Dolar 32,3160
Euro 35,0944
Altın 2.294,93
BİST 9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 25°C
Pts 24°C

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Demre’yi El Birliğiyle Daha Da İleri Taşıyacağız

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Demre’yi El Birliğiyle Daha Da İleri Taşıyacağız
REKLAM ALANI
5 Temmuz 2022 19:23
289
A+
A-

Vali Ersin Yazıcı, Demre ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İncelemeler kapsamında bölge muhtarlarıyla da bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı, Demre’nin sorunlarını, taleplerini ve çözüm önerilerini dinledi.

Demre’de 17 muhtarın katılımıyla Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen muhtarlar toplantısına, Vali Ersin Yazıcı, Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Demre Belediye Başkan Vekili Gülsüm Cengiz, İl/İlçe kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Muhtarların halk tarafından seçilerek onurlu bir görev ifa ettiklerini vurgulayan Vali Ersin Yazıcı; “Halkımız size güvendiği için sizleri seçiyor. Bu yüzden kendinizle gurur duymalısınız, seçilerek bu göreve geliyorsunuz. Halkımız sizleri seçerken, sen benim mahallemi temsil edebilirsin, sen benim ihtiyaçlarımı gözetir, dertlerimle dertlenir ve çözüm bulmak için uğraşırsın diye düşünerek sizleri seçiyor. Lütfen onlara hak ettikleri değeri verin.” dedi.

Muhtarlar Devletimizin Gören Gözü İşiten Kulağıdır
Dünyanın parmakla gösterdiği Antalya’nın nadide köşelerinden bir tanesi olan Demre’de muhtarlarla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Vali Yazıcı; “Sevgili muhtarlarım sizler mahallelerimizde devletimizin gören gözü, işiten kulağısınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlet ve büyüklüğümüzün en önemli göstergeleri de fakruzaruret içerisinde bulunan tüm vatandaşlarına tarihte olduğu gibi bugün de devletin şefkat ve merhamet elini uzatmaktır.

 

Hatta sadece kendi vatandaşımıza değil hangi ırktan, hangi dinden olduğuna bakmadan bizden aman dileyen herkese Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak yardım elimizi uzatıyoruz. Bu şehrin valisi olarak sizden istediğim şu; mahallenizde zor durumda olan, devletin yardımına muhtaç olan kişileri lütfen Kaymakamlığa, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne veya Belediyeye mutlaka bildirmenizi istiyorum. Ahiret inancımız var, bu dünyada da öbür dünyada da vebali sizindir. Bize mutlak suretle fakruzaruret içerisinde olan vatandaşlarımızın bildirilmesini ve bunların takibinin bizzat muhtar arkadaşlarım tarafından yapılmasını istiyorum. Ayrıca yaşlılıktan dolayı belgeleri yenilenmesi gereken, maaş bağlanması gereken ama bu işlerden anlamayan tüm yaşlı ve yardıma muhtaç olan vatandaşlarımızla da bizzat ilgilenmenizi istiyorum.” şeklinde konuştu.

Devlette her işin kolaylıkla çözülemediği durumların olduğunu bu yüzden de işlerin uzayabileceğini dair muhtarlara uyarılarda bulunan Vali Ersin Yazıcı; “Muhtarlarım sakın unutmayın devletle küslük olmaz. Devletin hiçbir kurumuna küsemezsiniz. Kapıdan giremiyorsanız bacadan gireceksiniz. Yılmadan, usanmadan, darılmadan vatandaşın işlerine lütfen yardımcı olun.” ifadelerini kullandı.

Sağlık En Hassas Konumuz
Türkiye’nin sağlıkta çok iyi bir seviye yakaladığını vurgulayan Vali Yazıcı; “Sağlık en hassas konumuzdur. Sağlıkta belli bir seviyeyi yakaladık. 15-20 yılda çok önemli mesafeler kat ettik. Sağlıkta herhangi bir aksaklık olursa hemen müdahale edip düzeltmeliyiz. Biz sağlıkta yakaladığımız bu seviyeden milletimiz için geri düşemeyiz. Bütün muhtarlarıma söylüyorum, aksaklık gördüğünüz zaman kaymakam ve ilgili yetkililere hemen haber verin. Toplumun vatandaşın memnuniyetini kazanmış durumdayız. Bu memnuniyeti arttırarak devam etmeliyiz.” dedi.

Demre Tüm Türkiye’ye Hizmet Ediyor
Antalya’nın sadece turizm kenti değil aynı zamanda tarım kenti olduğuna vurgu yapan Vali Ersin Yazıcı, bunun en büyük örneğinin Demre olduğunu belirterek; “Demre, üreten bir ilçe burası tüm Türkiye’ye hizmet ediyor. Antalya’nın sadece turizm şehri olmadığını tarımda da çok iyi bir konumda olduğunu birçok platformda anlatmaya çalışıyorum. Sizin sayenizde bende gururlanıyorum çünkü bu şehirde tarım gerçekten uluslararası düzeyde, Avrupa Birliği standartlarında yapılıyor. Pandemide tarımın önemini hepimiz bir kez daha anladık. Biliyorduk ama unutmaya başlamıştık. Örtü altının %63’ü bu şehirde üretiliyor. Bu noktada başta enerji olmak üzere seralarımızla ilgili taleplerinize öncelik veriyor ve çözmeye çalışıyoruz. Çünkü bu kadar üreten bir ilçeye yoğun elektrik gibi temel hizmetleri en iyi şekilde sunmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Şartlarımızı üst seviyeye taşımaya devam edeceğiz. Hepinize sağlık ve başarı diliyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Ersin Yazıcı, konuşmasının ardından toplantıda bölgenin tüm sorunlarının tek tek masaya yatırılacağını belirterek sözü muhtarlara verdi. Muhtarları tek tek dinleyen Vali Yazıcı, gelen talep ve şikayetleri not aldı.

Muhtarlarla toplantının ardından Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz’u ziyaret eden Vali Yazıcı, bu yıl ilki düzenlenen ‘Demre Ziraat Odası Çiftçi Kupası’ organizasyonunda emeği geçenleri tebrik etti. İkinci ziyaretinde Demre Esnaf Sanatkârlar Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Mahmut Kemal Perçin ile bir araya gelen Vali Yazıcı, Demre esnafının ve şoförlerinin taleplerini dinledi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.