Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 22°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
22°C
Parçalı Bulutlu
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 27°C
Çar 25°C

Antalya Valisi Ersin Yazıcı 2022 Yılı Antalya İçin Başarılar Yılı Olacak.!

Antalya Valisi Ersin Yazıcı 2022 Yılı Antalya İçin Başarılar Yılı Olacak.!
REKLAM ALANI
12 Ocak 2022 15:54 | Son Güncellenme: 12 Ocak 2022 16:03
267
A+
A-

Vali Ersin Yazıcı, Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD) Başkanı İlhami Kaplan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Antalya’nın 2022 yılı hedefleri üzerine değerlendirmelerde bulunan Vali Yazıcı, 2022 yılının Antalya için yeni başarılara imza atılacağı bir yıl olacağını dile getirdi.

Vali Ersin Yazıcı, Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD) Başkanı İlhami Kaplan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda dernek üyeleriyle bir araya gelerek Antalya’nın ekonomisinden eğitimine kadar 2022 yılı hedeflerini değerlendirdi. Toplantıya Vali Yazıcı’nın yanı sıra Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hüseyin Kurtay, Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ve iş insanları katıldı.

Toplantının başında derneğe yeni katılan iş insanlarına “Üyelik Belgeleri”ni takdim eden Vali Yazıcı, çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu. “Üyelik Belgeleri”nin takdim töreninin ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD) Başkanı İlhami Kaplan, 2010 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini ve Antalya’ya gönül veren iş insanları olarak birçok örnek projeye imza attıklarını dile getirdi. Konuşmasında Manavgat’ta yaşanan ve Türkiye’nin en büyük orman yangını olarak tarihe geçen yangına da değinen KONYSİAD Başkanı Kaplan, Vali Yazıcı’ya yangın dönemindeki gösterdiği özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Vali Yazıcı’nın özellikle çocuklara ve eğitime yönelik çalışmalarını büyük beğeniyle takip ettiklerini söyleyen KONYSİAD Başkanı Kaplan; “Geleceğimiz olan çocuklarımıza karşı ilginizden hassasiyetinizden dolayı buradan size bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. AHENK gerçekten çok güzel ve özel bir proje.” diye konuştu.

Lütfen Hepimiz Dikkatli Olalım
Konuşmasına koronavirüse değinerek başlayan Vali Yazıcı; “Bu güzel etkinlikte sizlerle bir arada olmaktan son derece mutluyum. Keşke başımızda bu koronaviürs olmasaydı da bu buluşmayı daha önce yapabilseydik. Hayatımızı alt üst eden bir illetle karşı karşıyayız ama inşallah aşılarımızı olarak virüsün önüne geçeceğiz. Ama şunu unutmayalım. Koronavirüs henüz bitmedi. Hala aramızda dolaşıyor. Bunu buradan bir kez daha hatırlatmak isterim. Lütfen hepimiz dikkatli olup kurallara uyalım.” dedi.

Sektörden Gelen Bilgilere Göre 2022 Yılı 2019’u Geçecek
Turizm sektör temsilcileriyle gerçekleştirdikleri toplantılarda 2022 yılına dair olumlu dönüşler aldığını söyleyen Vali Yazıcı; “Sektörden aldığım bilgiler, sektördeki iş insanlarından aldığım bilgiler doğrultusunda 2022 yılı inşallah 2019 yılının da üstüne çıkacağını bize gösteriyor. Koronavirüsün inşallah daha da kontrol altına alındığı veya bittiği bir yaz sezonu ümit ediyoruz. 2022 yılı turizm ile ilgili beklentilerimiz gayet olumlu. Bu yıl bir önceki yıla göre iyiydik. Ama 2020 dönemi bizim için ölçü değil. Koronavirüsün başlamasıyla 2020 yılı turizm açısından kötü bir sezon geçirdik. Bu yıl biraz moralimiz düzeldi. İnşallah bu hareketliliği önümüzdeki yılda göstereceğiz. Temmuz ayında yükselmeye başlayan turizm hareketliliği özellikle eylül ve ekim aylarında da devam etmesiyle iyi bir sezona imza attık. Ekim ayına baktığımız zaman ise misafir ettiğimiz turist sayısı bakımından hemen hemen en iyi ekim ayını geride bıraktık. Bu bizi çok mutlu etti. 2022 yılı da inşallah turizmde herkesin mutlu olduğu bir yıl olacak. 2022 Antalya’mız için yeni rekorlara imza atacağımız bir yıl olacak. Buna yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Turist Gelmeyince Şehrin Tadı Olmuyor
Kapalı yolda esnaf ziyareti yaparken yaşadığı bir anısını anlatan Vali Yazıcı; “Kapalı yolda esnaf ziyareti yapıyordum. 78 yaşında bir Beyefendi ile karşılaştım. Bana Kaleiçi’nde kimsenin olmadığını ve buna moralinin bozuk olduğunu söyledi. Kendisine esnaf ya da ticaret erbabı olup olmadığını sorduğumda ise emekli olduğunu aktararak buranın turizm şehri olduğunu, buraya turistler gelmeyince şehrin tadı olmadığını dile getirdi. Bu amcamızın turizmden bir getirisi yok. Ama artık şehrin olağanı bu olduğu için olağan dışı bir durum olunca herkes olumsuz etkileniyor. Herkesin morali bozuluyor. Gerçekten koronavirüsün getirdiği ekonomik zorluklarla birlikte şehirdeki turizm hareketliliğinin olmaması herkesin moralini bozdu. Çünkü bu şehir bir turizm şehri. Bu şehir ülkemizi temsil eden bu ülkenin dışa açılan kapısı. İstanbul’dan sonra da herkesin bildiği önemli bir şehir. İnşallah 2021 yılı bu manada iyi geçti diyelim. 9 milyonu aşkın bir turistle yılı kapattık. Ocak ayıda fena başlamadı. Daha da iyi olacak. Beklentiler olumlu. Şehrimiz zaten ürettiği hizmet ve kalitesi manasında dünyada parmakla gösterilen önemli turizm şehirlerinden biri. Bu kalitemizi sürdürerek 2022 yılını da en iyi şekilde tamamlayacağız.” şeklinde konuştu.

Önceliğimiz İyi İnsan Yetiştirmek
Toplantıda AHENK Projesine değinen Vali Yazıcı; “Bütün yaptığımız işleri insan için yapıyoruz. İnsanlarımız için yapıyoruz. Mesleğim gereği insanlarla uğraşmayı çok seviyorum. Çünkü her şeyin merkezinde insan var. Bu her şeyin merkezi olan insanın eğitimi benim için çok önemli. Bu sebeple 30 yıllık meslek hayatımda bu konuya hep ağırlık verdim. AHENK Projemiz kapsamında, Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek eğitim öğretim faaliyetlerini planlamayı ve bu kapsamda eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmayı amaçlıyoruz. Önceliğimiz değerlerimiz ile yoğrulmuş iyi bir insan yetiştirmek.” dedi.

Üreten Bir Toplum Olma Yolunda Meslek Liseleri Olmazsa Olmazımız
Ülkemizin yarınları için şimdiden harekete geçmemiz gerektiğini ve AHENK kapsamında önceliğinin meslek liseleri olduğunu dile getiren Vali Yazıcı sözlerine şöyle devam etti: “Meslek liselerimiz bizim için çok önemli ülkemiz için çok önemli. Buralara bu kapsamda dokunmak buraları harekete geçirmek istiyoruz. Şunu biliyoruz ki; meslek liseleri ülkemizi hedeflerine taşıyacak önemli bir etken. Ama buraları ziyaret ettiğimizde durumun hiç de iç açıcı olmadığını görüyoruz. Buralara dokunmak istiyoruz. Üreten bir toplum olma yolunda meslek liseleri olmazsa olmazımız. Güçlü mesleki eğitim güçlü Türkiye sloganıyla bu liselerimizi daha da güçlü hale getirerek ülkemizi hedeflerine taşıyacağız.”

Meslek Lisesi Vurgumdan Asla Vazgeçmem
Görev hayatı boyunca eğitimin her zaman ilk önceliği olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı; “Eğitimi şehirde konuşarak sizlerin ilgisini bu alana çekmeye çalışıyorum. Daha önce de yapmaya gayret ettim. Eğitimi şehrin gündemine aldığınızda büyüyerek devam eden bir sinerjiye dönüşüyor. Meslek Lisesi vurgumdan asla vazgeçmiyorum. Rize’de kabataslak yaptığım bir araştırmada Fen Lisesi ve Anadolu Lisesinden mezun olan çocuklarımızın %10’nunun bile geri dönmediğini gördüm. Meslek liselerinden mezun olan çocuklarımızın ise %85’i o şehirde yaşamaya devam ediyor. Bunun ne demek olduğunu ne anlama geldiğini ve öneminin farkına varmalıyız. Bu çocuklar okulları bitince şehrinde kalıp, şehrine hizmet etmeye devam ediyor.” dedi.

AHENK Projesi Gelişime Açık Bir Proje
AHENK Projesinin ucunun açık ve geliştirilmeye çok uygun bir proje olduğunu belirten Vali Yazıcı; “Modern yönetimlerde olduğu gibi ucunu açık bırakıyoruz. Bunun sebebi de projeyi uygulayan kişilerin kendini projeye ait hissetmesidir. Çünkü kendini ait hissetmezse kendinden bir şey katmazsa başarı ve verimlilik düşer. Biz projede ana omurgayı belirledik. Okullarımız birbirinden farklı etkinlikler yaparak birbirlerine örnek olmasını hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.