Dolar 32,3398
Euro 35,1213
Altın 2.234,53
BİST 8.730,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 19°C
Az Bulutlu
Antalya
19°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Çay Fırlatan Öğrencilere Ceza

Çay Fırlatan Öğrencilere Ceza
REKLAM ALANI
7 Ekim 2021 12:42
249
A+
A-

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Kocaeli Anadolu Lisesi’nde sınıfta arkadaşlarına poşet çay fırlatan öğrenciler hakkında “Cumhurbaşkanını alaylı bir tavırla taklit ettikleri” gerekçesiyle uyarı tutanağı tutuldu.

 

Kocaeli basınında yer alan haberlere göre önceki gün Kocaeli Anadolu Lisesinde de öğrenciler tarafından sınıfta demlik poşet çay dağıtıldı. Okul idaresi tarafından ifadeleri alınan öğrencilere “Cumhurbaşkanını alaylı bir tavırla taklit ettikleri” gerekçesiyle uyarı tutanağı tutuldu.

 

Tutanakta, “08.50 civarında sınıf içinde sallama çay poşetlerini arkadaşlarınıza attığınız, bu davranışla Cumhurbaşkanımızı taklit ettiğiniz, bu davranışı yaparken alaylı bir tavır sergilediğiniz, bu eylemi arkadaşlarınızla daha önceden planladığınız yaptığınız açıklamadan tespit edilmiştir” denilirken ‘Okul içerisindeki düzen ve disiplini, akademik ve sosyal başarı iklimini bozacak bu ve benzeri söz, eylem ve davranışlarınızın tekrar etmemesi, tekrarında ikinci bir uyarmaya gerek olmaksızın hakkınızda disiplin işlem yapılacağı’ maddeleri öğrencilere tebliğ edildi.

Okul Müdürü Sabit Mehmet Limon, “Bu tutanak ceza anlamında değil. Çocuklara yaptığının yanlış olduğunu, herhangi bir disiplin cezası anlamına gelmediğini bu konularda dikkatli olmamaları konusunda velileri ve çocukları yazılı olarak uyardık. Bu tutanağın cezai ifadesi yok; yazılı bir uyarıdır. İmza atılan yerde veli ‘bilgilendim’ diyor.

 

Öte yandan Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi olaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

 

“Öğrencilerimizin suçlu muamelesi görmelerini kabul etmiyoruz. Bu hayret verici olayda, işgüzarlık yapanlar tarafından mağdur edilen öğrencilerimizin ve velilerimizin yanındayız. Söz konusu olayda okul idaresinin jet hızıyla disiplin süreci işlettiği görülmektedir. Her ne kadar okul idaresi, yaptıkları uyarının bir disiplin cezası olmadığını savunsa da işlemin dayanağı olarak gösterdikleri Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin ilgili maddeleri, söz konusu öğrencilerimizi kusurlu kabul etmekte, okul idaresi de öğrencilerimizin çay dağıtmasını herkesi hayrete düşüren bir zorlamayla suç olarak kabul edip bu süreci başlattığını itiraf etmektedir. Okul idarelerinin görevi sınıflarda ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ hafiyeliği yapmak değildir. Tam aksine, okul idareleri, öğrencilerimizin sağlıklı ve nitelikli eğitim alarak fikri hür ve vicdanı hür nesiller olarak yetişmelerinin koşullarını sağlamak için çaba göstermelidirler. Eğitim Sen olarak ülkemizde hayatın her alanında yaratılan korku iklimini kabul etmediğimizi, üstelik göz bebeğimiz öğrencilerimizin sınıfta çay dağıttıkları için durumdan vazife çıkaran okul idareleri tarafından suçlu muamelesi görmelerini asla kabul etmediğimizi belirtmek isteriz. Suçlu arayan okul idareleri, hâlâ yüz yüze eğitim için önlem almayanlara bakmalıdır: Yani, kalabalık sınıflarda yeterli havalandırma ve hijyen malzemesi olmadan eğitim-öğretime devam eden öğrencilerimizin ve eğitim emekçilerinin hakları için başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüklerine bakmalı; gereken önlemleri acilen talep etmelidirler.”

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.