Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
BİST 8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çiğ Halk Süt Satışına Başladı.!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çiğ Halk Süt Satışına Başladı.!
REKLAM ALANI
27 Aralık 2021 14:42 | Son Güncellenme: 27 Aralık 2021 14:53
540
A+
A-

Sağlıklı ve ekonomik sütler Antalyalılarla buluştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından başlatılan Antalya Halk Süt projesiyle çocuklara ücretsiz süt dağıtımı yapılmaya devam edilirken, Kepez Halk Et Mağazası’nda halka yönelik ekonomik, sağlıklı ve kaliteli çiğ süt satışı da yapılmaya başlandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, çocukları sağlıklı ve güvenli süt ile buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği Halk Süt projesinin kapsamı genişliyor.  Büyükşehir Belediyesi, toplumun her kesiminin süt ihtiyacını ekonomik ve sağlıklı bir şekilde karşılayabilmek adına çiğ süt projesini hayata geçirdi. Kepez Halk Et Mağazası’nda, hiçbir işlem görmemiş Antalya Halk Süt (çiğ süt) satışına başlandı.

HİYJEN VE SAĞLIKLI SÜT

Nihai tüketiciye arz edilen inek çiğ sütü, ‘Çiğ Sütün Arzına Dair Tebliğe’ uygun şekilde ‘Hastalıktan Ari İşletmeler İçin Sağlık Sertifikası’na sahip brusellozdan ve sığır tüberkülozundan arındırılmış süt sığırı işletmelerinden elde ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış tesiste hijyenik ortamda şişeleniyor.

TÜKETİCİYE TAZE VE GÜVENLİ ULAŞIYOR

Soğuk zinciri bozulmadan tazeliğini, besin değerlerini ve vitaminlerini kaybetmeden tüketiciye ulaştırmak için çiğ süt, sağımdan hemen sonra 4°C’nin altındaki sıcaklıklara soğutuluyor ve nakil sırasındaki sıcaklığı da 4°C’yi geçmeyecek şekilde soğuk zincirle mağazaya getiriliyor. Hiçbir katkı maddesi içermeyen Antalya Halk Süt (Çiğ Süt) yüzde 100 doğal ve yağlı olması özelliğiyle çiğ süt tebliğine uygunken, TSE’den verilen standardın da üzerinde.

3 LİTRELİK SÜTLER RAFLARDA

Çeşitli kontrollerden geçilen çiğ inek sütü, en sağlıklı haliyle vatandaşlara ulaştırılıyor. 3 litrelik özel şişelerde muhafaza edilen çiğ Halk Süt’ün 2 günlük raf ömrü bulunuyor. Vatandaşlar, çiğ Halk Süt’ü kaynattıktan sonra yoğurt mayalayabilir, peynir yapabilir ve ya gönül rahatlığıyla içerek tüketebilir.

HALK YARARINA MAĞAZA

Halk yararına bir mağaza olduğu için Büyükşehir Belediyesi’ne ait Halk Et Mağazası’ndan alışveriş yaptığını söyleyen emekli öğretmen Sevgi Özel, “Sağlımıza dikkat etmeliyiz, o yüzden Halk Et Mağazası’nı tercih ediyorum. Güvenli ve temiz ayrıca fiyatları da uygun. Bugün de çiğ süt satışa çıkmış. Rafta görünce alıp denemek istedim. Beğenirsem sütümü de buradan alırım” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.