Dolar 32,4954
Euro 34,9278
Altın 2.425,77
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cum 25°C
Cts 27°C
Paz 29°C
Pts 27°C

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Misafir Gibi Değil Bizden Biriymiş Gibi İlgilenelim

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Misafir Gibi Değil Bizden Biriymiş Gibi İlgilenelim
REKLAM ALANI
24 Şubat 2023 18:19
166
A+
A-

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, deprem bölgelerinden şehrimize gelen depremzede çocuklarında eğitim gördüğü Fatmagül Özpınarlar İlkokulu’nu ziyaret etti. Vali Ersin Yazıcı; “Depremzede kardeşlerimize misafir gibi değil bizden biriymiş gibi davranmalıyız.” dedi.

Fatmagül Özpınarlar İlkokulu’na düzenlenen ziyarete Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan katıldı.

Öğrencilerle buluşmadan sonra basın mensuplarıyla depremzede vatandaşların güncel verilerini paylaşan Vali Ersin Yazıcı; “Bugün Fatmagül Özpınarlar İlkokulu’ndayız. Bu okulumuzda deprem bölgelerinden gelen pek çok öğrencimiz var. Onları ziyarete geldik ama elbette ki kim olduklarını sorup tekrar o travmayı yaşatmadık. Sadece öğrencilerimizle sohbet havasında konuştuk. Bildiğiniz gibi gün be gün depremzede vatandaşlarımızın sayıları değişiyor. Antalya’ya bu sabah itibarıyla deprem bölgesinden 157 bin 770 kişinin geldiğini teyit ettik. Bu sayı her gün değişiyor. Şu an için 15 bin 98 öğrencimiz Antalya’daki 1.273 farklı okulda eğitim öğretim hayatlarına devam ediyor. 15 bin 98 öğrencimizin okullarında giyecekleri kıyafetlerin tamamı temin edildi. Gündoğmuş hariç 18 ilçemizin hepsinde öğrencimiz var. Otel, apart, lojman ve pansiyon gibi yerlerde kalan misafir sayımız 74 bin 729’a ulaştı. Büyük oranda gelişler kesildi. Ancak kendi imkânlarıyla gelip yakınlarının yanında kalan gruplar her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu sabah itibariyle güncel sayıları 66 bin 653 oldu.” dedi.

Elimizden Gelenin En İyisini Yapmaya Devam Edeceğiz
Antalya’nın 157 bin 777 depremzede vatandaşı ağırladığını belirten Vali Yazıcı; “Misafirlerimize elimizden gelen her türlü güzelliği yapmaya çalışıyoruz. Onların acılarını hafifletmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu konuda otellerimize, kamu çalışanlarımıza, esnafımıza ve hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Sahada ciddi bir sıkıntımız yok. Biz, bu insanlarımızın yaşadığı travmayı bir nebze olsun atlatabilmek adına özellikle çocuklarımızı bu travmadan kurtarmak adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlk günden itibaren Valiliğimiz koordinesinde Kriz Masamızı oluşturduk. Her gün değerlendirmeler ve yardımlar yapıyoruz. Şu ana kadar Yerinde Sağlık Hizmeti uyguladığımız vatandaş sayımız 83 bin 62 kişi. Depremden sonraki süreçte en önemli şeylerden biri olan psikososyal desteğimizden 60 bin 700 vatandaşımız yararlandı. Biz Antalya olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Depremzede Arkadaşlarınıza Hoş Görülü Davranın
Basın mensuplarına yaptığı açıklamalardan önce Fatmagül Özpınarlar İlkokulu’ndaki sınıfları gezen Vali Yazıcı, öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti. Öğrencilere, depremzede olarak sınıflarına gelen arkadaşlarına hoşgörülü olmaları gerektiğini öğütleyen Vali Yazıcı; “Bu olay hepimizin başına gelebilir. Onlar bizim misafirimiz. Arkadaşlarınıza yardımcı olup hoşgörülü davranmalısınız. Onlarla misafir gibi değil bizden biriymiş gibi ilgilenin lütfen. Sizler zaten o güzel kalplerinizle neler yapacağınızı çok iyi biliyorsunuz. Sizlere çok güveniyorum. 2022-2023 Eğitim Öğretim döneminde hepinize başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Okul ziyareti öncesinde Vali Yazıcı başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin ve ilgili kurum müdürlerinin katılımlarıyla Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirilerek gelinen son durum hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.