Dolar 32,5491
Euro 34,7347
Altın 2.492,76
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Antalya Valisi Ersin Yazıcı’dan Mevlid Kandili Mesajı

Antalya Valisi Ersin Yazıcı’dan Mevlid Kandili Mesajı
REKLAM ALANI
16 Ekim 2021 15:45 | Son Güncellenme: 16 Ekim 2021 15:50
256
A+
A-

Sevgi, merhamet, hoşgörü ve güvenin eşsiz timsali olan, Muhammedül Emin olarak anılan Hz. Peygamberimizin (SAV) dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü kutlarken bu vesileyle onun güzel ahlakını, kardeşlik hukukunu, adalet anlayışını tekrar hatırlamalı, bütün insanlık için yol gösterici bir rehber olduğunu unutmadan birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için her zamankinden daha çok özveri ve gayret göstermeliyiz.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberimizin örnek hayatı ve davranışlarından dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi ve yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz.

Dinimizin emirlerini insanlığa ulaştıran Hz. Peygamberimiz, bütün ahlaki güzellikleri yaşayarak öğütleyen örnek bir kişidir. Bugün insanlığın yaşadığı sorunları göz önüne getirdiğimizde, Hz. Peygamberimizin ortaya koyduğu ve örnek olarak yaşadığı hak ve adalet gibi kavramların, insanlık için ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmaktadır.

Hz. Peygamberimizin dünyayı onurlandırdığı bu mübarek geceyi, kendimizi sorgulamamız ve Allah’ın sonsuz merhametinden faydalanabilmemiz için bir vesile olarak görmeli ve en güzel şekilde değerlendirmeliyiz. Mevlid Kandili’nin ülkemize ve İslâm âlemine birlik, beraberlik ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyor, tüm İslâm âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.