Dolar 32,5785
Euro 34,6971
Altın 2.521,50
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 26°C

Antalya Satranç Şampiyonası Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Antalya Satranç Şampiyonası Açılış Töreni Gerçekleştirildi
REKLAM ALANI
23 Ocak 2023 16:53
200
A+
A-

 Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile birlikte Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen “2023 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası”nın açılış törenine katıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından İş Bankası ana sponsorluğunda 21-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2023 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası, Antalya’da başladı. Serik’te gerçekleştirilen organizasyonunun açılış törenine Gençlik ve Spor bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Ersin Yazıcı, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ve yarışmacıların aileleri katıldı.

Satrancın Bugünü Ve Geleceği Adına Umut Ve Heyecan Verici
Programda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu; “Bugün ülkemizin her bölgesinden binlerce katılımcı burada. Bu bizim için umut ve heyecan verici bir tablo. Satrancın bugünü ve geleceği adına umut ve heyecan verici. Türk sporunun geleceği adına umut verici. Ailelerimizin çocuklarını teşvik ederek, burada olmalarını sağlamaları takdire şayan. Bu yüzden hem sporcularımıza hem de onların değerli ailelerine gönülden teşekkür ediyorum. Türk sporu, Türk satrancı sizinle çok daha güçlü. Sizde bu azim oldukça inanıyorum ki birlikte nice güzel hikâyeler yazacağız.” diye konuştu.

Bakanlığımızın Bir Spor Politikası Var
Türkiye’de son 20 yılda her alanda olduğu gibi sporda da müthiş bir gelişim ve dönüşüm sürecine şahitlik ettiklerini aktaran Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu; “Sporu tabana yayma, herkes için erişilebilir kılma, sporcu sayısını, branş çeşitliliğini ve sportif başarıları artırma, bu başarıları sürdürülebilir kılma hedeflerimizin her birine şükürler olsun, ulaştık. Bu hedeflere ulaşabilmek için çok çalıştık. Bakanlığımızın bir spor politikası var. Bu doğrultuda ilk ve en önemli adımımız tesis alt yapısını yenilemek ve güçlendirmek oldu. Öyle bir alt yapı çalışmasına imza attık ki bunu ancak devrim ifadesiyle anlatabilmek mümkün olur.” dedi.

Satranç Türkiye’nin En Fazla Lisanslı Sporcuya Sahip Branşı
Satranç özelinde çok ciddi faaliyet ve çalışmalara imza attıklarını kaydeden Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu şöyle konuştu: “Okullarımıza, yurtlarımıza, gençlik merkezlerimize ve çocuklarımızın, gençlerimizin olduğu her yere satranç malzemesi ulaştırdık. Oyuncusuna analitik düşünme yeteneği, özgüven, cesaret, sabır kazandıran satrancı bilhassa desteklemeyi önemsiyoruz. Çünkü hem ülkemizin hem insanlığın tam olarak böyle nesillere ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Bu dünyanın satranç sporcularının aklına, fikrine, hamlelerine ve onların farklı enerjilerine ihtiyacı var. O yüzden satrancın gelişmesi için çaba harcarken biliyoruzki aslında desteklediğimiz bir spor branşından daha fazlasıdır. Sporun herhangi bir dalıyla ilgilenen çocuklarımız, gençlerimiz kötü alışkanlıklardan kendilerini koruma noktasında daha hassas davranıyor. Satranç da buna imkan sağlayan bir branş olarak evlatlarımızın zihinlerini, bedenlerini tertemiz tutmalarına vesile oluyor. Biz istiyoruz ki satrancın girmediği bir evimiz dahi kalmasın. Her evde mutlaka satranç oynayan birileri olsun. Bir aile sporu olarak da hayatımızın bir parçası olsun. Ve gururla söylüyorum ki yıllardır hassasiyetle yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde satranç Türkiye’nin en fazla lisanslı sporcuya sahip branşı olmuştur. Yine gururla ifade ediyorum ki satranca atfettiğimiz önem, verdiğimiz değer bizi Avrupa’nın bu alandaki öncü ülkelerinden biri haline getirmiştir. Türkiye’de satrancın gelişmesine, yaygınlaşmasına hamleleriyle katkı veren her bir satranç sporcumuza teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ile Vali Yazıcı, şampiyonanın açılış hamlesini yaptı. Ardından Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ile Vali Yazıcı, turnuvaya katılan oyuncuların masalarını ziyaret ederek başarılar diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.