Dolar 32,5217
Euro 34,8551
Altın 2.428,58
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 28°C
Az Bulutlu
Antalya
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 25°C
Cts 27°C

Birine Yalan Söylersek O Kişiye Bize Yalan Söyleme Hakkı Vermiş Oluruz

Birine Yalan Söylersek O Kişiye Bize Yalan Söyleme Hakkı Vermiş Oluruz
REKLAM ALANI
8 Kasım 2022 17:53
281
A+
A-

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AHENK Projesi kapsamında 54’üncü ziyaretini Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirerek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında okul ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. 54’üncü ziyaretini Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştiren Vali Yazıcı, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Ziyarette Vali Yazıcı’ya Kepez Kaymakamı Nusret Şahin ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Karabacak eşlik etti.
Vali Yazıcı, ziyaret kapsamında 75 öğrenciyle birlikte kitap okuyup sonrasında ise Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi, saygı, yalan, dostluk ve kitap üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.
Hepimiz Yaşamımızı Devam Ettirmek İçin Çalışıyoruz
Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi hakkında öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Niye okuyoruz, niçin okuyoruz bunu hiç sorguladınız mı? Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi var. Bunu bazılarınız duymuştur. Bu hiyerarşiye göre insanların yeme, içme, barınma ve akabinde güvenlik gibi ihtiyaçları vardır. Yaşamımızı devam ettirebilmek için bu ihtiyaçları karşılamak zorundayız. Hepimiz yaşamımızı devam ettirmek için birtakım meslekleri seçiyoruz. Aslında bütün insanlar aynı amaç için yaşıyor. Hayatta kalabilmek için. Meslek seçimini de bu yüzden yapıyoruz. Buradan mezun olduğunuzda bir mesleğiniz, bildiğiniz bir işiniz olacak. Bu sizler için çok büyük bir avantajdır.” dedi.
Kendimize Yapılmasını İstemediğimiz Şeyleri Başkasına Yapmamalıyız
Öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden etkinlikte onları en çok neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı; “Şimdi geldik ziyaret ettiğim her okulda yaptığım ankete. Bu yaptığım ankette genellikle %80 oranında yalan söylenmesi, dedikodu ve iftira geliyor. Bizler bu konulardan rahatsız oluyoruz. Hem yalan söylüyoruz hem de rahatsız oluyoruz. Kendimize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına da yapmamalıyız. Yalan konusunda başka bir soru daha sorayım size. Kime ya da kimlere yalan söylerken daha az vicdan azabı çekiyorsunuz. Cevap iki grup; birincisi tanımadığımız, sevmediğimiz, bir daha görmeyeceğimiz kişiler. İkinci grup ise bize yalan söyleyen kişiler. Birine yalan söylersek o’na da bize karşı yalan söyleme hakkı vermiş oluruz. Ben bu hakkı kimseye vermedim, vermiyorum, akıl sağlığım yerinde olduğu sürece de vermeyeceğim. Çünkü biz birine yalan söylersek o da istediği zaman istediği boyutta bize yalan söyleme hakkına sahip oluyor. Dolayısıyla ben yalanı yaşamıma hiçbir şekilde sokmuyorum.” dedi.
Kitaplar En İyi Dostlardır
Dost ve arkadaş arasındaki farklar hakkında öğrencilere sorular soran Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Şimdi size çok özel bir şey söyleyeceğim. Benim bir dostum var. Her zaman benim yanımda ve onla buluştuğum zaman beni çok büyülü dünyalara götürüyor. Bu dostumun adı kitap. Benim en iyi dostlarımdan biri kitap. Beni bugüne kadar hiç yalnız bırakmadı. Sizlerin de dostlarınızdan biri kitap olsun. Bu da benim size nasihatim olsun.” ifadelerini kullandı.
Ailenize Selamlarımı İletin
Gerçekleştirilen sohbetin ardından Vali Yazıcı öğrencilere bir ricada bulunarak; “Eve gittiğinizde anne ve babanıza bugün Vali amcayla sohbet ettik deyin. Onlara selamlarımı iletin. Bugün sizlerle gerçekleştirdiğimiz sohbeti ailenize anlatıp onlarla da konuşmanızı istiyorum. Sevgili çocuklarım, gönlünüzden geçirdiklerinizin hayat bulduğu bir yaşam diliyorum sizlere. En büyük hedefiniz onurlu ve saygı değer bir insan olmak olsun. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi.
Öğrencilerle sohbetinin ardından okulda görevli öğretmen ve idarecilerle de bir araya gelen Vali Yazıcı, okulun genel durumu ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Vali Yazıcı, öğretmenlere AHENK Projesinin önemini anlatarak projenin başarıya ulaşması noktasında desteklerinin çok önemli olduğunu söyledi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.