Dolar 32,5675
Euro 34,6955
Altın 2.503,75
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 26°C

Antalya’da Cumhuriyet Kutlamaları Hız Kesmeden Devam Ediyor.!

Antalya’da Cumhuriyet Kutlamaları Hız Kesmeden Devam Ediyor.!
REKLAM ALANI
31 Ekim 2021 09:12 | Son Güncellenme: 31 Ekim 2021 09:15
256
A+
A-

Konyaaltı Belediyesi’nin ev sahipliğindeki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılan vatandaşlar, gün boyunca devam eden etkinliklerde eğlendi. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, kurtuluşun cumhuriyette olduğunu belirterek, ‘Cumhuriyet adliyede adalet, hastanede şifa, okulda eğitim, tarlada verimlilik, sanayide üretim, bilgisayar başında ufuk demektir’ dedi.

Konyaaltı Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 98’inci yılı dolayısıyla Antalya’daki farklı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle HayatPark’ta organize ettiği Cumhuriyet Bayramı Şenlikleri’nde çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi. KONYSİAD, YÖRSİAD, OSİAD, ANTİKAD, ANTGİAD, ANSİAD,ALSİAD, AGİDER, BAKSİFED gibi Antalya’nın önde gelen iş insanlarının oluşturduğu kuruluşlar, organizasyona destek veren kurumlar oldu. Öğle saatlerinde başlayan ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren etkinliklere çok sayıda vatandaş katıldı. Çocuklar ve yetişkinler için iki ayrı sahnede gün boyunca etkinlikler devam etti. Çocuklar için alanda oluşturulan atölye çalışmaları, miniklerin ilgi odağı oldu. Akşam saatlerinde ise konserler, vatandaşları cumhuriyet coşkusuna ortak etti.

STK’LAR ORTAK OLDU

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de HayatPark’taki etkinliklere katıldı. Gecenin finalinde vatandaşlara seslenen Esen, yıllarca Kaş’taki cumhuriyet kutlamalarının örnek gösterildiğini kaydetti. Kutlamaları da halkın organize ettiğine vurgu yapan Esen, ‘Biz de Kaş’taki kutlamaların denemesini Konyaaltı’nda yaptık. Vatandaşlarımızın katılımıyla da çok güzel oldu. Biz bu kutlamaları tek başımıza yapmadık. Pek çok paydaşımız vardı. Özellikle Antalya’daki bütün iş insanları dernekleri coşkuya sponsor ve paydaşlar olarak ortak oldu’ dedi.

CUMHURİYETİ VATANSEVERLER KURDU

Cumhuriyetin sürekli duyulan bir kavram olduğunu belirten Esen, ‘Cumhuriyet, varlığına şükrettiğimiz, her şeyimizi borçlu olduğumuzu bildiğimiz ama bazen anlamını tam da düşünmeye zaman ayıramadığımız bir kavram. Cumhuriyet öncelikle bir devlet şekli, egemenliğin millete ait olduğu ve egemenlik hakkını belli süreliğine siyasetçilere verdiği yönetim şeklidir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti bir grup siyaset teorisyenin, iç grup siyasi dengenin mücadeleleri sonrası ya da iç savaş sonrası kurulmuş bir cumhuriyet değil. 98 yıl önce 7 düvelin Türkiye’yi parsel parsel yemek için çöktüğü bir dönemde ortaya çıkmış bir grup vatanseverin ortaya koyduğu bir kavramdır’ diye konuştu.

CUMHURİYET NEDİR

Kuva-yi milliyecilerin, atalarımızın vatan için kanlarını döktüğüne dikkat çeken Esen, ‘Biz memleketimizi, düşman çizmesine çiğnetmeyiz dediler. Onları minnet ve saygı ile anıyorum. Atalarımızın hazırladığı cumhuriyetin kuruluş felsefelerinden asla ayrılmamalıyız. Bunu sürekli söylüyoruz. Çünkü bunun anlamını çok iyi biliyoruz. Cumhuriyet adliyede adalet demektir, cumhuriyet hastanede şifa, cumhuriyet okulda eğitim, cumhuriyet tarlada verimlilik, sanayide üretim, bilgisayar başında ufuk demektir. Bizim kurtuluşumuzdur cumhuriyet. Türkiye Cumhuriyeti’nde hiçbir siyasetçi vazgeçilmez ve kutsal değildir. Hiç kimsenin varlığı ya da yokluğu bin yıllık devlet geleneğinden daha büyük değildir. Bizler çocuklarımıza borçluyuz. Çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Gözleriniz umarım bu memlekette hep güzel şeyler görecek’ dedi.

FARKLI ETKİNLİKLER

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen farklı etkinliklere de katıldı. Antalya Akvaryum’un Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bu yıl 11’incisini düzenlediği Online Resim Yarışması Sergisi’nin ödül törenine katılan Esen, dereceye giren minik ressamlara ödüllerini verdi. Başkan Esen, Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam eden 2021 Cumhuriyet Kupası Açık İkili Briç Şampiyonası’nın da açılışını gerçekleştirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.