Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 23°C

Antalya’da 15.098 Depremzede Öğrencimiz Var

Antalya’da 15.098 Depremzede Öğrencimiz Var
REKLAM ALANI
24 Şubat 2023 18:17
156
A+
A-

Antalya Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında, Vali Yardımcısı, İl Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Kaymakamlarının çevrimiçi katılımları ile “Afet Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda Antalya’daki depremzede öğrenciler hakkında bilgi alan Vali Yazıcı; “Deprem ile büyük travma yaşamış çocuklarımızın hiçbir şekilde mağdur olmasını istemiyorum.” dedi.

Depremin yaşandığı ilk günden bu yana hem deprem bölgesi hem de Antalya’ya gelen depremzedelerle ilgili yoğun çalışmalar yürüten Vali Ersin Yazıcı, bu kapsamda “Afet Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirdi. Vali Yazıcı başkanlığında gerçekleşen ve Antalya’da okul çağındaki depremzede öğrencilerle ilgili çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve 19 İlçe Kaymakamı çevrimiçi olarak katıldı.
Konumuz Eğitim
Önceliklerinin Antalya’ya gelen depremzedeleri rahat ettirmek ve ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Önceliğimiz misafir ettiğimiz depremzedelerimizi rahat ettirmek ve ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak. Bu misafirlerimiz arasında bizim için çok değerli olan geleceğimizin teminatı çocuklarımız var. Bu çocuklarımızın da bazıları okul çağında. Bunların hiçbir şekilde eğitimden geri kalmamasını istiyoruz. Toplantımızı da ilçelerimiz de eğitim çağındaki çocuklarımız için ne yapıldığını değerlendirmek için gerçekleştiriyoruz. Konumuz eğitim. Tüm Kaymakamlarımızdan depremzede çocuklarımız için ilçelerde ne yapıldığıyla ilgili bilgi isteyeceğim.” diye konuştu.
Depremzede Öğrencilerimizle İlgili Çalışmalarımız Tamam
Toplantıda Vali Yazıcı’nın açılış konuşmasının ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Antalya’da şu ana kadar tespit ettikleri 15.098 depremzede öğrencinin olduğunu söyledi. Öğrencilerle ilgili tüm ilçelerde çalışmaların yürütüldüğünü aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan; “Depremzede öğrencilerimizle ilgili çalışmalarımız tamam. İlçe ilçe depremzede öğrencilerimizin kayıtlarını okullarımıza taşıyacağız.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan’ın verdiği bilgilerin ardından toplantı 19 ilçe Kaymakamının ilçelerinde depremzede öğrencilerle ilgili yaptıkları çalışmaları anlatmalarıyla devam etti.
Devlet Olarak Daima Yanlarındayız
Zorlu bir süreçten geçildiğini ancak bu süreçten de el birliğiyle çıkılacağının altını çizen Vali Yazıcı; “El birliğiyle hep beraber hareket halindeyiz. Bu zorlu süreci aşacağız. Bugün de bu sürecin bir parçası olan depremzede öğrencilerimiz için toplandık. Deprem ile büyük travma yaşamış çocuklarımızın hiçbir şekilde mağdur olmasını istemiyorum. Depremzede öğrencilerimizin devlet olarak daima yanlarındayız.” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.