Dolar 32,5994
Euro 34,7386
Altın 2.496,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 26°C

Antalya’yı Bir Milyonun Üzerinde İngiliz Turistin Ziyaret Etmesini Bekleniyor.!

Antalya’yı Bir Milyonun Üzerinde İngiliz Turistin Ziyaret Etmesini Bekleniyor.!
REKLAM ALANI
13 Mayıs 2022 15:29
431
A+
A-

Vali Ersin Yazıcı, Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Ziyarette, 2022 yılında Antalya’yı bir milyonun üzerinde İngiliz turistin ziyaret edeceğinin öngörüldüğü bilgisi aktarıldı.

Vali Ersin Yazıcı, Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott’a ziyaretinde Konsolosluk Hizmetleri Türkiye Direktörü Neale Jones, İngiltere Antalya Konsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Gill Karataş ve Konsolos Memuru Elvan Korukoğlu eşlik etti.

Ziyarette Valilik şeref defterini imzalayan Büyükelçi Chilcott, her turizm yılının başlangıcında belli bölgelerde belli kurumları ziyaret ederek bu bölgelere gelecek İngiliz vatandaşların güvenli bir şekilde tatil yapmaları ve ayrılmaları, hem de yapılacak çalışmaları koordine etmek için görüşmeler sağladıklarını dile getirdi.

İngiliz Turistlerin İlgisi Yoğun
Son dönemlerde İngiltere’de yürütülen başarılı tanıtım çalışmalarıyla Türkiye turizmine yoğun ilgi olduğunun altını çizen Büyükelçi Chilcott; “Pazar ve altyapı çalışmalarına baktığımızda olumlu sonuçlar var. Bu sene hem Antalya’da hem de Türkiye’de İngiliz turistlerde artış olacağını öngörüyoruz. Özellikle Antalya’yı bir milyonun üzerinde İngiliz turistin ziyaret edeceğini öngörüyoruz.” dedi.

İngiliz ve Alman Turistlerde Artış Var
2022 yılında özellikle Avrupalı turistlerde artış öngördüklerini dile getiren Vali Yazıcı; “Bu yıl için turizmde büyük beklentilerimiz var. Bu yıl şehrimizi ziyaret eden turist sayısı bakımından 2019 yılını yakalayacağımızı ümit ediyoruz. Hatta 2019’u geçeceğini düşünüyoruz. Alman ve İngiliz vatandaşlarında bu sene yukarı yönlü bir ivme var. İnşallah bunun devamı da gelecek.” şeklinde konuştu.

Antalya’mızda Misafirlerimizin Rahat Etmesi İçin Her Türlü Tedbiri Almış Durumdayız
Şehri ziyaret edecek turistlerle ilgili sağlıktan güvenliğe, ulaşımdan konaklamaya kadar her türlü tedbirin alındığına dikkat çeken Vali Yazıcı; “Antalya’mızda misafirlerimizin rahat etmesi için her türlü tedbiri almış durumdayız. Biz iddialıyız, hiçbir sorun yok. Sezona girerken de güvenliğimizi en üst düzeyde tutuyoruz. Bu konuda çok titiziz. Misafirlerimizi kimsenin rahatsız etmesini istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu Şehir Turizmi Biliyor
Antalya’nın önemli bir turizm şehri olduğunu ve kentteki tüm vatandaşların turizme ilgisinin olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Bu şehir turizmi biliyor. Halkı da turizmi biliyor. Burası turizmin başkenti. Turizmin profesyonelce yapıldığı bir şehir. Biz her yıl sıfıra yakın hatayla milyonlarca turisti bu cennet Antalya’mızda ağırlayarak misafirlerimizin keyifli ve güzel vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Bu stratejimiz inşallah böyle de devam edecek. 2020 yılının Haziran ayında burada göreve başladığımda şehrin moralinin bozuk olduğunu görmüştüm. Şehirde turizm ile ilgili hareket olmayınca turizm ile alakası olmayan insanların bile moralleri bozuluyordu. Çünkü bu Antalya için olağan dışı bir durum oluyordu. Her yıl milyonlarca turisti ağırlaya şehirde sokakların boş kalması insanların morallerini bozuyordu. İnşallah bu yıl turizm konusunda şehrimiz ve ülkemiz adına olumlu beklentilerimiz var.” dedi.

Çalışmalarımız Yoğun Şekilde Devam Ediyor
İngiliz turistlerin sadece yaz sezonu turizmi için değil sağlık ve spor turizmi başta olmak üzere alternatif turizm çeşitlerinde de Antalya ve Türkiye’ye karşı ilgisinin arttığını dile getiren Büyükelçi Chilcott, özellikle sağlık turizmi noktasında Sağlık Bakanlığı’yla koordineli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Sağlık turizmini çok önemsediklerini ve bu konuda yoğun çalışmaları olduğundan bahseden Vali Yazıcı; “Sağlık turizmini önemsiyoruz. Sağlık ve spor turizmi şehrimizin öncelikli alternatif turizm çeşitleri arasında yer alıyor. Özellikle alternatif turizmi geliştirerek turizmimizi 12 aya çıkarmayı hedefliyoruz. Bu konuda çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor.” diye konuştu.

Görüşmenin sonunda Büyükelçi Chilcott, Vali Yazıcı’ya koordinasyonu ve iş birliği için teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.