Dolar 32,5994
Euro 34,7386
Altın 2.496,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 26°C

Antalya Büyükşehir Belediye Ekipleri Afetin İzlerin Silmek İçin Gece Gündüz Çalışıyor

Antalya Büyükşehir Belediye  Ekipleri Afetin İzlerin Silmek İçin Gece Gündüz Çalışıyor
REKLAM ALANI
14 Aralık 2022 16:35
205
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca, Finike ve Demre’de sel felaketinin üçüncü gününde yaraları sarmak, afetin izlerini silmek için 550 personelle gece gündüz çalışıyor. Büyükşehir ekipleri, sokakları çamurdan temizlerken, bodrum ve seralardan su tahliyesi yapıyor. Vatandaşların evlerinin ve dükkanlarının temizliğine yardım ediliyor, hasar tespiti yapılıyor. Mobil Aşevi de vatandaşlara üç öğün sıcak yemek ikramında bulunuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca, Finike ve Demre’de yaşanan sel felaketinin yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Kumluca Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde oluşturduğu koordinasyon merkezinde selden zarar gören vatandaşların talep, istek ve önerileri ivedilikle yerine getiriliyor. ASAT, İtfaiye ekipleri, Kırsal Hizmetler, Fen İşleri, Sosyal Hizmetler, Tarımsal Hizmetler, Park Bahçeler gibi ilgili tüm birimlerden ekipler seferberlik halinde vatandaşların yaralarını sarmak için gece gündüz çalışıyor.

Üç Öğün Yemek

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, tüm çalışmaları Kumluca’da oluşturulan Afet Koordinasyon Yönetim Merkezi’nden koordine ettiklerini

belirterek, şu bilgileri verdi: “550 personel ve 155 araçla sahada çalışmalarımızı sürdürüyor. Vatandaşlarımıza günde üç öğün yemek dağıtımı yapıyoruz. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız seralarda, sosyal hizmet uzmanlarımız evlerde hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. ASAT ve İtfaiye ekiplerimiz gerek seralarda gerek mülklerde su tahliyesi yapıyor. Sokakları temizleyen 8 ekibimiz var. Ayrıca diğer ekiplerimiz vatandaşlarımızın evlerinin ve dükkanlarının temizliğine yardımcı oluyor. 5 mobil ekibimiz de kırsal mahallelerdeki talepleri karşılıyor.”

Su Tahliyeleri Devam Ediyor

Kumluca Belediyesi altında suyla dolan, 200’e yakın aracın bulunduğu otoparkın su tahliyesini tamamladıklarını kaydeden Durmuş Ali Arslan, “7 bin 500 metreküp suyun olduğu küçük bir yer altı göleti durumundaydı. Yaklaşık 30 saat gibi kısa sürede su tahliyesini yaptık.  Artık motopomplarımız vatandaşlarımızın özel mülklerin sitelerin altında bulunan suları tahliye ediyorlar. Vidanjörlerimiz hasara uğrayan fosseptiklerin çevre sağlığına zarar vermemesi için titizlikle çalışıyor. Ekiplerimiz 24 saat esasıyla görev yapıyor” diye konuştu.

Asat Alarmda

ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, tüm genel müdür yardımcıları ve daire başkanları ile Kumluca’da olduklarını belirterek, vatandaşın temiz su ihtiyacı için su hatlarının kontrolünün sağlandığını, su depoları ve çeşmelerden sürekli numuneler alarak testler yapıldığını belirtti. Kurt, “Arıza durumunda ani müdahale yapıyoruz. çamur ve pisliğin suya karışmaması için önlem alıyoruz. Arazözlerimizle sokakların yıkanmasını sağlıyoruz. İtfaiye ve diğer illerden gelen arazözlere su temini sağlıyoruz. Kumluca’da eski görünümünü alana kadar sahada tüm arkadaşlarımızla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kırsal Hizmetler Yolları Açıyor

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri de sel nedeniyle bozulan yollarda bakım ve onarım çalışmaları yapıyor. Tıkanan, kırılan menfezler değiştirilirken, çamur olan yollar ve şarampollerde temizleme çalışmaları sürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.