Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 25°C
Pts 24°C

Antalya’da Mevlana Vuslatının 748’inci Yılında Anıldı.!

Antalya’da Mevlana Vuslatının 748’inci Yılında Anıldı.!
REKLAM ALANI
17 Aralık 2021 19:14
245
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi vuslatının 748’inci yılında büyük İslam düşünürü Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi andı. Geceye katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mevlana’nın değerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını belirterek, “Bu ismi dünyaya tanıtmak, kendimizi dünyaya Mevlana’nın penceresinden takdim etmek hepimizin görevi olmalıdır” dedi.

Mevlana Celaleddin-i Rumi Hakk’a vuslatının 748’inci yıldönümünde Antalya’da Sema Töreni ile anıldı. Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Konyalılar Federasyonu ve Konyalılar Derneği katkılarıyla düzenlenen etkinliğe ilgi ve katılım yoğun oldu.

İNSANLIĞA UMUT IŞIĞI OLDU

Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda gerçekleştirilen anma törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Başkan Muhittin Böcek, Mevlana’nın sevgi, hoşgörü, birlik, beraberlik adına verdiği mesajlarla kan, nefret ve acının damga vurduğu 13. yüzyılda tüm insanlığa umut ışığı olduğunu söyledi. Başkan Böcek, vuslatının üzerinden 7.5 asır geçmesine rağmen Mevlana’nın hala gönüllere ulaştığına dikkat çekerek, “O’nu bu denli ve her dem taze tutan şey aşktır, sevgidir. O’nun yeşerttiği sevgi ortamının temelinde barış vardır. Tüm farklılıkların, hırsların, kavgaların, ayrılıkların, öfkelerin ve kinlerin kısaca insanı kirleten her duygunun hoşgörüyle yok edilmesi vardır. Bu ismi dünyaya tanıtmak, çocuklarımıza, gençlerimize O’nu ve öğretilerini anlatmak kendimizi dünyaya Mevlana’nın penceresinden takdime etmek hepimizin görevi olmalıdır. Çünkü Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği daha aydınlık bir Türkiye’ye ancak böyle ulaşabiliriz” diye konuştu.

Antalya'da Mevlana Vuslatının 748’inci Yılında Anıldı.!

DERNEK BAŞKANLARINA SERTİFİKA

Başkan Böcek’in konuşmasının ardından geceye katılımcı olarak katılan derneklerin adına Manavgat yangınında zarar gören alanlara dikilen fidanların sertifikaları verildi. Akdeniz Konyalılar Derneği Federasyonu Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz, Konyalılar Derneği Başkanı Süleyman Üre, Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İsmail İncel, Karaman Ayrancılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Dikici’ye sertifikaları Başkan Muhittin Böcek tarafından takdim edildi.

SEMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Mevlana’yı anma etkinliği Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu eşliğinde düzenlenen Semâ Töreni ile devam etti. Etkinlikte vefatının 175’inci yılı olması nedeniyle Hamamizade İsmail Dede Efendi’nin Neva makamında beslediği Mevlevi Ayin-i Şerif’i seslendirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.