Dolar 32,5673
Euro 34,8555
Altın 2.435,92
BİST 9.716,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 26°C
Cts 28°C
Paz 29°C

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su İsrafı Önüne Geçmek İçin Uyguladığı Kademeli Tarife Sonuç Vermeye Başladı.!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su İsrafı Önüne Geçmek İçin Uyguladığı Kademeli Tarife Sonuç Vermeye Başladı.!
REKLAM ALANI
15 Eylül 2021 23:07
303
A+
A-

Kademeli fiyatlandırma ile susuzluk çilesi sona erdi

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından 2021 yılı başında kırsal kesimde su israfını önlemek ve yerleşim yerindeki tüm abonelere şebeke suyunu eşit ve sürekli ulaştırabilmek için aldığı önlemler sonuç verdi. Bahçe ve seralara insani tüketim amacıyla verilen aboneliklerin amacı dışında, bahçe sulamasında kullanılması nedeniyle geçici olarak askıya alınması su tasarrufuna büyük katkı sağladı. Kademeli fiyatlandırma uygulaması da olumlu sonuç verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından son yıllarda etkisini gösteren iklim değişikliği, küresel ısınma ve buna bağlı oluşan kuraklık nedeniyle 2021 yılında başlanan kademeli tarife uygulaması olumlu sonuç verdi. ASAT ev aboneleri için aylık 15 tona kadar, ticari amaç dışında inek, keçi, koyun gibi hayvanları besleyenler için de aylık 40 ton su kullanımı için indirimli fiyat tarifesi uygulaması ile tasarruf sağladı.

ŞİKAYETLER AZALDI

Alınan önlemlerle birçok yerleşim yerinde, abone sayılarındaki artışa rağmen %20’nin üzerinde su tasarrufu sağlandı. Bahçe ve seralara insani tüketim amacıyla verilen aboneliklerin amacı dışında, bahçe sulamasında kullanılması nedeniyle geçici olarak askıya alınması da su tasarrufuna büyük katkı koydu. İçme ve kullanma suyunun amacı dışında kullanılmasının yerleşim yerlerinin yüksek kesimlerinde evi olan vatandaşların suya erişimini engellemesi nedeniyle yaşanan mağduriyetler son buldu. Bazı ilçelerde ALO ASAT’a gelen ‘Sular akmıyor’ şikâyetlerinde %43’e varan oranında azalma yaşandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.