Dolar 32,3627
Euro 34,9648
Altın 2.326,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 23°C

Antalya’ya Yapılan Yatırım Türkiye’nin İtibarına Yapılan Yatırımdır

Antalya’ya Yapılan Yatırım Türkiye’nin İtibarına Yapılan Yatırımdır
REKLAM ALANI
29 Aralık 2022 18:35
228
A+
A-

Vali Ersin Yazıcı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla Kasaba – Sütleğen Yolu Temel Atma Töreni’ni gerçekleştirildi.

Törene Vali Ersin Yazıcı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya Milletvekilleri, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Kaş Kaymakamı Murat Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve vatandaşlar katıldı.

Proje Milli Ekonomiye Katkı Sağlayacak
Kasaba-Sütleğen Yolu Projesi’nin artan ulaşım talebini karşılayarak, güvenli ve konforlu ulaşım sağlayacağını belirten Bakan Karaismailoğlu; “Projemiz Kaş’ın Kasaba Mahallesini Elmalı-Kalkan Ayrımı Yolu’na bağlayacak. Burası seracılık faaliyetlerinin üretimi ve sevkiyatının sağlandığı, yaylacılık faaliyetlerinin de yoğun olduğu 38 kilometre uzunluğundaki güzergâh bitümlü sıcak karışım standardına dönüştürülecek. Bu projenin tamamlanması ile bölgenin gün geçtikçe artan ulaşım talebi karşılanacak. Ayrıca mevcut yolun geometrik ve fiziki standartları arttırılarak güvenli, konforlu ve hızlı ulaşım sağlanacak. Güzergâhı daha yüksek standartlara taşıyan proje, konforlu ulaşım imkânları ile turizm ve tarım faaliyetleri için de büyük önem taşıyor. Kasaba – Sütleğen Yolu’nun tamamlanmasıyla seyahat süreleri azalacak, trafik güvenliğinin yükselerek, zaman ve yakıt tasarrufu ile milli ekonomiye katkı sağlanacak.” dedi.

Antalya Türkiye’nin Hülasasıdır
Antalya’yı marka şehre dönüştürmek için adeta hizmet fırtınası başlattıklarını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu; “Antalya turkuaz rengi denizi, eşsiz doğal güzellikleri, çalışkan ve mert insanıyla Türkiye’nin hülasasıdır. Antalya, Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi bu yüzden de Antalya’ya yapılan yatırımın Türkiye’nin itibarına yapılan yatırım olduğunun bilincindeyiz. 80 ilde olduğu gibi Antalya’da da yatırımları bütünsel kalkınmayı destekleyecek yaklaşımlarla ele alıyoruz. Antalya’yı özellikle ulaşımda güvenli bir turizm destinasyonuna dönüştürmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda yarının Antalya’sı için gerekli adımları atıyor, altyapı projelerini kararlılıkla hayata geçirmeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

Proje İçin Müteşekkiriz
Dağları, tepeleri aşarak yeni yolların temellerini attıklarını vurgulayan Vali Ersin Yazıcı; “38 kilometrelik uzunluğu Kıbrıs Çayı ve Sığır Deresi üzerine yapılacak köprüleriyle Kasaba-Sütleğen Yolu; seraları, yaylaları, ormanları ile Kasaba ve Sütleğen arasındaki ulaşımı daha kısa ve konforlu hale getirecek. Bulunduğumuz bölge önemli bir örtü altı üretim merkezi. Çiftçilerimiz dünya standartlarında ürettikleri ürünleri ile Türkiye ve Dünyaya büyük hizmetler sunuyor. Biz bu proje için müteşekkiriz bu yol Kasaba’ya, Kaş’a ve Türk tarımına çok büyük bir artı değer oluşturacak. Halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Vali Yazıcı, Bakan Karaismailoğlu ve beraberindekiler konuşmaların ardından Kasaba-Sütleğen yolunun temelini attı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.