Dolar 32,3676
Euro 34,9560
Altın 2.325,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 23°C

Başkan Muhittin Böcek; Karaman Köprüsü Çok Yakında Hizmete Girecek Dedi.!

Başkan Muhittin Böcek; Karaman Köprüsü Çok Yakında Hizmete Girecek Dedi.!
REKLAM ALANI
4 Kasım 2021 14:54
250
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı ilçesinde yıkılarak, yapımına yeniden başlanan Karaman Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Başkan Böcek, köprü inşaatının çok hızlı bir şekilde ilerlediğini belirterek, yakın zamanda hizmete gireceğini söyledi.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 23 Ağustos’ta Konyaaltı ilçesinde Çakırlar, Doyran, Bahtılı, Karatepe ve Geyikbayırı gibi birçok mahalleyi şehrin merkezine bağlayan Hürriyet Caddesi üzerindeki Karaman ve Kuruçay köprülerini yıkarak yeniden yapımına başladı. 14.5 metre genişliğinde 160 metre uzunluğunda olacak Karaman Köprüsü inşaatı hızlı ilerliyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Karaman Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Köprü inşaatı gezen Başkan Böcek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

KISA ZAMAN İÇİNDE KÖPRÜ AÇILACAK

Karaman Köprüsü’nün 1960’lı yıllarda yapılan ve ömrünü tamamlayan bir köprü olduğunu söyleyen Başkan Muhittin Böcek, köprünün çok dar olmasından dolayı iki kamyonun yan yana geldiğinde geçmekte zorluk çektiğine dikkat çekti. Başkan Muhittin Böcek, “Daha önce 8 metre genişliğe sahip köprü, yenilenen halinde 14,5 metre genişliğinde 160 metre uzunluğunda olacak. Orta refüjü, kaldırımları ile çok kısa bir süre içinde tamamlanacak. Bütün amacımız kış gelmeden köprüyü hizmete açmak” dedi.

27 MİLYON YATIRIM BEDELLİ

Karaman köprüsünün bölge ulaşımı için önemine işaret eden Başkan Böcek, “Köprüler, Çakırlar bölgesindeki 9 mahalleye ulaşım sağlıyor. Aynı zamanda Saklıkent ve Feslikan Yaylası gibi bütün vatandaşlarımızın kullandığı bir yol üzerindeki bu köprünün tamamlanmasıyla vatandaşlarımız mutlu olacak. Karaman ve Kuruçay köprülerinin maliyeti yaklaşık 27 milyon 711 bin TL’dir” dedi.

KÖPRÜNÜN DOĞU YOLU GENİŞLEYEREK

Köprü inşaatı ile ilgili bilgi veren Başkan Muhittin Böcek, “6 kolon ve 14 kirişten oluşan köprünün son aksı yerleştirildi. Betonarme imalatı tamamlanmasıyla, sıcak asfalt dökülerek, kaldırımları yapılacak. Karaman Köprüsü’nün tamamlanmasından sonra ise köprünün doğusuna doğru Uncalı Kavşağı’na giden yolun bir kısmını genişleteceğiz ve kaldırım yapacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.