Dolar 32,3181
Euro 35,1379
Altın 2.293,12
BİST 9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 27°C
Paz 25°C
Pts 24°C

Çiftçinin bir yıllık emeği küle dönmesin

Çiftçinin bir yıllık emeği küle dönmesin
REKLAM ALANI
29 Haziran 2021 00:49
264
A+
A-

Son dakika finike haber:Hasat mevsiminin başladığını hatırlatarak, yangın gibi ekili arazileri tehlikeye atacak davranışlardan kaçınmamız gerekir.

Sigara izmaritlerinin gelişigüzel yere atılmamasını ve ekili arazilere yakın yerlerde ateş yakılmamasını  “Çiftçinin bir yıllık umudu küle dönmesin”

Anız yakılması, arazilere yakın bölgelerde rastgele atılan sigara izmaritleri, tam olarak söndürülmeden bırakılan ya da tarlalara yakın yerde yakılan piknik ateşleri ve mercek görevi gören cam parçaları, hasat olgunluğuna erişen buğday ve arpa tarlaları açısından büyük tehlike arz ediyor. Bu gibi sebeplerle çıkan yangınlar, çiftçilerin emeklerinin de umutlarının da küle dönmesine neden oluyor.

 

‘Bir yıllık emek bir kıvılcıma kurban edilmesin’ “Henüz hasadı yapılmamış buğday ve arpa gibi ekinler, her yıl bu dönemlerde yangın tehlikesi ile yüz yüze kalıyor. Söndürülmeden atılan izmaritler ya da ekili alanların yakınlarında yakılan piknik ateşleri yüzünden çiftçilerimiz korkulu rüya görüyor. Bir kıvılcım, alın teri dökerek büyük umutla yetiştirilen bu ürünleri küle çevirebilir. İlçemizde ve ülkemizde bu gibi nedenlerle her yıl binlerce dönüm ekili alan yanıyor. Bu ürünlerde onca emek ve umut var. Bu yüzden vatandaşlarımızdan ve sürücülerden daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Sigara içtikten sonra lütfen sigaralarınızı araç içinde söndürünüz. Piknik yapan vatandaşlarımız da mutlaka ekili alanlara uzak yerleri tercih etsinler ve ateşlerini tam olarak söndürsünler. Yoksa milli servetimiz yok oluyor”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.