Dolar 32,3676
Euro 34,9560
Altın 2.325,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 23°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Kurumda 19 Üst Düzey Bürokratı Görevden Aldı.!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Kurumda 19 Üst Düzey Bürokratı Görevden Aldı.!
REKLAM ALANI
5 Haziran 2022 18:46 | Son Güncellenme: 5 Haziran 2022 19:27
359
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; aralarında Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve Türkşeker’in de olduğu 12 kurumda 19 üst düzey bürokratı görevden aldı.

 

Buna göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürü Soner Korkmaz ile Muhasebat Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Yazıcı, Türkşeker Genel Müdürü Mücahit Alkan’ın görevlerine son verildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan 42 ayrı atama kararı; sabah saat 06.00’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

 

Bu kararlarla; aralarında Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da olduğu 12 kurum ve kuruluşta; üçü genel müdür, altısı genel müdür yardımcısı, dördü başkan ve başkan yardımcısı olmak üzere 19 üst düzey bürokrat görevden alındı.

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürü Soner Korkmaz, görevden alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Yazıcı, Personel Genel Müdür Yardımcısı Tayyar Tarı, Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Duran görevlerinden alındı.

 

Türkşeker Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Alkan görevinden alındı. Yerine Muhiddin Şahin atandı. Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut Türk, görevden alındı. Yerine Hasan Güçlü atandı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı’na, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç getirildi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Mersin İl Müftüsü Şaban Kendi atandı.Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Gündüz görevinden alındı. Ahmet İşleyen, kurula üye olarak atandı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İşleri Genel Müdürü Ahmet Dilsiz, görevinden alındı.Orman Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Çelik ve Şahin Aybal, görevlerinden alındı.Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu üyeleri Aylin Çağlayan Özcan ve Volkan Mutlu Coşkun, görevlerinden alındı.Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Mücahit Civriz, görevinden alındı.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Kibar Altunal, görevden alındı.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Bülent Sezgin ve Rehberlik ve Teftiş Başkanı Çağlayan Odabaş görevden alındı.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Giresun İl Müdürü Mustafa Tosun, Mardin İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk görevinden alındı.

 

Görevinden alınan Uşak İl Müdürü Mustafa Peltek’in yerine Ekrem Boran getirildi.TİKA 1. Hukuk Müşaviri Mehmet Parlak görevinden alındı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.