Dolar 32,3407
Euro 35,1132
Altın 2.239,20
BİST 8.887,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 19°C
Gök Gürültülü
Antalya
19°C
Gök Gürültülü
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 17°C
Cts 18°C

Antalya’da Çocuklar ve Gençlerle Kaleiçi Turu

Antalya’da Çocuklar ve Gençlerle Kaleiçi Turu
REKLAM ALANI
14 Nisan 2022 18:30
254
A+
A-

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlendiği geziyle çocuklar ve gençler dar sokakların, devasa kapıların, yüzyıllar öncesine uzanan tarihi eserlerin merak duygusunu harekete geçirdiği Kaleiçi’ni keşfe çıktı. Profesyonel rehberler eşliğinde tarihi kent merkezini gezen çocuklardan 11 yaşındaki Zeynep Nil Korkusuz, 2’nci kez Kaleiçi’ne geldiğini söyledi.

Muratpaşa Belediyesi, 11 Nisan Pazartesi başlayan ara tatil döneminde çocuklar ve gençlerle Antalya’nın tarihi kent merkezi Kaleiçi’ni keşfe çıktı. ‘Kültürel mirasımızı yeni nesile aktarıyoruz’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte Antalya Rehberler Odası’dan (ARO) rehberler Kaleiçi’ni yaşları 10 ile 17 arasında değişen öğrencilere anlattı.

Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemlerini ortak eseri Kaleiçi’ne yolculuk, tatil boyunca ikişer saatlik iki ayrı tur şeklinde gerçekleşti. Tarihi Üç Kapılar’dan başlayan gezi Hesapçı Sokak boyunca devam ederken rehberler çocuklar ve gençlere Kaleiçi evlerini yol boyunca yer alan tarihi eserleri anlattı.

Velilerin de katılabildiği turla Kaleiçi’ni gezenlerden biri de 11yaşındaki Zeynep Nil Korkusuz oldu. İkinci kez Kaleiçi’ne geldiğini anlatan Zeynep Nil, annesinin Kaleiçi’ni “Turistik alanları gerçekten çok güzel. Tarihi eserleri yıllarca korunmuş” diyerek anlattığı Kaleiçi’ni görmekten çok mutlu olduğunu söyledi. 12 yaşındaki Deniz Aktaş ise Kaleiçi’nin evlerinden çok etkilendiğini söylerken 10 yaşındaki Kenan Soycan rehberlerin anlattıklarının büyüleyici olduğunu söyledi. 9 yaşındaki Deniz Mert ise en çok evlerin kapısında kadınların ve erkeklerin kullanması için iki ayrı tokmağın bulunmasına şaşırdığını söyledi. 10 yaşındaki Elizya Sultan Selek ise Kaleiçi’nin evlerinde halen birilerinin yaşıyor olmasının kendisine çok farklı geldiğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.