gıda malzeme yardımında bulunuyor. Karşıyaka Mahallesinde yaşayan ve selden etkilenen Ziynet Güngör, “Deprem oluyor zannettim çok korktum. Büyük bir afet oldu evime su girdi. Allah razı olsun Büyükşehir yemek ve eşya getirdi. Allah başımızdan eksik etmesin”

 

Kızımın Çeyizleri Ve Sera Su Altında Kaldı

 

Sel afetinde serası ve evi sular altında kalan Yeni Mahallesi sakinlerinden

 

Zihniye Bulut, “Sel birden evin içine girdi. Seraya giden eşim oradan çıkamadı. Topladığımız 20 çuval biber seranın içine dağıldı. 35 senelik birikimimiz ve kızımın çeyizleri hep su altında kaldı. Büyükşehir Belediyesi yardımda bulundu Allah razı olsun” diye konuştu.

 

Aşevi ve Su Tahliyesi Hizmeti Sürüyor

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mobil Aşevi ilk günden itibaren Kumluca’da sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor. Mobil Aşevi kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde de 4 bin 500 kişilik üç çeşit sıcak yemek dağıtımı yapıyor. Ayrıca mobil araçlar ile de ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek yardımı ulaştırılıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri taleplere müdahale ederek, vatandaşların özel mülk, işyeri ve sitelerin altında bulunan suları tahliye çalışmaları da sürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.