Dolar 32,4411
Euro 34,7825
Altın 2.478,28
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Antalya da Pedallar Deprem Bölgesindeki Çocuklar İçin Çevrilecek

Antalya da Pedallar Deprem Bölgesindeki Çocuklar İçin Çevrilecek
REKLAM ALANI
28 Nisan 2023 16:11
202
A+
A-

 “İyilik Elçisi Ol” sloganıyla 13 farklı ülkeden 570 sporcunun katılımıyla 30 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan ve her pedalı deprem bölgesindeki çocuklar için çevrilecek Akra Gran Fondo Antalya Basın Lansmanı’na katıldı.

Vali Ersin Yazıcı, turizmin başkenti Antalya’da “İyilik Elçisi Ol” sloganıyla 13 farklı ülkeden 570 sporcunun katılımıyla 30 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan Akra Gran Fondo Antalya Basın Lansmanı’na katıldı. Her pedalı deprem bölgesindeki çocuklar için çevrilecek olan Akra Gran Fondo Antalya Basın Lansmanı’nda Vali Yazıcı’ya Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Akra Otel Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut, Fraport Tav Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol, ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Akra Gran Fondo Antalya Genel Direktörü Aydın Ayhan Güney ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri eşlik etti.

Gran Fondo Antalya Bu Yılki Organizasyonunda Depremi Unutmadı
Güzel ve başarılı bir organizasyon için bir araya geldiklerini vurgulayarak sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Güzel ve başarılı bir organizasyon için bir araya geldik. Bu organizasyon ile 6 Şubat tarihinde yaşamış olduğumuz üzücü depreme bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz. Maalesef bu depremde 50 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kalanlara da güç, kuvvet ve sabır diliyorum. Gran Fondo Antalya bu yılki organizasyonunda depremi unutmadı ve belki de depremde en çok mağdur olan çocuklarımızı tema alarak bir organizasyon düzenledi. Bu düşüncelerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bu Zorlu Süreci Antalya Olarak En İyi Şekilde Yürüttük
Konuşmasında depremzedeler için yapılan çalışmalara da değinen Vali Yazıcı şunları söyledi: “Başta turizm sektör temsilcilerimiz olmak üzere bütün sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızla birlikte Antalya olarak depremzedelerin yanında yer aldık. Ciddi manada bir sıkıntının olmadığı bu zorlu süreci Antalya olarak en iyi şekilde yürüttük. Bölgeye yardım konusunda tüm Antalya seferber oldu. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Bey bir devlet görevlisi sorumluluğunda depremzedeler için canla başla çalıştı. Huzurlarınızda kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Antalya Markamızı Daha Da Güçlendirecek
Bu tür organizasyonların Antalya’nın hem tanıtımına hem de marka değerine büyük katkılar sunacağını söyleyen Vali Yazıcı; “Burası dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri. Bu tür organizasyonlar da şehrimizin tanıtımı ve marka değerine büyük katkılar sunacak. Turizm alanımıza baktığımızda 4-5 aylık bir boşluk var. Bu boş dönemi de hareketlendirmenin en iyi iki yolu var. Birisi sağlık turizmi, diğeri de spor turizmi. Spor turizmi, turizmin 12 aya yayılması, pazarın büyütülmesi ve çeşitlendirilmesi konusunda çok önemli bir enstrümandır. Bu tür organizasyonlarla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi dünyanın en güzel yeri olan Antalya’mızın tanıtımına katkı sunarak marka değerimizi güçlendirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Antalya’yı Güçlü Bir Spor Destinasyonu Haline Getireceğiz
Antalya’nın spor turizmi alanında gün geçtikçe gücüne güç kattığını ifade eden Vali Yazıcı; “Akra Otel Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut gibi bu işi kendine dert edinmiş kişiler sayesinde spor turizminde gücümüze güç katmaya devam ediyoruz. Eskiden spor turizmi denince futbol, golf akla geliyordu. Ama artık dünya çapından sporcuların geldiği bisiklet yarışları düzenliyoruz. Her türlü spor takımı kamp için Antalya’mıza geliyor. Önümüzdeki dönemde spor turizminden daha çok pay alacağımızı düşünüyorum. Çok değil 5-10 yıl içinde ölü sezon diye tabir ettiğimiz dönemde de otellerimiz yok satacak. Sağlık ve spor turizmiyle bunu sağlayacağız.” dedi.

İnşallah Antalya’mızın Güzelliklerinin Sergilendiği Güzel Bir Yarışma Olur
Konuşmasının sonunda yarışa katılacak tüm sporculara başarı dileklerini ileten Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Şehrimizde güzel bir birliktelik ve güzel bir koordinasyon var. Bunu turizm alanında avantaja dönüştürmek istiyoruz. Spor ve sağlık turizminde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Biz bir spor şehri olmak istiyoruz. Adımızı daha da çok duyurmak istiyoruz. Her zaman dediğim gibi burası bir dünya şehri, marka bir şehir. Böyle organizasyonlarla da marka değerimizi artırarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Ben tekrar bütün sponsorlarımıza, katkı sunan tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve basınımıza teşekkür ediyorum. İnşallah Antalya’mızın güzelliklerinin sergilendiği güzel bir yarışma olur.”

13 farklı ülkeden 570 sporcunun katılımıyla 30 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan Akra Gran Fondo Antalya yarışı, 98 kilometrelik Akra Parkuru ve 49 kilometrelik AG Tohum Parkuru olmak üzere iki yarıştan oluşacak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.