Dolar 32,3370
Euro 35,2002
Altın 2.247,05
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 19°C
Az Bulutlu
Antalya
19°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Antalya Kepez’de Tapu Heyecanı.!

Antalya Kepez’de Tapu Heyecanı.!
REKLAM ALANI
12 Ocak 2022 16:03
282
A+
A-

Kepez Belediyesi, Masa Dağı’nın gerdanlığı olarak bilinen Esentepe, Çankaya, Kazım Karabekir, Barış ve Yavuz Selim Mahallerini 1/1000 ölçekli revizyon İmar Planı Uygulamasıyla tapularına kavuşturdu. Masa Dağı’nda 1.400 dönüm alanda gerçekleştirilen imar uygulamasıyla, 5 mahallede 3556 tapu verildi.

Kepez Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen temsili tapu törenine Başkan Hakan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, meclis üyeleri, muhtarlar ve tapuları dağıtılacak vatandaşlar katıldı.

Tapu teslim töreninde konuşan Başkan Tütüncü, “Bugün, Kepez Belediyesi’nin tarihe geçecek ve Antalya siyasi yaşamında ve yerel yönetiminde de iftiharla bahsedilecek, bir projesini sonuçlandırıldığı ve bu vesileyle büyük bir sevincin yaşadığı günün tarihidir. 2016 yılında 5 mahalle muhtarımızın farklı bir kentsel dönüşüm talebiyle, bizde yeni bir yol haritasını ortaya koyduk.

Ve bir imar planı çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışmada temeldeki amacımız şuydu; İki katlı olan yerlerin hem inşaat yoğunluğunu artırmak, hem değerini artırmak, hem de son derece güzel bir kentsel tasarıma sahip olmaktı.

Masa Dağı özellikle 1980’den sonra Anadolu’nun değişik vilayetlerinden, Antalya’nın taşra ilçelerinden merkeze gelmiş ve Antalya’da hayata tutunmaya çalışmış hemşerilerimizin yaşadığı bir yerdi. Merkezden uzak, ulaşımı zor, elektriğin olmadığı, suyun olmadığı bir yerdi.

Biz zahmete katlananlar, rahmete ortak olsunlar istedik. Masa Dağı Antalya’nın en iyi yerleşim yerlerinden biri olacağını gördük ve bu vizyonla  birlikte oraları değerlendirelim, hemşehrilerimize konforlu bir yaşam armağan edelim istedik.” dedi.

KOLAY BİR YOLCULUK OLMADI

Masa Dağı’ndaki bu hedefe yürümenin kolay olmadığını da dile getiren Başkan Tütüncü, “Aynı evde 4 kişinin anlaşamadığını düşündüğümüzde, 5 mahallede on binlerce hemşehrimizin aynı noktada buluşmasını düşünün. Kolay bir yolculuk olmadı. Biz bunu tüm hemşehrilerimizle birlikte başardık.

Ben o dönem görev yapan MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar ve CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan’a çok teşekkür ederim. İlçe başkanlarımız ve meclis üyelerimiz bu projemize destek verdiler. Bu projemizi 4 Aralık 2016’da referanduma sunduk. Referandumda ‘Evet biz bu projeyi istiyoruz.’ destek mesajının ardından süreç başladı. 25 binlik planlar, 5 binlik planlar, 1000’lik planlar ve nihayetinde imar uygulamaları.

2021’de çalışmaları tamamlayacağız, 2022’de inşaat çaplarını vereceğiz demiştik. Uzun yolculuğun sonunda, meşakatle, sabırla sürdürülen bir dönemin sonunda tünelin ucundaki ışık göründü. Masa Dağın’nda 5 mahallede revizyon kapsamında tapular hazırlandı.

Bugünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin ay yıldızlı resmi tapu senedini 5 mahallemize takdim ediyoruz. Bugünkü tören sembolik bir törendir. Bürokrat arkadaşlarımız hemşehrilerimizin tapularını bugün itibarıyla kendilerine teslim edecekler. Tapularınız hayırlı olsun” diye konuştu.

KEPEZ’DE GECEKONDULAR TARİH OLACAK

Görev yılları boyunca 50 binden fazla tapu verdiklerini hatırlatan Başkan Tütüncü, “ 90 bin fazla gecekonduyu hemşehrilerimizle uzlaşarak kaldırdık. Buradaki tapulamalarla birlikte artık Kepez’in son gecekonduları da tarih olacak. Burada güzel olan şey şu; vatandaşımız dönüşümü bizzat kendi yapacak. Dilediği müteahhitle, dilediği şartlarla, dilediği şekilde anlaşmak suretiyle konutlarını kendisi yapacak.

Biz belediye meclisi olarak şunu yaptık, sizin topraklarınızı sizin için kıymetlendirdik ve sizin önünüzü açtık. Bugün geldiğimiz nokta, burada belediye meclis üyelerimizin, ilçe başkanlarımızın, bürokratlarımızın çok emeği var. Hepsine çok teşekkür ederim.”dedi. Göçerler, Fatih ve Çamlıbel Mahallelerindeki çalışmalarında yıl içinde tamamlanacağını ve tapularının teslim edileceğini de sözlerine ekledi. Başkan Tütüncü, konuşmasını “Kepez ışık hızıyla değişiyor.” diyerek tamamladı.

BU PROJEYE TAM DESTEK VERDİK

MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar da, 2016 yılında Milliyetçi Hareket Partisinin ittifak ortağı olmadığını hatırlatarak, Kepezlilere gidecek hizmetlerde Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü hiç yalnız bırakmadıklarını söyledi. Seyyar, “Kepez’imiz için, vatandaşımız için hep birlikte hareket ettik. Masa Dağı projesini ilk gördüğümüzde çok beğendik ve başkanımıza tam destek verdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar da,  kördüğüm olan bir ilçenin sorunlarını Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve ekibinin ilmek ilmek çözdüğünü söyledi. Bayraktar, “Bugün bu tapularla birlikte Kepez’in imar problemini yüzde 95 çözdük. Bütün imar ve gece kondu problemini çözen bir belediye olarak, Türkiye’ye değil, dünyaya örnek olduk. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

5 MAHALLEYİ KAPSAYAN 1/1000 ÖLÇEKLİ REVİZYON

Kepez Belediyesi sınırları içerisinde Esentepe, Çankaya, Kazım Karabekir, Barış ve Yavuz Selim Mahallerini kapsayan alanda 1/1000 ölçekli revizyon İmar Planlarına göre İmar Uygulaması yapılarak, belediye encümeninde 12.03.2020 tarih ve 326 sayılı kararı ile Antalya Büyükşehir Belediye Encümeninin ise 26.03.2020 tarih ve 582 sayılı kararı ile onaylanarak 1 Haziran-1 Temmuz arası askı süreci başladı. Söz konusu imar uygulaması 1.400 dönüm alan içerisinde 5 mahalleyi kapsıyor. İmar revizyonu öncesi 210 adet olan Ada(1968 parsel) sayısı İmar Plan Revizyonu ile 25 adet adaya indirildi. (Kamu adaları ile beraber toplam 37 ada) Yapılan İmar Uygulaması ile de 25 ada kendi içersisinde 99 parsele ayrıldı.

Parsel oluşturulurken İmar Planı Revizyonu ile verilen Emsal Haklarından yararlanılacak şekilde 10 bin m2 ve üzeri parseller oluşturuldu. Ayrıca kendi başına müstakil İmar parseli olabilen taşınmaz maliklerinin talebi üzerine 3 bin ve 5 bin m2 parsellerde oluşturuldu. İmar Adası içinde kalan parsellere yine aynı yerinde verilmiş herhangi bir yere taşınmamıştır.

Ada içersisinde kalan boşluklarda İmar planında yolda yeşil alanda kalan ve 2B den tapu alan parseller Doğudan batıya doğru sistematik gruplar halinde en yakındaki boş adalardan yer verilerek kapatılmıştır.

Düzenleme sınırları içinde İmar Parsellerinden (25 binli adalar) herhangi bir kesinti yapılmamış olup, imar planında yeşil alanda kalan ve 2012 yılında yürürlüğe giren 2B Yasası ile mülkiyet dokusu oluşarak, Milli Emlak Müdürlüğü’nden tarla olarak satın alınan (28 binli) parsellerden Mevzuat gereği yasal kesinti yapıldı. Ayrıca İmar Planında yeşil alanda kalan ve daha önce 2b den tapu alamayan ve bu uygulama ile Milli Emlaktan tapu alan toplam alanı 180.000 m2 olan yaklaşık 470 adet Kadastro parsellerinin yerinde muhafazası mümkün olmadığından, İmar Planı ile verilen hakları kullanacak şekilde en yakındaki İmar adasından verildi. Yapılan uygulamada ihdas ile belediye kendi adına bir m2 bile yer çıkarmamıştır.

Düzenleme sınırları içerisinde olan parseller uygulama yapılmadan önce de Belediyeye ait olan yerlerdir. Bu yerler bölgedeki tapusuz olan gecekonduların tapulanması için kullanılacaktır. 3 kere askıya alınan İmar uygulaması  Tapu ve Kadastro Kontrolleri yapılarak, 28.12.2021 yılında Tescil olarak Resmi İmar çapı alınır duruma gelmiştir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.