Dolar 32,6073
Euro 34,7559
Altın 2.515,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 26°C

Çocuklarımız Ve Gençlerimiz Bu İlletle Tanışmamalı

Çocuklarımız Ve Gençlerimiz Bu İlletle Tanışmamalı
REKLAM ALANI
6 Nisan 2023 18:04
223
A+
A-

2023 yılının ilk Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Yazıcı; “Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu illetle tanıştırmamak için çabalayacağız.” dedi.

2022-2023 yıllarında kurumların bağımlılıkla mücadele çalışmalarının değerlendirildiği toplantıya, Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Cumhuriyet Savcısı Zafer Koç, İl Jandarma Komutan Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı SG. Albay Murat Sezgin, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Tevfik Altınay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan gibi ilgili kurumların il müdürleri ile bağımlılıkla ilgili uzman ve yetkililer katıldı.

Bağımlılıkla Hassasiyetle Mücadele Ediyoruz
Bağımlılıkla mücadelenin büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürüldüğüne değinen Vali Ersin Yazıcı; “Bağımlılık konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiğimizi hepiniz biliyorsunuz. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın kendini bu konuda görevli addetmesini istiyorum. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu illetle hiç tanıştırmamak için özellikle gayret etmenizi istiyorum. Bunu başarmak, çok büyük bir yol kat etmenin ilk adımıdır. Bizler çocuklarımızı korumak için onları kitap okumaya ve spor yapmaya yönlendiriyoruz. Biliyoruz ki bir amaç edinen çocuğu kandırmak kolay değildir. Sizlerin yaptığı çalışmalar ve hassasiyetinizin farkındayım. Ama bağımlılık konusunun daha da dikkatle üzerine düşmeliyiz. Bu konuyu kendi işlerinizin de üstünde tutarak hassasiyet göstermenizi istiyorum.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı’nın konuşmasının ardından yapılan sunumda kurumların, 2022-2023 yılı ilk 3 aylık çalışmaları, Metamfetamin Mücadele İl Eylem Planı ve 2023 yılının ilk 3 ayında yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Kurumlar Tarafından Vatandaşlar Bilgilendirildi
İl Jandarma Komutanlığı tarafından, bağımlılıkla mücadele koruyucu ve önleyici çalışmaları kapsamında; Bağımlılık Maddelerinin Arzıyla Mücadele Eğitimleri, Metamfetaminle Mücedele Eğitimleri, Madde Bağımlılığı İle Mücadele ve En İyi Narkotik Polisi Anne eğitimleri sonucunda 2022 yılında 1550 kişiye, 2023 yılında ise 5767 kişiye eğitim verildiği belirtildi. İl Emniyet Müdürlüğü’nün aynı konuda 2022 yılında 23 bin 184 kişiye, 2023 yılında ise 9958 kişiye Hizmet İçi ve Halk Eğitimleri verildiği ifade edildi. İl Müftülüğü’nün ise Ailem İçin Bilinçleniyorum, Bağımlılıkla Mücadele Konuları ve Manevi Değerler eğitimleri kapsamında 2022 yılında 6079 kişiye, 2023 yılında ise 3945 vatandaşa ulaşılarak bilgilendirmeler yapıldığı belirtildi.

Bağımlılıkla mücadelede tüm kurumların ve toplumun üzerine düşeni yapmasıyla başarılı olunabileceğini vurgulayan Vali Yazıcı; “Bu konuda taviz vermeden vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile iş birliği ve uyum içinde faaliyetlerimize titizlikle devam edeceğiz. Çok önemli ve hassas bir konu. Bu yüzden şehirdeki paydaşlar olarak çok dikkatli olmalıyız. Her türlü uyarıcı maddeye ve bağımlılıkla mücadeleye hep birlikte kararlılıkla devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Vali Ersin Yazıcı’nın konuşmasının ardından toplantı sona erdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.