Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 23°C

Antalya’da Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 99’uncu Yıl Dönümünü Kutlamanın Gururunu Yaşıyoruz

Antalya’da Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 99’uncu Yıl Dönümünü Kutlamanın Gururunu Yaşıyoruz
REKLAM ALANI
29 Ekim 2022 17:06
186
A+
A-

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümü etkinlikleri Antalya’da büyük bir coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Vali Ersin Yazıcı, Valilikte gerçekleşen resmi kabul töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Antalyalılar ile birlikte Kutlama Töreni’ne katılarak; “Cumhuriyet, hepimizi bir araya getiren tarihimizin en önemli kararı ve bu toprakların gördüğü, yaşadığı en büyük devrimdir.” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümü, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Antalya’da da büyük bir coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Kutlama programları kapsamında ilk olarak Valilik makamında tebrikatı kabul töreni düzenlendi. Valilik makamında gerçekleşen resmi kabul töreninde Vali Ersin Yazıcı, Protokol üyeleri, kamu kurumlarının yetkilileri, STK temsilcileri, güvenlik güçleri ve vatandaşların olduğu heyetin tebriklerini kabul etti.

Resmi Kabul Töreni’nin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümü kutlama etkinlikleri Cumhuriyet Caddesi’ndeki programla devam etti. Vali Yazıcı ve beraberindeki heyet Cumhuriyet Caddesi’ne geçerek kutlama törenine katıldı. Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen kutlama töreninde ilk olarak Vali Yazıcı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek askeri araç üzerinde halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.

Törene Antalya Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı S.G. Albay Dr. Murat Sezgin, Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Çakıroğlu, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş yöneticisi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Antalyalıların, genciyle yaşlısıyla, 7’den 70’e yoğun katılım gösterdiği tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Törende daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajı okundu.

Bugün Bizim Bayramımız
Konuşmasına Cumhuriyetin büyük fedakârlıklarla kazanıldığını vurgulayarak başlayan Vali Yazıcı; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Aziz Türk Milleti’nin, büyük fedakârlıklarla kazandığı muazzam zaferlerin sonucunda, Milli Egemenliğimizin ve Bağımsızlığımızın ilanı olan Cumhuriyetimizin 99’uncu yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bugün bizim bayramımız. Kadını erkeği, genci yaşlısıyla, Milletçe büyük bir heyecanı, büyük bir coşkuyu yüreklerimizde hissediyoruz. Bu büyük coşkuyu ellerimizdeki bayraklarla ülkemizin dört bir tarafında yüreklerimizden sokaklara, meydanlara taşırıyoruz. Milletçe bir ve beraber olarak bayramımızı kutluyoruz. Cumhuriyetimiz ilelebet yaşasın. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun.” diye konuştu.

Bu Toprakların Gördüğü, Yaşadığı En Büyük Devrimdir
Cumhuriyeti, bu toprakların gördüğü en büyük devrim olarak nitelendiren Vali Yazıcı şunları söyledi: “Cumhuriyet, hepimizi bir araya getiren tarihimizin en önemli kararıdır. Bu toprakların gördüğü, yaşadığı en büyük devrimdir. Bu topraklarda yaşayan herkesin altına imza attığı bir ve birlikte yaşama projesi, bir millet sözleşmesidir. Bizim için Cumhuriyet, binlerce yıllık köklü kültür ve medeniyet birikimimizden ilhamla, binlerce yıllık tecrübeden hareketle kurulmuş muazzam bir çatıdır. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan eden Türkiye Büyük Millet Meclisi ise Cumhuriyetimizin temelidir. Bize bu çatıyı bırakmak adına Çanakkale’de, Kafkaslar’da, Büyük Taarruz’da bu toprakların her bir karışını kanıyla sulayan Aziz Milletimiz var ya, işte Meclisin de Cumhuriyetin de Devletimizin de sahibi, hâkimi bu yüce Türk milletidir. Hâkimiyet Milletindir.”

Cumhuriyet Sizlere Emanet
Konuşmasında gençlere de seslenen Vali Yazıcı; “Sevgili Gençler, Kahraman ecdadımız, Aziz milletimiz, binlerce yıllık birikimiyle, binlerce yıllık devlet tecrübesiyle, bizlere bu mirası, Cumhuriyetimizi emanet etmiştir. Bu emaneti bizlere bırakmak adına sayısız badirelere göğüs germiş, savaşlar kazanmış, ekonomik buhranlar atlatmıştır.15 Temmuz hain darbe girişiminde de Milletimiz, kendini 1 Dolara satan hainlere fırsat vermemiş, devletimize sahip çıktığımızı tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Tam 99 yıldır Cumhuriyetimize kasteden her türlü haine ve düşmana karşı Türkiye Cumhuriyetimiz dimdik ayakta duruyor. Mazluma güven veriyor, el uzatıyor, zalimin her daim karşısında duruyor. Biz, bu yüce gönüllü milletin fertleriyiz. Dünyada gönül coğrafyası olan tek milletiz. Ne mutlu ki, bu yüce milletin fertleri, genç bir Cumhuriyetin vatandaşlarıyız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da daha da güçlü bir Türkiye için ahenkle emek veriyor, alın teri akıtıyoruz. İnanıyorum ki, şanlı tarihimizden aldığımız güç ve inançla Allah’ın izni ve yardımıyla, nice 99 seneler daha Cumhuriyetimize, Milli İrademize, Aziz Vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yaşasın Cumhuriyet
Konuşmasının sonunda Cumhuriyeti hep birlikte geliştirip, yücelteceğimize değinen Vali Yazıcı; “Cumhuriyetimizi geliştirip, yücelteceğiz. Bu inançla, Cumhuriyetimiz kıyamete kader daim olsun diyorum. Başta Cumhuriyetimizin Banisi, Kurtuluş Savaşımızın Muzaffer Başkomutanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizi bize armağan etme yolunda can siperane mücadele eden tüm şehitlerimizi ve hayatını kaybeden gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla yâd ediyorum. Ruhları şad olsun. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun. Yaşasın Cumhuriyet.” ifadelerini kullandı.

Vali Yazıcı’nın konuşmasının ardından İlhami Tankut Anadolu Lisesi’nden İrem Eski’nin şiir okunması, Antalya farklı okullarından seçilen öğrencilerin oluşturduğu ve Türkiye birinci seçilen halk oyunları ekibi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularının spor gösterileri ile devam eden program, bando takımları, öğrenciler, Şehit yakınları, Gaziler, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Teşkilatı ve Emniyet güçleriningeçiş töreni ile sona erdi. Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri Antalya’nın dört bir tarafında düzenlenen etkinliklerle gün boyu devam edecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.