Dolar 32,3645
Euro 34,9594
Altın 2.324,26
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 23°C

Antalya Büyükşehir’den Özel Gençlere Davullu Zurnalı Asker Uğurlaması

Antalya Büyükşehir’den Özel Gençlere Davullu Zurnalı Asker Uğurlaması
REKLAM ALANI
16 Mayıs 2023 17:26
163
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında bir günlük temsili askerlik yapacak 23 engelli genç için asker uğurlama töreni düzenledi.

 

 

Dünya Engelliler Haftası kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde 23 engelli genç için asker uğurlama töreni düzenlendi. Davul zurna eşliğinde kınası yakılan özel bireyler, alkışlar eşliğinde Garnizon Komutanlığı’na uğurlanırken, aileleri de duygu dolu anlar yaşadı.

Kına Yakıldı Halay Çekildi

Törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir, Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Karavural, belediye personeli ve asker adaylarının aileleri katıldı. Davul zurna eşliğinde, engelli gençlerin ellerine geleneklere uygun olarak asker kınası yakılırken duygu dolu anlar yaşandı. Kına yakılmasının ardından asker adayları ve aileleri davul, zurna eşliğinde halay çekti. Boyunlarına takılan al yazmalar ve Türk bayraklarıyla halay çekip, davul zurna eşliğinde oynayan engelli gençler vatani görevlerini yapacak olmanın mutluluğunu yaşadı. Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir’de özel gençlere asker harçlığı takdim etti.  Anne ve babalar ise sevinç ve gururu bir arada yaşadı.

Garnizon Komutanlığına Uğradılar

Antalya 3’üncü Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda bir günlük temsili askerlik yapacak engelli gençler, törenin ardından davul zurna eşliğinde belediyenin araçlarıyla askerliğe uğurlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.