Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
BİST 9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 23°C

Antalya Valisi Ersin Yazıcı; Alışverişimi Yerli Marketlerden Yaparım

Antalya Valisi Ersin Yazıcı; Alışverişimi Yerli Marketlerden Yaparım
REKLAM ALANI
19 Temmuz 2022 17:06 | Son Güncellenme: 19 Temmuz 2022 17:07
278
A+
A-

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 1965 yılında Elmalı’da aile şirketi olarak kurulan Özkur Gıda İmalat ve Satış Firması’nı ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Vali Yazıcı; “Yerli markalar ve aile şirketleri ne yazık ki ülkemizde oldukça azlar, sizin gibi köklü aile şirketleri ülkemiz için bu yüzden çok kıymetli ve değerli.” dedi  .

 

Ülkemiz İçin Markalaşmak Büyük Bir Öneme Sahip
Vali Ersin Yazıcı, Elmalı’da dede mesleği olarak başladıkları lokum ve şekerleme dükkanını büyüterek gıda şirketine çeviren Ali ve Mehmet Özekoğlu kardeşlerin firmasını ziyaret etti. Ziyaret sırasında çalışanlarla sohbet edip üretim faaliyetleri ve ürünler hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, yerli firmalarda ve ürünlerde markalaşmanın önemine değindi.

Ziyarette kuruldukları 1965 yılından bu yana sürekli kendini yenileyerek firmalarını geliştirdiklerini ifade eden Ali Özekoğlu, lokum, kuruyemiş, kuru meyve, kahve dahil 43 çeşit ürünle 10 bin metrekarelik alanda 43 çalışanıyla halka hizmet verdiklerini belirtti.

Ortak İş Yapmayı Başaramıyoruz
Türkiye’de bireysel şirketlerin çalışmaların da başarılı olduğunu ancak aile şirketlerin de bu başarının uzun vadeli olmadığına değinen Vali Yazıcı; “Türklerin tek başaramadığı şey ortak iş yapmak. Bireysel olarak çok başarılıyız ancak ekip çalışması ya da aile şirketi söz konusu olduğunda çok zorlanıyoruz. Bu yüzden uzun süreli devam eden ve maalesef markalaşamadan kaybolan pek çok firmamız oluyor. Oysa bunu başarabilseydik, ülkemize birçok marka kazandıracağımız gibi köklü firmalara da sahip olurduk. Bu yüzden sizleri tebrik ediyorum ve bu başarınızı sürdürmenizi diliyorum.” şeklinde konuştu.

Yerli Üretici ve Firmaların Yanındayım
Yerli üretici ve firmaların her zaman yanında olduğunu yineleyen Vali Yazıcı; “Ben bütün alışverişimi küçük esnaf ve yerli marketlerden yaparım. Evime en yakın yerli marketi ya da bakkalı bulur alışverişimi oradan yaparım. Bu yüzden sizin dede mesleğinizi bu denli büyütmeniz ve gelecek nesillere aktarmanız beni çok mutlu etti. Ayrılmadan birlik ve beraberlik içinde işinizi geliştirip, büyütmenizi temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.