Dolar 32,5673
Euro 34,8555
Altın 2.435,92
BİST 9.716,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 26°C
Cts 28°C
Paz 29°C

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Sel Felaketinden Sonra İyi Bir İş Çıkararak Vatandaşlarımızı Mağdur Etmedik

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Sel Felaketinden Sonra İyi Bir İş Çıkararak Vatandaşlarımızı Mağdur Etmedik
REKLAM ALANI
27 Aralık 2022 19:04
208
A+
A-
Antalya Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında, İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (İL GAMER) İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Yazıcı; “Yaşanan sel felaketinde hızlı koordine olup başarılı bir iş çıkararak vatandaşlarımızı mağdur etmedik. Hepinizi tebrik ediyorum.” dedi.
İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (İL GAMER) 2022 yılı çalışma planı kapsamında İzleme, Değerlendirme ve Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Ersin Yazıcı başkanlığında Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Kaymakamlar ve kurum müdürleri katıldı.
Başarılı Bir Süreç Yönettik
Kumluca, Finike ve Demre’de 11 Aralık Pazar gecesi başlayan aşırı yağışların neden olduğu sel felaketinde başarılı bir süreç yönettiklerini ifade eden Vali Yazıcı; “Yaşam devam ettikçe maalesef ki bu tür felaketler de oluyor. Biz de bu felaketlere karşı daima hazırlıklı ve koordineli olmak zorundayız. Bu tür felaketlerle mücadelede koordinasyon gerekiyor. Biz bunu son yaşadığımız Kumluca başta olmak üzere Finike ve Demre’yi etkileyen selde gördük. Biz koordinasyonumuz sayesinde burada başarılı bir süreç yönettik. Güzel bir sınav verdik. Sel felaketinin yaşandığı bölgelerde destek sağlayan tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Sahadan Olumlu Tepkiler Aldık
Sel felaketinin ilk gününden itibaren çalışmaları yerinde takip ederek sürekli sahada olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Sel felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren selden zarar gören vatandaşlarımızı ziyaret edip istek ve taleplerini dinledik. Gece gündüz demeden devletimizin tüm kuruluşlarıyla çalıştık. Sürekli sahada vatandaşlarımızla, çiftçimizle ve esnafımızla bir aradaydık. Ekip olarak iyi bir iş çıkardık. Sahadan aldığımız tepkilerde bu yöndeydi. Vatandaşlarımızın olumlu tepkileriyle karşılaştık. Bu bizleri çok mutlu etti.” ifadelerini kullandı.
Vatandaşlarımıza Devletin Yanlarında Olduğunu Hissettirdik
Tüm kurum ve kuruluşlar ile birlikte Kumluca ve Finike’de yaraların hızlıca sarıldığının altını çizen Vali Yazıcı şunları söyledi: “Bu tür afetlerin olmasını hiç birimiz istemeyiz. Ama maalesef ki oluyor. Bu hayatın bir gerçeği. Bu felakette her şey çok düzenli ve hızlı oldu. Hızlı koordine olabilmemiz beni mutlu etti. Böyle felaketlerde vatandaşlarımız haklı olarak devleti yanında görmek istiyor. Bunu başardık. Vatandaşlarımızın yanında olarak devletin varlığını ve gücünü hissettirdik. Sahada olduğum süre içinde vatandaşlardan hep olumlu tepkiler aldım. Devletin gücünü yanlarında hissettiklerini bize ilettiler. Bu da sizlerin sayesinde oldu.”
Önemli Olan Bir Vatandaşımızı Bile Mağdur Etmemek
Afetlerin hayatın gerçeği olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı; “Krizler her zaman oluyor. Burada en önemli nokta hep dediğimiz gibi hızlı koordine olarak bir vatandaşımızı bile mağdur etmemek. Birlikte olunca halledemeyeceğimiz, üstesinden gelemeyeceğimiz bir şey yok. İnşallah bir daha böyle afetlerle karşılaşmayız.” diye konuştu.
Sahte Alkole Dikkat
Herkesin yeni yılını kutlayarak sözlerine devam eden Vali Yazıcı; “İnşallah hepimiz 2023 yılını sevdiklerimizle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılı işlere imza atarak geçiririz. Kaymakam ve tüm kurumlarda görevli arkadaşlarıma sesleniyorum. Biliyorsunuz ki yılbaşı yaklaştığında sahte alkol satışları daha da artıyor. Bu da çok ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Emniyet ve Jandarmamız operasyonlarını arttırdı. Ben bütün kurumlardan aynı hassasiyeti bekliyorum. Lütfen dikkatli olun.” dedi.
Gereken Önlemleri Aldık
Yılbaşı gecesi öncesi güvenlik kuvvetlerinin gerekli olan tüm önlemleri aldığına değinen Vali Yazıcı; “Özellikle kalabalık eğlence merkezlerinde ve kalabalık grupların toplandığı alanlarda çok dikkatli olalım. Gereken önlemleri aldık. Ama ben tüm kurum ve kuruluşlarımızın hazır olmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.