Dolar 32,5707
Euro 34,7707
Altın 2.491,02
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Şehrin Huzur Ve Güvenliği İçin Birlikte Çalıştık

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Şehrin Huzur Ve Güvenliği İçin Birlikte Çalıştık
REKLAM ALANI
18 Ağustos 2022 17:52
310
A+
A-

Antalya Valisi Ersin Yazıcı tarafından Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan için veda yemeği düzenlendi.

Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan’ın emekli olması ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan’ın Şanlıurfa’ya atanması nedeniyle düzenlenen yemeğe Vali Ersin Yazıcı, Hanife Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Milletvekilleri, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı SG. Yrb. Murat Sezgin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kurum amirleri ve oda başkanlarını katıldı.

 

Turizmin Başkenti Antalya’mızda Güvenlik Çok Önemli Bir Konu
Sözlerine turizmin başkenti Antalya için güvenliğin olmazsa olmaz olduğunu dile getirerek başlayan Vali Ersin Yazıcı; “İl Emniyet Müdürümüzle 2 yıl, İl Jandarma Komutanımızla 1 yıl şehrimizin huzur ve güvenliği için bir arada çalıştık. Turizmin başkenti olarak adlandırılan, dünyanın en güzel yeri olarak tarif edilen Antalya’mızın güvenliğini hep birlikte temin edip yerli ve yabancı misafirlerimizin hizmetine sunduk. Benim bulunduğum süre içerisinde de Rabbime şükürler olsun, arkadaşlarımın sayesinde şehrimizi kötü yönde etkileyecek herhangi bir güvenlik olayına maruz kalmadık. Arkadaşlarımın disiplinli ve özverili çalışmaları sayesinde Antalya olumsuz bir olayla dünyanın ve ülkemizin gündemine gelmedi. İyi ki gelmedi. Şunu hepimiz biliyoruz ki Türk turizminin başkenti, ülkemizin turizm gelirlerinin üçte birini sağlayan bu şehir de güvenlik çok önemli bir konu.” şeklinde konuştu.

 

Güvenliği Sağlanmamış Bir Yere Kimse Gitmek İstemez
Antalya’nın huzurlu ve güvenli bir şehir olmasının Kolluk Kuvvetlerinin özverili çalışmaları sayesinde olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı; “8 milyonu aşan yabancı turist sayısıyla ülke ekonomimize büyük katkılar sunan Antalya’mızda yaşanacak bir olumsuzluk bütün ülkemizi kötü yönde etkileyebilirdi. Güvenlikle ilgili en ufak tereddütü olan kimse oraya tatil yapmaya gitmez. Çünkü tatil insanoğlu için bir ihtiyaç olmakla birlikte zorunluluk değildir. Dolayısıyla güvenliği sağlanamamış, güvenliğiyle ilgili tereddütü olan hiç kimse o şehre gitmez. Bunun bilinciyle mesai arkadaşlarımla görevimizi en iyi şekilde ifa etmeye çalıştık. Hem Emniyet hem de Jandarma teşkilatımız bulundukları birimleri başarılı şekilde yöneterek turizmin başkenti Antalya’mızın huzurlu ve güvenli bir şehir olmasında başarılı çalışmalara imza attılar. Ben tekrardan sizlerin huzurunda ikisine de teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

İnsanların Kalplerine ve Gönüllerine Dokunduk
Görev yaptığı süre boyunca silah arkadaşları ile birlikte büyük bir gayret sarf ettiklerini belirten Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan; “40 yıldır bu üniformayı giyiyorum. Türk milletinin bana tevdi ettiği 8 yıllık askeri öğrencilik, 32 yıl da Anadolu’nun muhtelif yerlerinde ve devletim sayesinde Suriye, Irak, İran, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk’ta çalıştım. Yurdumuzda da 6 şark vilayetinde, 32 yıllık subaylık yaşamımın 15 yılını terörle mücadele edilen illerde geçirdim. 5 yıl Van, 4 yıl Diyarbakır, 2 yıl Tunceli, 1 yıl Ağrı, 2 yıl Hakkâri, General olarak da 2 yıl Van olmak üzere toplam olarak 15 yıl bayrak inmesin bu mübarek devlette ezan dinmesin diye silah arkadaşlarımla birlikte gayret sarf ettim. 32 yıl böyle geldi geçti. Bunun onurunu kabre girene kadar yaşayacağım. Bu bir rüyaydı ve bu rüyayı Eskişehir’in varoşlarından bir çocuk bunu gerçekleştirdi ve general oldu. 5 yıl general olarak hizmet ettim. 2 yıl İl Jandarma Komutanlığı, 2 yıl Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, 1 yıl da bu güzel topraklarda Antalya’da İl Jandarma Komutanı olarak çalıştım. Antalya İl Jandarma Komutanlığı görevim boyunca hukuki, insancıl ve bilimsel olarak hizmet üretmeye gayret ettik. İnsan merkezli olduk. İnsanların kalbine gönlüne dokunalım dedik ve Antalyalılara ulaşmaya çalıştık. Ben bana ve aileme verdiğiniz destek için hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk: ‘Antalya dünyanın en güzel yeridir’ diyor. Antalya o kadar güzel ki doyamadım, doyamadan gidiyorum.” dedi.

 

Antalya’ya Gururla Zevkle Hizmet Ettim
Konuşmalarına Vali Ersin Yazıcı’ya görev süresi boyunca yanında olduğu için teşekkür ederek başlayan Antalya İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan; “Siz bize abi oldunuz. Yeri geldi arkadaş, yeri geldi dost oldunuz. Bizi geldiğiniz ilk günden beri hiç yalnız bırakmadınız. Omuz omuza 2 senedir mücadele veriyoruz. Hep arkamızda durdunuz. Size şükranlarımı ve saygılarımızı sunuyorum. Hanımefendi siz de hakkınızı helal edin çok emeğiniz geçti. 2018 yılında benim ilk göz ağrım olan Antalya’nın İl Emniyet Müdürü oldum. 4 sene boyunca burada hizmet verdim. Antalya’ya gururla zevkle hizmet ettim. Şimdi de Peygamberler Şehri’ne gidiyorum. Yine çok güzel Türkiye’mizin bir şehrine gidiyorum. İnşallah orada da burada gösterdiğim başarıyı gösteririm. Burada görev yaptığım süre ve öncesinde 2 yıl asayiş daire başkanlığı görevi süresi dahil 6 yıldır gurbetteyim. Ben çok kıymetli eşime ve çocuklarıma teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. 6 yıldır bizim çilemizi çekiyorlar. Ben Antalya’da göreve başladığım ilk andan itibaren görevim sırasında şahsıma duyulan güvene layık olabilmek için her kademedeki mesai arkadaşlarımla birlikte üstün vazife anlayışıyla büyük bir azimle devraldığımız hizmet bayrağını ileri taşıma inancında olduk. İnsan haklarına saygıyı ve vatandaşa memnuniyetini esas alarak tüm personelimle Antalyalı hemşerilerimize ve ilimize gelen misafirlerimize layık oldukları huzur ve güveni sağlamak için özveriyle 7/24 görevimizin başında olduk. Ben görev yaptığım süre içerisinde valimizin, kurum ve kuruluşlarımızın ve teşkilatımızın vermiş olduğu sevgi ve güvenle Antalya’mızın huzur kenti olmasına önemli katkılar sağladığımızı düşünüyorum. Bu çalışmalarımızı yürütürken hakkımız geçmiş olabilir herkesten hakkını helal etmesini istiyorum. Benden yana helal olsun.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı, emekli olan İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan ve Şanlıurfa’ya atanan İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan’a hediyelerini takdim etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.