Dolar 32,5910
Euro 34,8590
Altın 2.491,84
BİST 9.701,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 25°C

Antalya Büyükşehir Belediyesinden Üreticiye Tam destek.!

Antalya Büyükşehir Belediyesinden Üreticiye Tam destek.!
REKLAM ALANI
31 Ağustos 2021 14:00
251
A+
A-

Akdeniz meyve sineğine karşı biyoteknik mücadele

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarım üreticisinin verimini ve kazancını artıracak çalışmalara devam ediyor. Ürün kaybını en aza indirmek ve verimi artırmak için birçok proje hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz meyve sineğine karşı biyoteknik mücadele başlattı. Finike Turunçova’da 150 dekar alanda 750 adet Akdeniz meyve sineği tuzağı asımı yapıldı.

 

Finike’de Akdeniz meyve sineği mücadelesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından bilgilendirme ve tuzak dağıtım toplantısı gerçekleştirildi. Finike Ziraat Odası’nda yapılan toplantıya Finike Kaymakamı Zafer Sağ, Finike İlçe Tarım Müdürü Hasan Ali Gültekin, Finike Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hüseyin Karaağaç ve çiftçiler katıldı.
TUZAKLAR AĞAÇLARA ASILDI

Toplantıda Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ziraat mühendisleri tarafından yapılacak çalışma ile ilgili bilgi verildi. Toplantının ardından Finikeli çiftçilere Akdeniz meyve sineği tuzağı dağıtımı yapıldı. Turunçova Mahallesi Çavdır mevkiinde bulunan portakal bahçesine tuzaklar asıldı.

ÜRÜN KAYBI ENGELLENİYOR

Proje ile turunç ve narda ciddi ürün kayıplarına, ihracatta karantinaya neden olan Akdeniz meyve sineği ile tuzaklar aracılığıyla biyoteknik mücadele edilmesini amaçlanıyor. Ağaçlara asılan tuzaklar feromon ve cezbediciler ile dişi sinekleri çekiyor ve sinek popülasyonunun en aza indirilmesini sağlıyor. Tamamen çevre dostu bir uygulama olan biyoteknik mücadele ile ürün kaybı engelleniyor. Çiftçinin daha sağlıklı ve kaliteli ürün yetiştirmesi amacıyla başlatılan projenin portakalıyla meşhur Finike ilçesinin tamamına yaygınlaştırılması hedefleniyor.

ÜRETİCİ MEMNUN

Uygulama kolaylığı ve kimyasal mücadele ile kıyasladığında daha ekonomik olan tuzaklar üreticiler tarafından da memnuniyetle karşılandı. Bahçesinde Akdeniz meyve sineği tuzağı uygulaması yapılan Finikeli narenciye üreticisi Fahrettin Çağlayan maddi kayıplarının azalacağını ve ürünlerinin değer kazanacağını belirterek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e çiftçinin yanında olduğu için teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.