Dolar 32,5075
Euro 34,8116
Altın 2.487,60
BİST 9.559,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Antalya Havalimanı’nda Yolcu Kapasitesi 35 Milyondan 80 Milyona Çıkıyor

Antalya Havalimanı’nda Yolcu Kapasitesi 35 Milyondan 80 Milyona Çıkıyor
REKLAM ALANI
29 Aralık 2022 18:34
228
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile birlikte Antalya Havalimanı Terminal Binası’nda incelemelerde bulundu.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, çalışmalar hakkında brifing aldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Antalya’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Vali Ersin Yazıcı ile birlikte Antalya Havalimanı Terminal Binası’nda incelemelerde bulundu. İncelemelere Antalya Milletvekilleri ve Hudut Kapıları Mülki İdare Amiri Suat Seyitoğlu eşlik etti.

İncelemelerin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, çalışmalar hakkında brifing aldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Antalya Havalimanı’ndaki yeni terminal inşaatlarının devam ettiğini hatırlatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, istişarelerde bulunup kentin geleceği için önemli adımlar atacaklarını söyledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Antalya’daki süren projelerin hızlandırılması ve yeni talepler ile ilgili önemli görüşmeler yapacaklarını anlattı.

Antalya’nın dünyanın önemli turizm merkezlerinden olduğuna işaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu; “Gelişen, büyüyen Türkiye’nin ve bunun cazibesini artıran Antalya’nın önündeki tüm sıkışıklıkları kaldırmak, gelecek yıllarda önümüze gelecek problemleri bugünden çözmek için önemli adımlar atıyoruz.” diye konuştu.

Yolcu Kapasitesi 80 Milyona Çıkacak
Antalya Havalimanı için geçen yıl aralık başında önemli ihale yaptıklarını vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu; “Burada 750 milyon avroluk bir yatırım planladık çünkü önümüzdeki yıllardaki talebi karşılamak için bu yatırımı yapmamız gerekiyordu. İç ve dış hatlar terminali, mevcut kulelerin yenilenmesi VIP, CIP binalarının düzenlenmesi ve bunların sonucunda buradaki 35 milyon olan yolcu kapasitesini 80 milyona çıkarmak için önemli bir ihale yaptık.” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, devletin bütçesinden bir kuruş çıkmadan söz konusu yatırımı işletmeciye yaptırdıklarına dikkati çekerek şöyle konuştu: “Ayrıca 2025 sonrasında 25 yıllık işletme süreci için de 8 milyar 555 milyon avro kira geliri garantisiyle bu ihalemizi tamamladık. Bu 8 milyar 555 milyon avroluk işletme kira getirisinin de yüzde 25’i olan 2 milyar 138 milyon avroyu da geçen kasım ayında devletimizin bütçesine koyduk.”

Havacılık Sektöründe Son 20 Yılda Adeta Tarih Yazıyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, havacılık sektöründe salgınla beraber zorluklar yaşadıklarını anımsatarak yıl sonu itibarıyla 2019 yolcu sayılarına yaklaşmaya başladıklarını bildirdi. Gelecek yılın çok daha verimli olacağını ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Havacılık sektöründe son 20 yılda adeta tarih yazıyoruz. 2002’de Türkiye genelindeki havacılık sektöründeki yolcu sayısı sadece 30 milyondu. 2019’a geldiğimizde bunu 210 milyona çıkardık. Hava yolunu halkın yolu yaptık. 26 olan havalimanı sayımızı 57’ye çıkarmıştık. Devam eden Çukurova, Yozgat ve Bayburt-Gümüşhane havalimanımızla birlikte bunu 60’a çıkartacağız. İstanbul Havalimanı dünyanın enlerinden biri. Dünyanın transit merkezi. Kamu özel işbirliğiyle çok başarılı bir iş gerçekleştirdik.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı’nı 65 milyona yaklaşan yolcu sayısıyla yılı kapatacağını kaydetti. Havalimanının her ay rekorlar kırarak Avrupa’da birinci olduğunu aktaran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı’nın hizmet kalitesiyle de dünyanın en iyi havalimanlarından biri olduğunu söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, büyüyen Sabiha Gökçen Havalimanı’nın günlük 600 uçuş sayısı ve 100 bin yolcuyla hizmet verildiğini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.