Dolar 32,5011
Euro 34,6246
Altın 2.481,40
BİST 9.642,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 24°C
Az Bulutlu
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 22°C

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Ve Antalyalı Gazetecilerden Nürnberg Çıkarması

Antalya Valisi Ersin  Yazıcı Ve Antalyalı Gazetecilerden Nürnberg Çıkarması
REKLAM ALANI
17 Ekim 2022 15:21
254
A+
A-

Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) üyeleri, Almanya Nürnberg kentine bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Vali Yazıcı, Nürnberg ile Antalya arasındaki iyi ilişkileri devam ettirmek istediğini vurguladı.

Vali Ersin Yazıcı Nürnberg Basın Kulübü’nün davetiyle 22 yıldır devam eden dostluk programı kapsamında Almanya’nın Nürnberg şehrine gitti. Nürnberg ziyaretinde Vali Yazıcı’ya eşi Hanife Yazıcı, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş ve Antalya basınının temsilcileri eşlik etti.
İyi İlişkileri Devam Ettirmek İstiyoruz
Nürnberg temaslarına ilk olarak Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Hermann’ı ziyaret ederek başlayan Vali Yazıcı ve beraberindeki heyet, turizm üzerine görüş alışverişinde bulundu. Antalya’nın bu yıl 11 milyonun üzerinde turisti ağırladığını belirten Vali Yazıcı; “Bu yıl turist sayısı bakımından Almanlar ve Rusların sayısı eşitti. Antalya ve Nürnberg’in yıllardır devam eden ikili ilişkileri sadece salgın döneminde bir kesintiye uğradı. Bundan sonra Nürnberg ile Antalya arasındaki iyi ilişkiyi AGC’nin öncülüğünde devam ettirmek istiyoruz. Antalya’daki diğer kurum ve kuruluşların da Nürnberg ile bu bağı daha da güçlendirmek için gereken her şeyi yapacağız” dedi.
Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Herrmann ise Vali Yazıcı ve beraberindeki heyeti Nürnberg’te ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
Dünya Şehri Antalya’mızda Sizleri Ağırlamaktan Mutluluk Duyarız
Vali Yazıcı, Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Hermann’ı ziyaretinin ardından Almanya Federal Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz’i ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledi. Antalya ile Nürnberg arasındaki kardeşlik ilişkileri kapsamında ziyaretlerine devam eden Vali Yazıcı, AGC Başkanı Taş ve cemiyet üyeleri Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König’i ziyaret etti. Ziyarette Antalya’nın güzelliklerinden bahseden Vali Yazıcı, Nürnberg Belediye Başkanı König’i de dünya şehri Antalya’da ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.
Bağlarımız Eskiye Dayanıyor
Nürnberg Belediye Başkanı ziyaretinde açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı, çok sayıda yurttaşın yıllar önce çalışmak için Almanya’ya geldiğini ve iki ülke arasındaki güçlü bir bağ oluştuğunu belirtti. Vali Yazıcı konuşmasının devamında iki ülke arasında son dönemlerde çok iyi ilişkiler yürütüldüğünü dile getirerek şunları söyledi: “Dünyada önemli turizmi merkezlerinden olan Antalya’nın Nürnberg ile olan kardeşlik ilişkilerini önemsiyoruz. Hem belediyeler arası ilişkiler hem basın mensupları arasındaki kardeşçe ilişkileri valilik olarak destekliyoruz. 22 yıldır devam eden bu kardeşlik ilişkilerinin artarak devam edeceğine şüphem yok. Biz de bu noktada gereken desteği vereceğiz.”
Kardeşlik Köprüsü 22 Yıl Önce Kuruldu
Program devamında Vali Yazıcı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) üyeleri Nürnberg kentindeki gazetecilerle bir araya geldi. Nürnberg Basın Kulübü (Presseclup) Başkanı Siegfried Zelnhefer, basın kulübü binasındaki etkinlikte yaptığı konuşmada, Bartın’daki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler ve yakınları için üzüntü içinde oldukları söyledi. AGC ile Nürnberg Basın Kulübü arasında 22 yıl önce kardeşlik köprüsü kurulduğunu dile getiren Zenlhefer, yıllardır iki kulüp üyelerinin karşılıklı çalışmalar ve ziyaretler gerçekleştirdiğini, sıcak ilişkiler içerisinde bağlarını güçlendirdiğini belirtti.
İlk Defa Bir Vali’yi Ağırlıyoruz
Basın kulübünde ilk defa bir valiyi ağırladıklarını belirterek ziyarete katılan Yazıcı ile eşi Hanife Yazıcı’ya teşekkür eden Zenlhefer, Antalya’daki gazetecileri Nürnberg’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını kaydetti. Küresel salgın döneminde iki basın cemiyetinin ziyaretlerine ara vermek zorunda kaldığını ifade eden Zenlhefer, iki yıllık aradan sonra yeniden bir araya geldiklerini bildirdi.
Bu Tür Çalışmaların Şehrimize Büyük Katkı Sunacağına İnanıyorum
Nürnberg ziyareti sonunda açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; “3 gündür buradayız. Kardeş şehrimiz olan Nürnberg’deyiz. 3 gündür çok güzel temaslarda bulunduk. Temaslarımızda 22 yıldır iki şehir arasında devam eden çok güzel bir kardeşlik köprüsü kurulmuş olduğunu gördük. Kardeş şehrimizde güzel vakit geçirdik. Biz de buradaki arkadaşlarımızı şehrimizde misafir etmek istiyoruz. Güzel bir birliktelik kurulmuş, güzel bir bağ kurulmuş. Bunun destekçisi olmak ve daha da gelişmesini sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Bu tür çalışmaların şehrimize büyük katkılarının olduğunu düşünüyorum. Antalya’mızın tanıtımına katkı sunacak bu başarılı çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.