Dolar 32,5835
Euro 34,7936
Altın 2.413,03
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 28°C
Az Bulutlu
Antalya
28°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 25°C
Cum 26°C
Cts 27°C

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hasar Tespit Çalışmalarına Devam Ediyor.!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hasar Tespit Çalışmalarına Devam Ediyor.!
REKLAM ALANI
16 Aralık 2022 17:45
211
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca ve Finike’de yaşanan sel afetinin ilk gününden itibaren yaraları sarmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çamur temizliği ve su tahliyesinin ardından gıda ve eşya yardımına yoğunlaşan ekipler, hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede, hastalıkların önüne geçebilmek için fare başta olmak haşerelere yönelik ilaçlama çalışmaları da başlatıldı.

Kumluca ve Finike’de sel felaketinin beşinci gününde kent merkezinde su tahliyesi ve çamur temizliği büyük oranda tamamlandı. Afetin olumsuz etkilerinin giderilmesine yönelik çalışmalarda aktif görev alan Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise sahada çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri kent merkezinde hayatın yavaş yavaş normale dönmesiyle birlikte kenar mahallelere yoğunlaştırdı.

Vatandaşın İhtiyaçları Karşılanıyor

Sahada en yoğun çalışma Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler, Tarımsal Hizmetler ve Sağlık İşleri Daire Başkanlıklarına bağlı ekipler tarafından yürütülüyor. Tarımsal alanlardaki hasar tespit çalışmaları sürerken, evleri zarar gören vatandaşların eşya tedarikleri ve gıda tedarikleri Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından karşılanıyor.

Sera Naylonu Desteği

Afetin ilk gününden itibaren Kumluca Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde kurulan Afet Yönetim Merkezinde çalışmaları koordine eden Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan,141 araç ve 496 personel ile çalışmaların sürdüğünü söyledi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekiplerinin 551 iş yeri ve 530 konutun temizliğini gerçekleştirdiğini söyleyen Arslan,  “İtfaiye Dairesi Başkanlığımız 536 adet aracın hasar tespitleriyle ilgili raporlar tuttu ve bunları uygun yerlere çekti. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız büyük oranda hasar tespit çalışmalarını tamamlamış durumda. Herhangi bir şekilde sosyal desteği olmayan, Tarsim Sigortası bulunmayan seralarımıza sera naylonu başta olmak üzere tarımsal alanda destek sağlıyoruz” dedi.

Aşevi 2 Bin Kişilik Yemek Çıkarıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mobil Aşevi Kumluca’da kahvaltıda 2 bin kişilik çorba, öğle ve akşam yemeklerinde de 4 bin 500 kişilik üç çeşit sıcak yemek dağıtımı yapıyor. Afetzedelerin yanı sıra sahada görev yapan başka kamu kurum kuruluş ve belediye ekipleri olmak üzere tüm ekiplerin yemeği Antalya Büyükşehir Belediyesi Mobil Aşevi’nden sağlanıyor. Ayrıca 2 mobil araç başta Göksu ve Hacıveliler Mahallesi olmak üzere yemek dağıtımı yapılıyor.

Sağlık Kontrolleri Yapılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nda görevli doktor ve hemşireler de yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların sağlık kontrollerini gerçekleştiriyor.  Gerekli olması halinde de hastaneye nakil konusunda destek veriliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri de yaşanabilecek olumsuzluk ve hastalıkların önüne geçebilmek için fare başta olmak üzere ilaçlama çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Afetzedelere Yardım Eli

Sel afetinde 4 dönüme yakın serası sular altında kalan Kum Mahallesi sakinlerinden Rahmi Özkaynak, hasada yeni başladıkları ürünlerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Özkaynak, “Büyükşehir Belediyesi yanımızda. Hasar tespitimizi yaptılar, geldiler, yanımızda bulundular. Allah razı olsun” dedi.

Kum Mahallesi’nde seracılık yapan Celal Duran da 3 dönüm serasını sel vurduğunu belirterek, “Seralarım su altında. Yeniden dikecek gücüm yok.  Allah razı olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek geldi gördü halimizi. Hasar tespit çalışması yapıldı. Afetin ilk gününden beri Büyükşehir gece gündüz yanımızda oldu” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.