Dolar 32,5707
Euro 34,7707
Altın 2.491,02
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Antalya Büyükşehir Belediyesinden Açıklama

Antalya Büyükşehir Belediyesinden Açıklama
REKLAM ALANI
12 Mayıs 2022 10:31
509
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 6-8 Mayıs tarihleri arasında Aksu Solak Köyü At-Çayırı Mevkiinde bu yıl ilkini düzenlediğimiz Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, binlerce vatandaşımızın katılımıyla şölen havasında gerçekleşmiştir.

Bu kültürü yaşatmak için anlamak, anlamak için bilmek zorunda olduğumuzun bilinciyle uluslararası alanda düzenlediğimiz bu festival ile ilgili son günlerde bazı basın yayın organlarında gerçeği yansıtmayan haberler çıkmıştır.

 

Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne 29 ülke, 11 Büyükşehir Belediyesi, 28 il/ilçe belediyesi, 128 dernek ile 68 kadın kooperatifi katılmıştır.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan,Yörük Göçü Yürüyüşü ile devam eden festival kapsamında atlı cirit, savaş oyunları, okçuluk gösterileri, farklı kültürlere özgü halk oyunları, konserlerve dans gösterileri sergilenmiştir.Festivalde ‘Yörük Kültürü’ temasıyla açılan 12 sergide farklı ülkelere ait yüzlerce fotoğraf karesi ilgiyle izlenmiştir.

 

Yörük kültürünün bilimsel yönleriyle ele alındığı festival kapsamında düzenlenen 3 bilimsel puanlı sempozyum ve 2 çalıştaya, Antalya başta olmak üzere 14’ü yabancı 32 üniversiteden 99 bilim ve sanat insanı katılmıştır. Festival alanında çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan 1200 gönüllü görev almıştır.

 

Bazı basın yayın organlarının iddia ettiği gibi hiç bir üniversite festivalimize sponsor olmamış ve bağış yapmamıştır. Akademik düzeyde ve gönüllü öğrenciler konusunda katılım sağlanmıştır. Ayrıca kamuoyunda yer aldığı gibi söz konusu üniversitenin mütevelli heyetinin festivalimize sponsorluk ve bağış anlamında herhangi bir katkısı olmamıştır. Bu çirkin iddialara cevap vermek bile bizleri üzmektedir.

 

3 gün boyunca devam eden, yurtiçi ve yurtdışından on binlerce insanı buluşturan festivalin bütçesi yine iddia edildiği gibi 20 milyon değil, 6 milyon 700 bin TL’dir. Birçok etkinlikte olduğu gibi bağış yapmak isteyen iş insanları

5018 sayılı yasaya uygun olarak, Antalya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’na sadece ‘Yörük Türkmen Festivali’nin giderlerinde kullanılmak üzere şartlı bağışta bulunmuşlardır. Yapılan bağışlar sadece Yörük Türkmen Festivalimizde kullanılmıştır. Festival bütçemizin yarısından fazlasını karşılayan, Yörük ve Türkmen kültürünü yaşatmaya özen gösteren tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz.

 

Festival süresince kamuoyunda yaratılmaya çalışılan algıyla bir kez daha gördük ki hastalığım sürecinde yaşam mücadelesi verirken, bana karşı oynanan kirli oyunların bir devamı niteliğinde, yeni bir algı süreci yaratılmaya çalışılmıştırİlk günden itibaren her türlü bilgi paylaşımına açık olduğumuz bilinmektedir. Festivalin basın toplantısında da gazetecilerin sorularına açık ve net bir şekilde yanıt verilmiştir. Bir kez daha ifade etmek isteriz ki, Büyükşehir Belediyesi şeffaf ve hesap verebilir bir hizmet anlayışına sahiptir.

 

Edirne’den Ardahan’a, Kastamonu’dan Antalya’ya ülkenin dört bir yanına tespih taneleri gibi dağılan, bu güzel toprakları ‘yurt’ yapan, ‘vatan’ kılan Yörüklerin tarihleri, kültürleri ve üretim biçimlerine daha yakından bakmak için Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak yola çıktık. Ve bu yoldan dönmeyeceğiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Arkadaşlar! Gidip Toros Dağları’na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” demiştir.

Ne mutlu bize ki Toroslar’da tüten bu dumanı şimdi Antalya’dan dünyaya yayıyoruz.

 

Son olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu çirkin, mesnetsiz  iddiaların, kumpasın içine çekmeye çalışan bazı çevrelere şunu söyleyebilirim ki, ‘Hayal kurmayın başaramayacaksınız. Gerçek, sizin yalanlarınızdan, hain planlarınızdan, kumpaslarınızdan daha büyük ve daha güçlü. Biz Türkiye iktidarına hazırız. Ülkemizin ikinci yüzyılını ve iktidarını inşa edeceğiz ve siz bunu kabul edeceksiniz. Çünkü biz kararlı ve inançlıyız. Torosların evladı deyip beni bağırlarına basan tüm hemşerilerimizle daha özgür, daha aydınlık, daha demokratik güzel günlere yine birlikte yürüyeceğiz. Kimse bunu engelleyemeyecek.

 

Festivalimize katılarak coşkumuza ortak olan, bizleri onurlandıran ülkelere, Türk Dünyası Liderlerine, Antalya Valisi Ersin Yazıcı’ya, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a, CHP TBMM Gurup Başkan Vekili Özgür Özel’e, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun’a,  CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz’e,  İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran’a, CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak’a, Rafet Zeybek’e, Cavit Arı’ya, Aydın Özer’e ve İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi’yetüm kurumlara, vatandaşlarımızaşükranlarımızı sunar, alanda gecesini gündüzüne katarak görev yapan herkese teşekkürü bir borç biliriz.

 

Kamuoyuna saygılarımla.

 

Muhittin BÖCEK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.