Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
BİST 8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C

Antalya Büyükşehir Belediyesi Muhittin Böcek Koltuğunu Simay Yade Çoban’a Devretti.!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Muhittin Böcek Koltuğunu Simay Yade Çoban’a Devretti.!
REKLAM ALANI
23 Nisan 2022 13:56
359
A+
A-

İlk talimatı Anıtkabir’e gitmek oldu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Hüseyin Avni Çöllü Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Simay Yade Çoban’a devretti. Çocuk başkan Çoban’ın ilk talimatı Anıtkabir’i ziyaret etmek isteği oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Hizmet binası önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleşti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Genel Sekreter Cansel Tuncer, Genel Sekreter Yardımcıları, Başkan Danışmanları, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Belediye Personeli, Zabıta Personeli, Büyükşehir Belediyesi Aday İzcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Başkan Böcek, koltuğunu devir ettiği Simay Yade Çoban ile birlikte Atatürk Anıtına çelenk sundu. Başkan Böcek ve törene katılanlar coşkuyla bayrakları dalgalandırdı.

KOLTUĞUNU DEVİR ETTİ

Çelenk sunma törenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında devir teslim töreni yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, koltuğunu Hüseyin Avni Çöllü Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Simay Yade Çoban’a devretti. Devir teslimde Simay Yade Çoban’a Okul Müdürü Hasan Ayana, annesi Emine Çoban ve babası Ahmet Çoban eşlik etti.

GENÇLERE İNANCIMIZ TAM

Başkan Muhittin Böcek, Türkiye’nin çocuklarına ve gençlerine inancının tam olduğunu kaydederek, “Bu kutsal görevi Simay Yade Çoban’a devretmekten büyük mutluluk duydum. İyi ki varsınız yolunuz açık olsun. Geleceğin teminatı, geleceğin yöneticileri, Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı dahil olmak üzere hep sizler olacaksınız. Atatürk’ün gösterdiği hedeflere aynı azim ve kararlılıkla devam ettireceklerine hiç şüphem yoktur. Atatürk sevgimizi kimse gönlümüzden çıkaramayacaktır. Biz hep birlikte ekilir ekin geliriz, ezilir un geliriz, bir gider bin geliriz, biz çünkü Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye konuştu.

DÜNYANIN EN ŞANSLI ÇOCUKLARIYIZ

Başkanlık koltuğunu Başkan Böcek’ten devralan Simay Yade Çoban’ın ilk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. Yıldönümünde tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk çocuklarına kalpten güvendiğini söyleyen Simay Yade Çoban, “Atamız bize inanmış ve sevmiştir, biz çocuklarda onu tüm kalbimizle seviyoruz. Bizler şanslı çocuklarız çünkü tüm dünya üzerinde adına bayram kutlanan çocuklar sadece bizleriz. Bu gururu dünya çocuklarıyla paylaşmaktan da çok mutluyuz” diye konuştu.

EĞİTİM VE ÖĞRETİME KATKI KIYMETLİDİR

Kendisine koltuğu devreden Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e de teşekkür eden Simay Yade “Bu anlamlı günde bana koltuğunu devrederek beni onurlandıran Antalya sevdasıyla çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e çok teşekkür ediyorum. Bugün vekalet ettiğim belediye başkanlığı kutsal bir görevdir. Bu görevin temelinde hizmet vardır. Bu hizmetler içinde eğitime ve öğretime yapılacak katkılar çok kıymetlidir” diye konuştu.

İLK TALİMATI ANITKABİR’E GİTMEK OLDU

Simay Yade Çoban ilk talimatının ne olacağı yönündeki soruya da “Benim en büyük hayalim Anıtkabir’e gitmek ve Atamızı ziyaret etmek. Hiç Anıtkabir’i görmedim gezmedim. Bu konuda gereğinin yapılmasını istiyorum” şeklinde yanıt verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Güven Ulutekin de talimatı aldıklarını okulla irtibata geçerek en kısa sürede Anıtkabir ziyaretinin gerçekleşeceğini söyledi.

ÇOCUK VALİ TALİMAT VERDİ

Yade Çoban ayrıca, okullarda yemekhane sıkıntısı yaşandığını belirterek, “Özellikle kendi okulumda tam gün eğitime geçilince sıkıntılar yaşıyoruz. Bu konuda gereğinin yapılmasını istiyorum. Antalya Valisi koltuğuna oturan Çocuk Vali Şerife Özbek de çocuk Başkan Simay Yade Çoban’ı arayarak çocuklar için Gezici Mobil Kütüphane uygulaması talebini iletti. Yade Çoban da bu konuda Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Okan Yavuz’a talimat verdi ve konunun takipçisi olacağını söyledi.

 

Başkan Böcek ve Simay Yade Çoban daha sonra birlikte 23 Nisan törenlerini izledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.