Dolar 32,3228
Euro 35,1013
Altın 2.301,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 25°C
Pts 24°C

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Öğrencilere Karneleri Dağıttı.!

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Öğrencilere Karneleri Dağıttı.!
REKLAM ALANI
20 Ocak 2023 17:22 | Son Güncellenme: 20 Ocak 2023 18:43
184
A+
A-

Vali Ersin Yazıcı, Z. Marsel-Z. Denizhan Öner İlkokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak öğrencilere karnelerini ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen hediye kitapları dağıttı. Karne dağıtım töreninde öğrencilerle yakından ilgilenip sohbet eden Vali Yazıcı, tatilde bol bol eğlenmelerini ve eğlenirken de kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Vali Ersin Yazıcı, Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Z. Marsel-Z. Denizhan Öner İlkokulu’ndaki karne dağıtım törenine katıldı. Karne dağıtım töreninde Vali Yazıcı’ya Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan eşlik etti.

Kitap Okumayı Asla İhmal Etmeyin
Z. Marsel-Z. Denizhan Öner İlkokulu, anasınıfı, 1’inci ve 4’üncü sınıf öğrencilerine 2022-2023 Eğitim-Öğretim döneminin yarıyıl karnelerini veren Vali Ersin Yazıcı; “Kıymetli çocuklarım bütün dönem boyunca çalıştınız. Bu yüzden de iyi bir tatili hak ettiniz. Bol bol gezin, eğlenin, dinlenin ama kitap okumayı asla ihmal etmeyin. Kitap okumak için mutlaka zaman ayırın.” dedi.

Karne dağıtımı öncesinde Tuğkan isimli 4/A sınıfı öğrencisi, Vali Ersin Yazıcı ve beraberinde ki heyete ‘Okulumuz’ adlı şiiri okudu. Vali Yazıcı ve protokol tarafından büyük alkış alan öğrencinin şiirinin ardından karne dağıtımına geçildi.

Antalya En Çok Kitap Okunan Şehir Olsun 
Karne dağıtımının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ersin Yazıcı; “2022-2023 yarıl yıl döneminde 1753 okuldan, 429 bin 380 öğrenci ve 36 bin öğretmen bugün karne heyecanı yaşıyor. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin tatillerini güzel geçirmelerini iyice dinlenip daha hazırlıklı bir şekilde ikinci döneme başlamalarını arzu ediyoruz. Tatilde öncelikle tüm çocuklarımızdan sade ve sadece kitap okumalarını istiyorum. AHENK Projesi’nde de ısrarla kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya gayret ettiğimizi hepiniz biliyorsunuz. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığımızın çocuklarımıza armağanı olan kitaplarımızı da dağıttık. Arzu ediyoruz ki Antalya en çok kitap okunan şehir olsun. Geçen yıla göre çocuklarımızın kitap okuma oranları 4 kat arttı. Sevinçliyiz, mutluyuz bütün çocuklarımıza iyi tatiller diliyoruz. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin 15 günlük tatilini; keyifle, huzurla, mutlu bir şekilde tamamlayıp geri dönmelerini diliyorum.” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerimizi Görünür Kılmak İstiyoruz
Basın açıklamasının ardından Z. Marsel-Z. Denizhan Öner İlkokulu öğretmenleri ile bir araya galen Vali Yazıcı; “Değerli öğretmenlerim hepinize iyi tatiller diliyorum. İnşallah iki hafta içinde kendinizi güzelce dinlendirip, şehrimizin en kıymetlilerinin eğitimi için bomba gibi geri dönmenizi istiyoruz. Eğlenin, gezin, dinlenin artık nasıl arzu ediyorsanız. Sizlerin dinlenmiş bir şekilde geri dönmenizi bekliyoruz. Okulumuz ve çocuklar bende güzel bir intiba oluşturdu. Bunun sebebi de sizsiniz. Biliyorsunuz ki bir yılı geçkin bir süredir AHENK Projemizle eğitimi görünür kılmak, eğitim noktasında farkındalık oluşturmak ve siz kıymetli öğretmenlerimizin oluşturduğu güzellikleri sadece velilerin değil herkesin fark etmesini istiyoruz. Çünkü güzel şeyler yapıyor ve güzel işler üretiyorsunuz. Ben bulunduğum her ortamda eğitimden bahsetme suretiyle sizin oluşturduğunuz güzellikleri insanlar fark etsin diye uğraşıyorum.” ifadelerini kullandı.

Okuyan Bir Antalya Olacağız
AHENK Projesi ile okuma alışkanlığı ve değerler eğitimini öne çıkardıklarını belirten Vali Ersin Yazıcı; “Okuma alışkanlığı ile ilgili bir yılda çok fazla yol aldık. Okuyan bir Türkiye, okuyan bir Antalya olmak istiyoruz. Bu alışkanlığı lütfen çocuklarımıza kazandıralım. Bunu hep birlikte yapacağız.  Ben inanıyorum ki benim öğretmen arkadaşlarım bu konuyu dertlenirse mutlaka üstesinden gelir. Bu konuda sadece Türkçe öğretmenlerine görev düşmediğini de belirtmek isterim. Beden öğretmeninden, matematik öğretmenine kadar herkesin bu işin içinde olmasını istiyoruz. Okuma alışkanlığının bu yaşlarda kazandırılması çok önemli. İyi insan yetiştirmek istiyoruz arkadaşlar. İnsan gibi insan yetiştirmek istiyoruz.  Çocuklarımızın kalbine insan saygısı ve sevgisinden başlayan bir takım değerleri yerleştirmezsek bu iş olmaz. İyi insan olmadan iyi şoför, iyi hâkim, iyi öğretmen olmaz. İyi insanlar ve okuyan insanlar yetiştirdiğimizde bu ülkenin önünde kimse duramaz. Hepinize sağlıklı ve keyifli bir tatil diliyorum.” dedi.

Konuşmasının ardından Vali Ersin Yazıcı, okul bahçesinde bekleyen veliler ve öğrencilerle fotoğraf çektirip, sohbet etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.