Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 23°C

BAŞKAN YÜCEL’İN HAYATA GEÇİRDİĞİ PROJE İLE ÇAYARASI YAYLASI ADETA BİR ŞEHİR OLDU

BAŞKAN YÜCEL’İN HAYATA GEÇİRDİĞİ PROJE İLE ÇAYARASI YAYLASI ADETA BİR ŞEHİR OLDU
REKLAM ALANI
25 Ekim 2021 10:31
288
A+
A-

Alanya halkının yaz aylarında uğrak yeri olan Çayarası Yaylası, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in hayata geçirdiği Yeni Çarşı Projesi ile yeni bir kimliğe büründü.

Alanya halkı için sosyal yaşam alanı olarak projelendirilen çarşı içerisinde 40 yeni dükkan, 500 kişilik cami, sosyal alanlar ve tam teşekküllü Alanya Belediyesi Sağlık Ocağı Hizmet Birimi bulunuyor. Yapılan çarşı esnafa ticari olarak hareketlilik getirirken, bölgedeki vatandaşlarında sosyalleşip ihtiyaçlarını daha kolay gidermesini sağlıyor. Fırın, market, restoran ve dinlenme alanları bulunan çarşıda, vatandaşları en çok gururlandıran eser ise 500 kişilik cami. Başkan Yücel’e teşekkür eden vatandaşlar, Çayarası’ndaki hizmetlerinin unutulmayacağını belirtiyorlar.

“VATANDAŞLAR HEM VAKİT GEÇİRİYOR HEM DE YAYLA KÜLTÜRÜNÜ YAŞIYORLAR”

Çayarası Yaylası birçok yayla yolunun kesiştiği nokta olması nedeniyle özellikle yaz aylarında büyük bir insan yoğunluğuna neden oluyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in hayata geçirdiği çarşı projesi ile vatandaşlar burada hem vakit geçiriyor hem de yayla kültürünü yaşama imkanı buluyorlar.

BAŞKAN YÜCEL’E TEŞEKKÜR YAĞMURU: “ÇAYARASI’NI BİR ŞEHİR YAPTI”

Yapılan çarşı esnafa ticari olarak bir hareketlilik getirirken bölgedeki vatandaşların sosyalleşip ihtiyaçlarını daha kolay gidermesini de sağlıyor. Başkan Yücel’e teşekkür eden vatandaşlar, “Buradaki yapılan işlem hepsi de dört dörtlük güzel, Başkanımızdan Allah bin kere razı olsun, Çayarası’nı bir şehir yaptı. Her türlü çöpümüz alınır, Sağlık Ocağımız var, her şeyimiz var, burada aşımız oluyor, başımız ağrısa hapımız var, iğnemizi yapıyorlar. Bize göre iyi, her yönden kolaylık sağlıyor. Bilakis Sağlık Ocağı’nın olması büyük bir başarı” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

SAĞLIK OCAĞI VATANDAŞLARIN İMDADINA YETİŞTİ

780 HASTAYA YERİNDE MÜDAHALE YAPILDI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Çayarası’na kazandırdığı en önemli hizmetlerden birisi olan Alanya Belediyesi Sağlık Ocağı Hizmetleri Birimi’nde bir doktor, bir paramedik, bir hemşire ve bir ambulans şoförü buluyor. Sağlık Ocağı Hizmetleri Birimi’nde bu güne kadar 780 hastaya yerinde müdahale yapılırken bölgedeki vatandaşların birinci ve ikinci doz COVID-19 aşıları da yapıldı.

SAĞLIK OCAĞI’NDA AMBULANS 7-24 HAZIR BEKLİYOR

Temmuz ayında faaliyet göstermeye başlayan Sağlık Ocağı, hafta sonları da dahil olmak üzere haftanın yedi günü 09.00 ve 18.00 saatleri arasında bir doktor, bir paramedik, bir hemşire ve bir ambulans şoförü olmak üzere toplam dört sağlık personeli ile dönüşümlü bir şekilde hizmet veriyor. Aynı anda beş hastanın yatarak tedavi edilebildiği Sağlık Ocağında EKG çekimi, glukoz ölçümü ve tansiyon ölçümünün yanı sıra gelen hastaların ilaçları bittiği zaman tedarik ediliyor. 7-24 Ambulans hizmeti verilen birimde ağır vakalar direkt ambulans ile Alanya Devlet Hastanesi’ne sevk edilebiliyor.

BAŞKAN YÜCEL, “EKSİKSİZ BİR SOSYAL ALAN OLUŞTURDUK”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, en başından itibaren Çayarası Çarşı projesini çok önemsediklerini belirterek, “Amacımız Yörük ve yayla kültürünün yaşayacağı bir sosyal alan yaratırken, buradaki vatandaşlarımızın sağlık konusunda da endişeleri ortadan kaldırmak. Sağlık Ocağı Birimimiz sadece çarşı içinde değil, bölgenin tamamında kaza, hastalık, ilaç ihtiyacı gibi durumlara da anında müdahale ediyor. Bu hizmetlerden vatandaşlarımızın memnuniyetleri bizi de son derece mutlu ediyor. Tekrar çarşımızın ve sağlık birimimizin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.