Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
BİST 9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cum 26°C
Cts 27°C
Paz 25°C
Pts 24°C

Antalya’da 18’inci Runtalya Maratonu Gerçekleştirildi

Antalya’da 18’inci Runtalya Maratonu Gerçekleştirildi
REKLAM ALANI
6 Mart 2023 18:37
156
A+
A-
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Runtalya Uluslararası Antalya Maratonu kapsamında düzenlenen “1 Adım 1 Hayat” farkındalık koşusuna katıldı.
Antalya’da bu yıl 18’incisi düzenlenen Runtalya Uluslararası Antalya Maratonu’nda depremzedelere destek için bağış yapanların katıldığı “1 Adım 1 Hayat Koşusu’ düzenlendi. Maratona 45 ülkeden yaklaşık 10 bin kişi katıldı. 42, 21 ve 10 kilometrelik parkurların yanına bu sene bir parkur da depremden etkilenenlere destek olmak için eklendi. ‘1 Adım 1 Hayat Koşusu’ adı verilen 2 kilometrelik parkura, yalnızca sistem üzerinden bağış yapanların ücretsiz katılabildiği bilgisi verdi.
Runtalya ‘1 Adım 1 Hayat’ koşusuna Vali Ersin Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Dirgen Özdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, ATSO Başkanı Ali Bahar, Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz, milli sporcular, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Parkura katılan herkesin göğüs numarası depremden etkilenen 11 ili temsilen 11 sayısı olarak belirlendi.
Spor İyileştiren, Birleştiren Bir Olgu
Parkurun ardından konuşan Bakan Mehmet Kasapoğlu, Runtalya’nın bu yıl farklı bir atmosferde gerçekleştiğini söyleyerek; “Art arda yaşadığımız depremler, tarihin yaşattığı en önemli felaketlerden biri. Tekrar başımız sağ olsun, geçmiş olsun. Bugün maraton ‘1 adım 1 hayat’ sloganıyla koşuluyor. Binlerce sporcu, katılımcı bu sürece destek vermek için adım attılar. Spor iyileştiren, birleştiren bir olgu. Sporun bu ruhunu bu süreçte daha güçlü bir şekilde yansıtacağız. Devlet, millet el ele vererek yaralarımızı saracağız.” dedi.
Runtalya Maratonu’nun startını veren Vali Ersin Yazıcı ve Bakan Kasapoğlu maratonun ardından AFAD gönüllüleriyle fotoğraf çektirdiler.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.