Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 22°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
22°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 27°C
Çar 25°C

Ceza İnfaz Kurumları X. Yıllık Değerlendirme Toplantısı Antalya’da Gerçekleştirildi

Ceza İnfaz Kurumları X. Yıllık Değerlendirme Toplantısı Antalya’da Gerçekleştirildi
REKLAM ALANI
11 Ekim 2021 19:16
237
A+
A-
Vali Ersin Yazıcı ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Kundu Adalet Bakanlığı Tesisleri’nde düzenlenen Ceza İnfaz Kurumları X. Yıllık Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.
Kundu Adalet Bakanlığı Tesisleri’nde Vali Ersin Yazıcı ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün katılımlarıyla düzenlenen Ceza İnfaz Kurumları X. Yıllık Değerlendirme Toplantısına, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yunus Alkaç, 81 ilin Ceza İnfaz Kurumu Müdürleri ve protokol üyeleri katıldı.
Antalya’nın gözde turizm beldelerinden Kundu’da düzenlenen Ceza İnfaz Kurumları X. Yıllık Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Vali Yazıcı; “Öncelikle katılımcılara turizm şehri Antalya’mıza hoş geldiniz demek istiyorum. Akdeniz’in incisi olan Antalya; denizi, güneşi, insanı, gastronomisi kısacası her şeyiyle tam bir turizm şehri olma özelliğini taşıyor. Sizleri Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı Antalya’da ağırlamaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyor, toplantımızın verimli ve hayırlı geçmesini diliyorum.” İfadelerini kullandı.
Terör Koridoruna İzin Vermeyeceğiz
Fırat Kalkanı Harekât Bölgesi’nde zırhlı araca terör örgütü tarafından güdümlü füzeyle yapılan saldırı sonucu şehit olan Gaziantep Özel Harekât Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memurları Cihat Şahin ve Fatih Doğan’ın ailelerine ve Türk milletine başsağlığı dileyen Adalet Bakanı Gül, “Terör örgütleriyle sonuna kadar kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletin huzuruna kastedemeyecek bir hale gelinceye kadar terörle mücadelemizi başarılı ve kararlı şekilde sürdüreceğiz. Ülkemizin yanı başında bir terör devleti koridoruna da asla izin vermeyeceğiz.” dedi.
Cezaevlerimiz Ulusal Ve Uluslararası Denetime Açık
Cezaevi kurumlarının denetime açık olduğunu söyleyerek hükümlüye insanca davranmayı temel ilke edindiklerini belirten Adalet Bakanı Gül, “Cezada adalet sürecinin en önemli yeri bence infaz sürecidir. Standartların yükseltilmesi en önemli hedefimizdir. Öznemiz insandır. İnsan onurunu gözeten, suçu ne olursa olsun hükümlüye insanca muameleden asla taviz vermeyen bir anlayışı sürdürmeyi bekliyoruz. Suçu ne olursa olsun cezaevinde herkesin en iyi şekilde muameleye ve insanca muameleye sahip olduğunu hatırdan çıkarmamalıyız. Mahkûmların yeniden toplumun bir parçası olduğunu unutmamalıyız. Cezaevi kurumları gerek ulusal gerekse uluslararası kurumların denetimine açıktır.” dedi.
Ceza infaz kurumlarındaki hükümlülerin dış dünya ile iletişiminin en iyi şekilde yapılmasına da değinen Adalet Bakanı Gül, bu iletişimin rehabilitasyon için de önemli olduğunu vurguladı. Hükümlülerin dış dünya ile sağlıklı iletişim kurabildiği sürece topluma daha kolay entegre olduğunu belirten Adalet Bakanı Gül, “‘Ben bir yanlış yaptım ama devletim elimden tuttu, ben bir daha bu yanlışa düşmeyeceğim. Devletim güvendi bana’ diye bakabilmesi lazım. O ‘devlet’ dediği, sizlersiniz. Sizler elinden tuttukça devlete, millete, topluma, kendisine olan güveni artacaktır.” diye konuştu.
Toplantının ardından Vali Yazıcı ve Adalet Bakanı Gül, katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.