Dolar 32,5816
Euro 34,8086
Altın 2.513,14
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 25°C

Antalya’dan Deprem Bölgesine 2 Bine Yakın Konteyner Gönderildi

Antalya’dan Deprem Bölgesine 2 Bine Yakın Konteyner Gönderildi
REKLAM ALANI
1 Mart 2023 18:11
167
A+
A-

Vali Ersin Yazıcı, ANTİAD Başkanı Bilal Köleoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelerek, ANTİAD’a deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçları konusundaki desteklerinden dolayı teşekkür etti. Organizasyonda konuşan Vali Yazıcı, Antalya’dan deprem bölgesine toplamda 2 bine yakın konteyner gönderildiğini söyledi.

Vali Ersin Yazıcı, Antalya İş İnsanları Derneği (ANTİAD) tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. ANTİAD Başkanı Bilal Köleoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelerek, ANTİAD’a deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçları konusundaki desteklerinden dolayı teşekkür eden Vali Yazıcı, bölgedeki ihtiyaçların devam ettiğini, bu konuda çalışmaların el birliğiyle devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Vali Yazıcı, Antalyalıların Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden etkilenen bölgeleri ve vatandaşları yalnız bırakmadığını belirtti.

Bu Desteklere Devam Etmemiz Lazım
İlk günden itibaren devlet ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde bölgeye yardım tırlarının gönderildiğini aktaran Vali Yazıcı; “Antalya olarak deprem bölgesine yaklaşık 2 bine yakın konteyner gönderdik. Çok fazla konteyner üretimi olan bir şehir değil burası. Ama evini kaybetmiş insanlara küçük de olsa kendilerine ait, elektriği, suyu olan bir yuva sağlamak için bu desteklere devam etmemiz lazım.” dedi.

ANTİAD’ın da 300’ün üzerinde konteyneri bölgeye gönderdiğini aktaran Vali Yazıcı, derneğin hızlı hareket ederek, çok sayıda insanın yardımına koştuğunu ifade etti.

Güzel İş Başardılar
Kendisinin de Düzce depreminde yakınlarını kaybettiğini aktaran Vali Yazıcı; “1999’da imkânlar çok zayıftı, çadıra da razıydık. Ama çadırda yaşamak zor, herkes konteyner istiyor. Bu konuya yetişmeye çalışıyoruz. ANTİAD hızlı hareket etti. 300 konteyneri bölgeye ulaştırdı. Bunu bulup başarmak çok zor. Güzel iş başardılar. Kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konteyner Ve ‘Evim Yuvam Olsun’ Kampanyasına Daha Fazla Destek Olalım
Bölgede hala konteyner ihtiyacının devam ettiğine işaret eden Vali Yazıcı, “Tüm sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunuyorum. Konteyner konusuna ve ‘Evim Yuvam Olsun’ kampanyasına daha fazla destek olalım.” ifadesini kullandı.

ANTİAD Başkanı Bilal Köleoğlu da bölgeye 329 yaşam konteyneri, bir tane içi oyuncak dolu çocuk oyun konteyneri, 2 tane de 7 kişilik tuvalet lavabo ile çok sayıda jeneratör, elektrik panosu, ısıtıcı, soba, yatak, battaniye, yorgan, kıyafet, ayakkabı ve gıda yardımı götürdüklerini söyledi.

Ayrıca farklı kurumların yardımlarının sevkiyatına da destek olduklarını belirten Köleoğlu, büyük bir hassasiyet ve takiple çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.